onsdag 2 januari 2013

Vegetarian, jag? Skulle inte tro det!

Kommer ni ihåg korvarna som blev till morötter? Ni var ju så attans många som skrev att ni minsann käkar vegetariskt med god aptit. Själv har jag aldrig fattat vitsen med att gnaga i sig växtdelar så där. Trots en vegetarisk matte. Fast jag är inte den som är den...när det blev en gurksnutt över rafsade jag åt mig den och testade.
Jag låtsades att det var ett märgben och gnagde och gnagde och det var ju tamejtusan gott! Så då ville jag gå tillbaka och testa morötterna i skogen också! Men RACKARNS!!!
Varenda morot var borta och i stället låg en fårskalle där! Halshuggen!
Antingen ramlade huvet av när han käkade morötterna, eller så är det en biverkan av frosseriet! Nä, nu är allt mina dagar som vegetarian över vill jag lova! Inte riskerar jag livet för en rotfrukt!
Efteråt var det svårt att samla tankarna men jag kunde konstatera att älgen lärt sig stå still under bajsningen. Alltid nåt!
Sen blev det bra. För solen sken och skogen var bar länge länge. Så då fick jag frispåra många korta spår, för matten hade bara en spårpinne med sig. Den la hon ut gång på gång i krokiga spår och jag nosade rätt på den lika många gånger. Hur kul som helst!
När jag kom hem skulle Tindur och Teitur ha lunch, så då hjälpte jag till med det. Sen kom jag på att dom är vegetarianer, då blev jag bekymrad över dom och ville inte vara kvar och se eventuella biverkningar...så då gick jag hem och åt lunch utan grönt till. Kom inte och säg att jag inte har varnat er, morotsälskare därute i cyberrymden! Tänk fårskalle nästa gång ni erbjuds kaninmat!

12 kommentarer:

Eva sa...

Men lille gubben!
Kanske kan lugna dig lite... Min sjukgymnast hade förut en tjej, blandning mellan dalmatiner o labrador, som var nästan helvegetarian om hon själv fick välja. En gång hade hussen o matten ställt rester av middagen på köksbänk, grillad kyckling o sallad, när de gick till TV:n. När de kom ut nästa gång var salladen slut men kycklingen orörd...
Vad jag vet hade den damen huvudet kvar ända till slutet:)
(Hon ville dessutom gärna ha lite apelsinbitar som topping på maten...)

Ulf sa...

Vilken tur att ingen jagar älgen. Älgar ska stå stilla när de lämnar avföringen till eftervärlden. Stressade toabesök rekommenderas inte för någon djurart även om fåglar ibland lättar på trycket under luftfärden. Därför måste man se upp i naturen.
Vegetarier vet jag inget om.
Hälsningar Nelson

Sandra sa...

Men shit...käka morötter så huvudet trillar av!!! Livsfarligt juu..nä tacka vet vi kött

desperat hemmafru sa...

Här käkas äpplen och morötter lite då och då. Fast bäst är apelsiner enligt Buzz själv. Tyvärr blir han så himla dålig i magen av dem, så nu är det slut med sådana läckerheter.

Emma o Malte sa...

Om man verkligen får ett såntdär öde efter morotsätning ska nog inte jag heller äta fler! för jag trivs ganska bra med mitt huvud!

Ludde sa...

Huvudlöst... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

För död och pina - akta dig för morötter!!!! I varje fall i dina trakter! Tycks finnas nåt mordlystet där som hugger huvudet av morotsätare!
Fy, vilken läskig syn!

Unknown sa...

Det verkar inte vara någon hejd på vad man kan hitta i Julitaskogarna... Hu!

Hanna aka Lilla My sa...

Jag VISSTE att det fanns en anledning till att jag ratar frukter både ovan och under jord.

Nospussar från Tila

Sigge sa...

Aha, nu fattar jag varför matte gör s urbota korkade saker så ofta.
Hon äter ju allra helst vegetariskt och tydligen sitter skallen extra lös då Jag ska genast sluta äta grönsaker så i alla fall jag får ha huvudet i behåll

Melody and M.E sa...

Här har ni en som kan titulera sig som ALLÄTARE! Ännu finns det inte en enda sak som jag har ratat i matväg. Tror nog älgbajs skulle kunna gå ner det också om jag fick chansen! Matte är dock riktigt bestämd med att jag inte få äta vad som helst utomhus och älgar är sällsynta varelser här vid sydkusten. Till och med så sällsynta att när det gick förbi en här i höstas så stod det om det i tidningen dagen efter!
Ha en bra fredag!
Puss från Melody

Anonym sa...

Tack för varningen. Den ska vi verkligen tänka på! Vad skönt för älgen att få stå stilla när han bajsar...
God fortsättning på 2013!
Vi önskar er ett riktigt kalasår! :)

//Jenny o Brio