lördag 11 september 2010

Debut i lägre spår!

Först av allt: 1000 tack till alla som har röstat på mitt foto!!! Man får rösta t o m måndag!

I morse gick matten och jag upp kl 5 och promenerade omkring lite i beckmörkret. Varför då? Jo, vi skulle debutera i lägre klass spår idag. Och man skulle vara där kl 7. Och först skulle jag kissa och bajsa, tyckte vi. Vi var 15 st hundar som skulle tävla och matten drog startnummer 1! Det var smart av henne! Sen åkte vi många mil till mitt spår som låg klart och väntade på mig i en främmande skog. Lätt plätt! En kilometer genom snår och ris och träskmark var ju vardagsmat för mig. Matten ramlade pladask tre gånger, men jag höll mig på benen. Sju småpinnar och en slutpinne hade dom placerat ut i skogen. Jag plockade dom en efter en tills alla låg i mattes ficka. Då hade vi rejsat fram i tjugo minuter prick. Man får hålla på i 25 minuter, så det gick ju bra. Resultat: 10 p för spåret och 10 p för påsläppet. Två domare står nämligen och glor på en de första 150 m och kollar att man sköter sig och så får man poäng efter det. Så hade vi alltså så många poäng man kunde ha när vi kom tillbaka till klubben. Då såg det ut som på bilden ovan. I ledningen : Rudi alias Ludde!

Sen skulle dom tuffaste hundarna ha budföring och platsliggning med skott. Men matte tycker inte jag är klar för det än så vi gick en sväng i skogen när det sköts som mest. Och sen var det lunchrast, och jag var så trött så trött. Jag brukar sova middag så dags. Men jag kunde inte riktigt slappna av för att man skjutit så många skott nyss. Tänk om dom börjar skjuta igen!

Kl 13 var det äntligen dags för lydnaden, och eftersom jag var hund nu 1 så började vi. Men nu hade jag lessnat lite och ville hem, så jag var inte världsbra, men bra. Jag gjorde några tabbar och ville absolut inte krypa. Kryp själv, matte sa jag och strejkade!

Klockan 15 var äntligen alla moment klara för alla 15 hundar och då fick vi veta att vi var godkända! Och då blev vi jätteglada. Man blir uppflyttad till nästa klass om man får 420 p och man är godkänd om man får minst 300 p. Vi skrapade ihop 392,5 fast vi hoppade över så många grejer! Men så är jag ju en spårstjärna också!

Vi var hemma kl 16.30 och nu har vi käkat och nu ska matte läsa morgontidningen och jag ska sova några timmar. Det är tröttsamt att tävla i bruksgrenarna. Men kul!

10 kommentarer:

Elba och Jenny sa...

JÄTTESTORT GRATTIS!
Ni är verkligen suuuperduktiga!
Här bakas det hundkex idag! Om dom blir bra och om Ebla godkänner som återkommer jag för att få er adress så ska ni få ett smakprov :)

Sigge sa...

BRA jobbat Rudi!!!!!!!
Så kalrt att du skulle fixa det.
Nästa gång så sopar du banan med de andra.
Självklart så har jag röstat på dej. Inga döda fiskar eller annat krafs ska slå dej denna gång!

Freja sa...

JÄTTEDUKTIGA är ni även om matten stöp i backen ett par gånger. Grattis och puss på den duktiga spårnosen.

Eva sa...

Superduperduktiga killen!!
Jättegrattis!!!

Ludde sa...

Du vet att namnet förpliktigar!!! Jättefint jobbat! Det blir väl uppflyttning direkt när du ska vara med i fler moment. Kramis!

Hector sa...

Nämen vilken duktig kille du är. Vad glad jag blir att det gick så bra. JÄTTEGRATTIS från mig.
Jag gjorde bra ifrån mig idag jag med, men på utställningsarenan. Jag blev BIR-valp idag IGEN (bäst irasen)och fick dessutom en 5 placering bland alla vallhundar, dvs BIG-5 reserv, 5:e bästa i vallhundsgruppen.
ha nu en riktigt skön söndag. Det ska vi, vi har ätit tårta och firat och nu är det gos på schemat och en massa bus med Wille.

Grabbarna boys sa...

Ja, ni är verkligen superduktiga.
Jättekul att läsa om er.
Kul att så många röstat på den finast bilden av alla, din så klart!!
Ha det bra.

Anonym sa...

Intstämmer i hyllningskören!
Strongt gjort! Trots att dom sköt! Rena sabotaget, enligt min mening.

Hoppas du vilat ut på dina lagrar nu!
Natti!

Kasper sa...

Nämen jag är väl inte anonym heller!!!!!

Hillman sa...

GRATTIS, va du är bra! Vi fattar att du blev trött, vi hade inte orkat hälften ens. Du blir nog chaminjon ska du se bara du får tuffa till dig lite med smällarna.

Taxkramisar.