fredag 3 september 2010

Ledig fredag.

Tja! Idag var alla i familjen lediga. Vi tog bilen till Katrineholm och tränade med leverbitar och ost på tub, på klubben där. Attans kul! En sväng på stan blev det också. Sen hem och till skogs!
Vi har ju skogen bakom husknuten så det var ju snart gjort att komma dit. Idag skulle matte jaga kantareller hade hon bestämt. Och trattisar! Vi jagade och jagade och fick ihop en rejäl kasse full som matte inte alls fotade, så ni får tro mig ändå!
Det blev långtråkigt ibland när hon bara letade och letade och tog sig fram med myrsteg genom mossan för att inte missa minsta lilla trattis.
Men när hon hade fått nog med svamp la jag i en springväxel och kutade allt vad tygen höll hemåt över stubbåkrarna!
Lilla pricken där är jag.
Nedanför vårt hus stod en mystisk maskin. Värsta båt-trailern ser det ut som, men vi har ingen sjö här, så det är väl nåt annat då.
Den här lagården byggde mattes farfar och hans drängar för länge sen. Matte har varit ledsen för den har hållt på att ramla omkull. Fast plötsligt hamras det och spikas det hela dagarna och lagårn får hålen lagade och ett nytt plåttak! Två små gubbar sitter på taket utan linor. Spännande underhållning för en lantis som jag!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Vad roligt att de fixar bondgården, tänk om det flyttar in roliga djur där (eller bläng-kor). Matte har blivit sugen på kalvlever efter att ha läst din blogg så nu pratar hon om att köpa, skiva, steka och laga en utmärkt gräddsås till. Inte mig emot men lillmatte skriker rakt ut.

Eva sa...

Det där är väl underhållning även för icke-lantisar? Jättespännande!
Och matte gillar verkligen att så'na gamla fina hus tas tillvara!

ej hundägare sa...

Vilket skönt trav du har i översta bilden :)

Ludde sa...

Åh va skönt med ledigt. Jag fick inte vara fredagsledig, utan måste passa Bosse medan matte och husse var på teatern. Jag har tagit igen det idag istället, men skulle gärna träna osttubar och lever också... Kramis!