fredag 4 januari 2013

Spår OCH rally!

I morse rotade matten fram spårväskan som legat så länge i cykelskjulet så den hade möglat lite....
...men vi packad den ändå med pinnar och torkad lunga och sele och lina! Äntligen!!! När vi kom fram till snölösa skogen sa matten åt mig att stanna där och vakta den tomma mögelväskan. Så då gjorde jag det.
Allt medan hon försvann med pinnarna och la ett trehundrametersspår åt mig!Jag fick vänta ganska länge innan hon kom tillbaka. Och då gick vi en promenad på nån timme så spåret fick ligga till sig...
 ...sen var det faktiskt dags att premiärspåra 2013! Det gick galant fast en del pinnar var begravda i mossan. Flera bitar lunga efter varje pinne och många fler efter slutpinnen fick jag, så jag studsade av glädje då. Fast det syns inte här.
 På hemvägen klättrade jag omkring på stockar och balanserade. Såna utmaningar är roliga.
Inte nog med spår idag...nänämensan...efter middagsvila och mat tog vi bilen till Kungsör. Det var första gången sen mitten av oktober som matten körde bil, men det gick ju bra. I Kungsör var det rallykväll.
Det var knökfullt med folk och fä där. Verkar som mattar och hussar har avgett nyårslöfte att börja träna rally! Jag gick banan två gånger, mer hann jag inte för det var sån kö med såna som ville träna. Men jag var duktig, det var jag.
Sen åkte vi hem, och det gick ju också bra. Tur va eftersom vi ska åka till och från Kungsör hela helgen, för vet ni vad? Jag ska på rallykurs där hela lördagen och hela söndagen också! Attans roligt!
Matten har tillverkat nytt och spännande träningsgodis till kursen. Hon tror inte att jag har sett hennes alster, för det är meningen att jag ska bli så överraskad när hon drar upp dom här snörena ur fickan så jag ska göra vad som helst för henne, men jag satt allt bredvid när hon pysslade ihop dom. Men jag ska låtsas som jag aldrig sett dom när dom dyker upp, det ska jag.

10 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Du kanske låtsades att det var morötter eller nåt när du satt där bredvid matten medans hon trädde på de där (slurp)...underbart...(smask)....goda...(slafs, förstår inte varför det rinner i mungiporna på oss så där just nu) ..frolicarna!!
OCH vi ska då helt klart tänka på fårskallen nästa gång vi snor våra kaniners morötter varje gång vi får tillfälle....som vi faktiskt får varje dag när buren städas!
Vi ligger nog risigt till!!
Ha nu en härlig o rolig träningshelg....men det är väl egentligen ganska kul att matten kan köra bil igen!!
Vov från grabbarna boys!!

Ludde sa...

Va härligt att ni kunde börja året med en sån fantastisk spårning i snöfria skogen. Här finns det inga snöfria skogar ännu, men det kommer väl så småningom. Bra att matten kan köra bil också för det är nog farligt att gå på isiga vägar. Nu får ni träna ordentligt hela helgen så du vinner när ni ska tävla så småningom... Kramis!

Ulf sa...

Din matte är ju mer ambitiös än min husse. Fast äter du lunga när du hittat en pinne. Kan man inte få andan i halsen då?
Ska försöka att få husse att lägga spår i helgen. Han får skärpas sig.
Nelson

annelie sa...

Spår och inomhusträning, låter som perfekta aktiviteter.
Lite avis är vi att ni kan hålla till inomhus, det hade vi också kunnat gjort. Ser att ni träffar en del av våra Gyllene vänner!

Emma o Malte sa...

Så härligt att du och matten har kommit igång med alla era äventyr igen :-) och din matte är ju så uppfinningsrik! Har hon gått en kurs i det eller tror du att dom föds så?

Anonym sa...

Mäh! Wow vicken lycka! Snöfria skogen med spår och rally på samma dag. Allt på en och samma gång mitt i vintern dessutom!!

Kul belöningssnöre! Hur är liksom planen när matten fiskar fram dom tro? En och en eller hela halsbandet påe n gång?!

Ha så kul på kursen!

/Jenny o Brio

Vi i Kasperian sa...

Härligt för er båda två, att mattes arm kan hantera en bil igen. :)
Mycket skoj blir det, ser vi. Och mycket gottigt också!
Snöfritt!!?? Det är det inte hos mig. Fast av nån anledning gör inte det så mycket just nu...

Hanna aka Lilla My sa...

Att se överraskad ut funkar på allt. Leriga fyrbeningar, söndriga saker. You name it!

Nospussar från Tila

Melody and M.E sa...

Så roligt du har! Måste se om inte min matte kan hitta någon kul sysselsättning till mig också.
Jag behöver aktiviteter! Men lunga? Det tror jag inte är mattes grej. Får nog prata med min moster, hon har rådjursklövar och konstigheter i sin frys då hon ska ut på spårning med mina Berner Sennen kusiner.
Ha det gott!
Puss från Melody

Unknown sa...

Vi undrar också hur man använder Frolicsnöret, det vill vi gärna veta!