måndag 6 september 2010

Uthållighetsprov!

Nu ska ni få höra vilken superkväll vi haft! När matten äntligen kom hem från tråkjobbet skjutsade hussen och jag henne ganska långt bort och lämnade henne där med min spårpåse! Det var lite oroligt att bara dumpa henne så där mitt i skogen och åka hem utan henne. Efter nästan en timme kom hon hemflåsandes, grabbade tag i mig, godispåsen och spårselen och drog iväg igen omedelbart.
Så powerwalkade vi över stubbåkrar, genom skog och över fält jättelångt bort. Spårselen åkte på och så var det bara att börja jobba! Attans vad jag plöjde på över stock och sten, genom ris och kärr. Matten slängde som ett ankare i andra änden av linan och snubblade och ramlade titt som tätt. Det var skitkul! Jag plockade spårpinnarna och bytte dom mot pannkakor varteftersom jag hittade dom. Efter en dryg kilometer var vi plötsligt hemma igen! Då var vi så trötta, andfådda och kantstötta så vi ramlade ihop i en hög och bara pustade en lång stund. Det var mitt livs roligaste spår, tror jag, och matten bara tindrar med ögonen när hon tittar på mig i kväll!

12 kommentarer:

Elba sa...

WOW! Vilken grej! Vad duktig du är som orkar ALLT det på en och samma gång utan rast!

Vilken tur att det var matten och inte du som blev dumpad i skogen och fick gå hem igen. Hon blir ju bara hälften så trött eftersom hon bara går med 2 ben och du måste gå med 4!

Nu får ni slicka varandras blåmärken efter kantstötningarna.

Grabbarna boys sa...

Ja, vilken spårrunda.
Det förstår vi att ni är trötta och glada.
Vov från grabbarna boys!!

Stella sa...

Va kul det låter och vad gott det låter, med pannkakor alltså!! Jag kommer jättegärna om det är så mycket kul o gott hos er jämt!!

Kasper sa...

Åh, va skoj, tindrande mattar är jättefint! Precis som pannkaka - tror jag.
Varför gör MIN matte aldrig pannkakor?

Jag har också haft kul, har badat med Sigge idag. :)

Eva sa...

Förstår att matten är så stolt över dig att hon tindrar! Du är superduktig!
Och kantstötarna är nog borta till imorgon...

Tessan sa...

Pannkaka (skriker Primo)...vill haaaa kommer Rudi..eller ? Näää kanske inte, matte kan ju faktiskt oxå fixa pannkakor...Men så duktig du är gubben...Vi har varit så dåliga på att spåra, mycket för att kicki aldrig har tid numera och själv är jag för dålig på att åka iväg jälv med hundarna...
Kramis!

Lyckopiller sa...

Du är super! Och självklart att matte tindrar när hon har en så duktig hund som du. Kan vara bra med tindrande mattar nu när det börjar bli mörkt.

Hillman & Illerson sa...

Jaså, du har släpat runt med matte i andra änden av snöret, hihi. Det är tungt att släpa på mattar genom skogen över stubb och sten, vi förstår att du blev sleten.

Taxkramisar i mängd till duktig spårhund.

Freja sa...

Wow, vad du måste vara duktig som får så mycket pannkaka, det verkar vara bra träning för matten åxå. Puss på nosen

Ludde sa...

Du är ju enorm! Släpa runt på matten sådär över stock och sten. Vore det inte enklare om hon la ut pannkakorna direkt? Då behöver hon ju inte hänga i snöret och sinka dig. Förmodligen skulle det säkert gå fortare också... Kramis!

Elliot sa...

Hi hi jag skrattar åt Ludde, han är så himla finurlig den grabben...
jag håller med , attans vad du är duktig. Jag har aldrig spårat ( förutom tjejer så) men det låter himla roligt
Elliot

http://floridatjej.bloggplatsen.se/ sa...

Mattar med tindrande ögon då dom tittar på en, är en skitbra grej......Jag har aldrig spårat, vet inte hur man gör.......men det låter himla jobbigt..fast kul
puss på svansen