söndag 13 januari 2013

I form.

En söndag som den här med solsken och minusgrader ska tillbringas i skogen, tycker jag och matten och extramatten. Så då gjorde vi det.
Vi gick i skogar och på vägar där vi aldrig går annars. Det bor bara älgar, hjortar och vildsvin där och det finns inga hus, människor eller bilar på många timmar. Bara värsta autostradan av djurspår att kolla på.
Det är samma skogar och vägar där matten och jag gick så hopplöst vilse för några vintrar sen, men nu har vi koll på hur man ska gå för att komma hem igen, helst samma dag.
Det blir ganska långt att gå som vi gjorde idag. Sexton kilometer utan paus. Fast vi blir aldrig trötta för vi gillar att gå långt.
 Igår gick vi kortare, men det var också bra. Då gick vi där det finns hus ibland.
I förrförrgår knatade vi ännu kortare. Det är så lyckat att jag får motionera för jag mår så attans bra då. Och så kan jag käka lite extra korv och sånt när vi tränar rally!
Och just idag var det bra att vara i superkondis för när vi gått nästan hela sträckan så sprang jag på Lessie igen! För att busa med den bruden måste man ha ork vill jag lova! Och muskler och humor!

9 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Ska ni gå typ två mil i morrn då......
Här har vi rullat i skit och spårat idag...inte helt fel det heller!!
Vov från grabbarna boys!!

Ludde sa...

Jag skulle också kunna tänka mig såna där skogspromenader och Lessie-träffar, men med två pensionärer så blir det inte mycket utslag på mobilen... Kramis!

Totti o Lydia sa...

Vi skulle gilla de där långpromenaderna, men vet inte om vi skulle få med oss matten. Fast hon skulle behöva, så här efter jul.

Eva sa...

Det är ju det som är så bra med att bo som ni gör! Att det är lätt att få till sådana där promenader.
Klart det går här också, men det blir inte lika fina prommisar liksom, om ni förstår hur jag menar.
Lessie är en toppebrud verkar det! Har hon dessutom humor är det ju inget minus precis:)

Sigge sa...

Himla tur att din matte hittade denna gång. Var ni möjligen i de trakter där det enl ryktet nu mer ska bo en Amerikansk bulldog?
Kan vara läge för viss vaksamhet där eftersom ryktet även säjer att den hunden inte riktigt gillar andra hundar.

Vi i Kasperian sa...

Såna bautaprommisar du och matten och extramatten gör!
Tur i alla fall att ni hittar hem igen nu. Så att ni slipper göra såna där oplanerade femtimmarspromenader... :)

Ann-Margret, Vinja o Bozza sa...

Vilka härliga promenader. Längtar tills Bozza blir så stor att vi också kan gå långa promenader.

Kram

Älsa o BollnäsTrollet sa...

visst är det härligt när man gå där inga andra är så man kan nosa i fred :) haha ja dessa möss kan få våran matte galen, men idag lever det en mindre i detta hus, äntligen hade det fastnat en i fällan, men antagligen finns det fler i möss familjen :))vi kanske ska låna eran Alf ;)

Anonym sa...

Härligt med halvadagen-promenader och sedan gå hem och sjunka ner i soffan med lite gott i magen! Ni är sannerligen i form vill jag lova :)

/Jenny o Brio