söndag 19 september 2010

Rapport från ännu en tävlingsdag.

Här ligger jag och vilar ut efter min långa söndag! Matten och jag steg upp kl 5 i morse och så var det dags för lägre spår-tävling igen! Attans, jag går fram som på räls i kilometerspåret!
Det gör inte matte med sina bautafötter. Nästan omedelbart stöp hon i vanlig ordning, den här gången stukade hon stampfoten rejält! Obs! Varning! Klicka inte för förstoring, det räcker så gott ändå. Men hon är seg, matten, och vi rusade vidare i spåret. 17 minuter, alla pinnar och stiligt påsläpp minsann!
Tänkte överraska matten idag, så jag ålade omkring som en orm på krypet och fick nior av båda domarna. För en vecka sen låtsades jag som om jag inte förstod när hon sa "Kryp"!
Sen sa matten att nu är du en stor och tuff kille, så idag får du ligga plats när dom skjuter! Ok, då sa jag, men så glömde jag lägga mig precis när hon sa till, så då fick vi poängavdrag för att jag inte hörde vad hon sa. Men annars så låg jag still och lugn som en filbunke dom fem minuter när det sköts och matten stod 50 meter bort och hade hjärtklappning som nästan överröstade skotten. Efter det var matten så glad så jag trodde att hon skulle spricka!
Här är resultatet. Någon bruks-schäfer blir jag nog aldrig, men jag är oslagbar när det gäller spår!
Vill ni veta vilket bus jag gjorde på tävlingen? Jo, mellan apporteringen och hoppet råkade jag höja blicken och såg en stor baddare till rottis-grabb liggandes vid sidan av appellplanen. Jag tog sikte på honom och skuttade dit. Matte vrålade som om någon stuckit kniven i henne och rottismatten skrek som en gibbonapa mot mig. Så jag hejdade mig tills matten hann ifatt och så gick vi tillbaka och jag hoppade uruselt för det var svårt att koncentrera sig efter allt skrikande.
Matten skämdes, tills hon äntligen kom på hur det var: precis där rottisen låg brukar min tub med mjukost ligga när vi tränar, och när jag såg en annan kille ligga där fick jag hjärnsläpp och trodde att han snott min ost! Solklart fick man lov att skutta dit och kolla, eller?

9 kommentarer:

Nelsson sa...

Vi blir alltid impade av lydnads- och spårhundar. Förstår till fullo det där med rottisen och mjukosten.Hälsar en mellanpudelkille i sina bästa (3)år.

Sigge sa...

GRATTIS till resultatet.
Hoppas att din mattes fötter snart blir bättre. För kokande vatten på den andra var väl inte särskilt smart.

Freja sa...

Heja Rudi,
Du är SUPERDUKTIG, bra att du inte är rädd för rottisar. Han ska ge tusan i din ost! Pussisar

Elba sa...

Hejaheja!
Så himla duktig du var idag, och ett och annat skutt åt lite olika håll är väl inget att hetsa upp sig över, eller hur Rudi!? Jag tycker precis som du!!!

Puss på nosen!

Grabbarna boys sa...

Så klart att du reagerade när rottisen låg precis där din ost brukar ligga.
Det skulle vi nog också gjort.
Men vilken duktig vovve du är Rudi.
Din matte måste bara vara så stolt över dig.
Hoppas hennes fot inte gör alltför ont.
Vov från grabbarna boys!!

Katarina sa...

Klart du ville försvara osten...det förstår så väl! Och vi är så impade av ditt superfina resultat - GRATTIS!

Unknown sa...

För oss som inte tävlar lydnad - betyder det här att du blivit uppflyttad till en svårare klass? Grattis i alla fall - förstår att varje moment är SVÅRT, och så sätter du dem, ett efter ett!

Hillman sa...

Dä ä klart att man måste kolla så ingen snor mjukosten, dä är ju görgöttigt ju. Du verkar vara en baddare på spår, vi tror nog inte din matte vill ha någon champinjonchef utan är glad över en Rudis i stället, hihi.

Taxkramisar.

Wille sa...

Men vilken spårare du är JÄTTEGRATTIS ! Urbra gjort ju !
Otur att matte din inte kunde hålla sig ordentligt på fötterna. Sen ligga i 5 minuter medan de skjuter ! Det skulla aldrig jag klara av ! Usch nej !
Här kämpar en vidare med kursen, och som du vet så var jag rejält trött igår kväll. Men idag är jag piggare.