lördag 5 januari 2013

Kursat med snöre.

Attans! Nu har jag varit på kurs från tidig morgon till tidig kväll. Värsta bästa kursen!  Så här heter den: Tävlingshandlingskurs i rallylydnad. På Hundarenan i Kungsör förtstås.
Jag hade mitt tält och läger kvar sen igår kväll, så det var bara att boa in sig igen i morse. Mattarna och en husse satt och moffade i sig rallylimpa med ost och presenterade sig och snackade i hundra år först.
Sen tränade vi startrutiner, att göra entré, attityd, störningar och koncentration och annat kul hela långa dagen! Ganska ofta tog jag pinkpaus för det luktar så gott vid hundarenan så man blir pinknödig hela tiden. När man tränar en hel dag går det åt miljoner godisbitar. Jag hade med mig korv, ost, kycklinghjärta, ostbågar, lunga och .....
 ... bästa överraskningen...frolicsnöret!! Det drog matten upp när jag tränade på att vara rackarns motiverad i starten.
Vet ni att jag blev som en kattunge när snöret kom farandes. Matten drog omkring med det och retades och jag försökte fånga det med tassarna. Hur kul som helst! Om jag lyckades få tänderna runt en frolic kampade vi lite tills den lossnade i min mun!
Efter så där tio pigga starter blev snöret som tandtråd, utan frolic, men buskul ändå, tyckte jag. Så frolicsnöret blev succé. Ingen annan hade sett nåt sånt tidigare, men kanske fler pysslar ihop några nu. Själv har jag ett kvar till i morrn.
Jag tycker annars att mattarnas belöningar duggade lite för tätt. Dom åt och åt och fikade och fikade, och smulpajer och kakor och tacos slank ner plättlätt medan dom babblade om hundbajs och kräkningar och rallyregler och poängavdrag och sina hundar och tävlingsbanor och lite mer om sina hundar och i morgon bitti fortsätter kursäventyret. Fast nu ska vi sova som törnrosor hela natten för vi är såååå trötta i huvudet. Och mätta i magen.

11 kommentarer:

Asta och Iris sa...

Berätta mer om Frolicsnöret! Använde matten den i starten? Hur då?

Stella sa...

Åhhh vad kul det verkar!! Matten har haft funderingar på att anmäla mig till en rallylydnadskurs och får jag dessutom ett frolicsnöre så lovar jag att bli rallylydnadsproffs!!!

HumleSpunk sa...

Ahh, kycklinghjärta! Jag hittade det av en slump i frysdisken häromdagen, tänkte prova det nästa agilityträning för att se om det uppskattas :)

Grabbarna boys sa...

Lycka till i morrn då kompis!!
Vov från grabbarna boys!

Ann-Sofie o Eddie sa...

Visst hade vi attans kul idag. Vi längtar tills i morgon vi ;)

Vi i Kasperian sa...

Viskar (för du kan ju ha kurskompisar som också läser här):
Rudi, en sån tur för mig att jag är kompis med den snyggaste och smartaste hunden på hela kursen,
för det är du ju, det ser jag hur tydligt som helst! :)

Ludde sa...

En sån kurs skulle sitta bra! Undrar om den inte skulle bli ännu bättre utan en massa hussar och mattar som fikar och babblar hela tiden? Jag menar att BARA hundar skulle vara bäst - med hundra frolicsnören eller så... Kramis!

Unknown sa...

Låter som en strålande kurs, tittade litet extra på startrutinerna igår på SM - så intressant. En del verkade vara designade för att göra hunden så lugn som mösjligt, andra för att få igång hunden maximalt. Kurshelger är toppen!

Eva sa...

Ska man på kurs för att få Frolic???
Jag har försöööööökt att få matten att åtminstone fixa en bana för den där "typiskt Assarska" rallybanan vi hittade bild på!
Den där med "dra koppelhållare med dig", "tvärstanna o vägra gå" och sådant.
Suck!
Får fortsätta träna henne med godisutdelning... DET klarar hon i alla fall ibland, även om din lista inte koms i närheten här...
Assar
(Förresten ja... OM du ska kuta till grabbarna på Sternö? Kan du komma förbi här så gör vi sällskap?)

Emma o Malte sa...

Det där frolicsnöret kanske vi också skulle prova på!! Vilken smart idé!
Hoppas det går bra idag också :-)

desperat hemmafru sa...

Låter ju jättekul det där. I sommar skulle jag också vilja åka på något träningsläger för mattar/hussar och hundar. Typ för nyörjare då. Var kan man hitta sådana kurser?