onsdag 21 april 2010

Kott-tillverkning.

Tänkte bara rapportera att nyss på sista kissepromenaden snubblade jag nästan över igelkottarna som var i full fart med att tillverka nya igelkottar. Det snöblaskar på tvären och är kolsvart men dom verkar inte bry sig alls. Hon måtte lukta väldigt gott! Dessutom fräser hon och låter som en båtmotor samtidigt!
Om någon vill se hur det går till finns foton och film den 26/4 2008 om ni tittar bakåt i bloggen. Tydligen går kottarna efter datum och inte efter vädret när det är dags för förökning!

9 kommentarer:

Kasper sa...

Tycker att det var en MYCKET informativ actionbild din matte tagit i förra inlägget! :D
Såna blir min mattes också med "lilla kameran". Alltid.
(Bekvämt för henne att ha KAMERAN att skylla på!)

Kasper sa...

PS-kommentar

Förstår inte varför kotte-inlägget får mig att tänka på Mollie...
Verkar som om kottar har det bättre ställt här i livet än vi hundar!

Edith sa...

Spännande med igelkottarna. Det blir nog ett igelkottsår i år, eller vad tror du? Bort med snön och fram med sol och värme. Pariserkramar

Tessan sa...

"fniss" snygg svans och lite rumpa där bakom hindret;)Vad är det för kamera din matte har?? Tänkte ifall jag kan vara till hjälp om inställningar vid "action" tagning.... Fan så jäkla snygg du blev efter trimmet och att det är jobbigt...ja vill man vara fin får man lida pin....men Yes..näää inte hela kroppen väl? hi hi nu är jag där och lägger mig i;)Kan säga att det snöade och blåste men nu är jag hemkommer från att ha spårat! Det blev blodspår till Acke, jösses vad han går igång på det! Kanske skulle ta apellen på gamla dar?:) Primo har äntligen fattat vad spåra är och var skit duktig även om det går i 500 km/h ... Nu ska jag fixa till mig och åka till stan...fyyy så trist!
Kramis och Primo pussar på ....ja du vet vem?;)

Tessan sa...

Glömde ju...Vi hade massor av kottar varje år, men förra året så bara var dom borta:( Sknar dom små sötnosarna som alltid fick lite hundmat av mig! Den ena var ju så "tam" så den kom upp till oss på altanen så fort den hörde våra röster...men man fick passa tårna:)
Kramis igen.... och så vill jag tillägga att du är allt en dukitg arbetsmyra och visst är uppletande kul om man får fråga Primo han är ju oxå lite av en arbetsmyra!

Lyckopiller sa...

Här uppe är det inte så vanligt med igelkottar tyvärr, för dom är ju rysligt söta. Vi har bara sett en på "genomvandring" över våran gård för några år sen.

Wille sa...

Vad härligt då kommer det fler kottar till världen. Det behövs. Jag har sett en kotte en gång och den var spännande, men jag gick aldrig fram till den för den "fräste" åt mig.

Malte och Snoken sa...

står det igelkottstilverkning i kalendern så är det så! sen får det regna koskit om det vill!!
Snoken ville hälsa på en kotte en gång o blev jättearg på den då han fick ont i näsan av att hälsa. Så ouppfostrat tyckte Snoken o bet efter den o fick ännu mera ont o höll på så tills matte hann fram o hann rädda den stackarn undan mr Snok.Då hade den mage att fräsa åt amtte fast hon fjäska med leverpastej...
slafspuss

Sigge sa...

Här syns inte igelkottarna till ännu.
Brukar annars träffa dom på morgonen och kvällen.
Matte hälsar och tackar för pussen men säjer att 18 års dagen gått spårlöst förbi.
Viktigare med människovalpen Adam på lördag