lördag 14 april 2012

Vår och hjärtan och pizzor och sånt.

I Julita, minsann, har vi haft jordens finaste vårdag idag!
Vi drar till Kungsörs klubbstuga och kollar om den ligger kvar efter vinterns alla väder, föreslog jag glatt och initiativrikt! Så då gjorde vi det.

Där var vi alldeles ensamma och kunde träna vad som helst. Så då tränade jag fritt följ ganska mycket. För ibland är jag lite dålig på det. Men inte idag!

Så klart gjorde jag annat också...som att krypa och kallas in och apportera och hoppa och sånt.

... och ligga alldeles still och vänta..

...och titt som tätt var det belöningsdags! Hundra nykokta kycklinghjärtan mumsade jag i mig mellan momenten!

Efter träningen var dom som inte snaskat hjärtan hungriga. Då krävde dom pizzor, som vi tog med hem bredvid min bur i bilen. Det var jobbigt att ligga och lukta på dom hela vägen hem. Sen fick jag pizzakanter, det är supergott!

På promenaden i vårsolens glans kom vi till en olycksplats! En traktor hade fastnat i ett vattenfyllt dike! Hjälp, tänkte jag förskräckt, tänk om någon ligger fastklämd och drunknar här! Så då gjorde jag ett hjältedåd och kollade efter. Men det var tomt i hela diket.

Annars...händelselöst...promenadstrosande...

... fast visst är det mysigt med ljumma vårkvällar som är ljusa som mitt på blanka dan? Nu ska jag gå och knapra i mig ett grisöra!

16 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

En sån fin vårdag fick vi inte i Stockholm. Vintern var tillbaka i morse och det tog nästan hela dagen innan våren återvände.

Siriosmilla sa...

Det har varit en toppendag idag! I alla fall där det inte har blåst! Hoppas att du är hemma i morgon Rudi för vi tänker ringa till din matte och föreslå en promenad på eftermiddagen! Vi har ju längtat hela vintern efter att busa med dig!

Ludde sa...

Verkar som om Julitavädret är bättre än vårat sk*tväder. Gick med hussen kopplad hela tiden för hade vi kört fritt följ hade han väl kanat ned i diket eller så... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Blötsnö, massor, plus en matte som rymde massa timmar och lät mej passa huset - så har JAG haft det!!!
Lyllos dej som till och med fått pizzakanter - som är så gott!!!!!!!!

Grabbarna boys sa...

Matte ler med hela sitt ansikte när hon läser om din dag...du är helt underbar Rudi.
Det är t.o.m så matte har skrytit om dig på hundklubben idag när Bella o Vilgot tränade rallylydnad.
Ledaren där var sugen på att skaffa sig en spinger spaniel-kille precis som du....och det var då matte började skryta över dig!!
Bara så du vet!
Vov från grabbarna boys!

Asta och Iris sa...

Oj vad duktig du är på fritt följ. Riktigt proffs ju.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad att få åka till Kungsör och träna lite i det fina vädret :-) .
Kan tänka mig att det måste varit jobbigt att sitta bak i bilen med dom doftande pizzorna bredvid sig. Vilken tur att du fick smaka lite kanter sen.

Kram

Inga-Lill sa...

Åh, pizza som är så gott, synd att vi inte har en pizzeria här på byn för då skulle jag slippa laga mat idag, hihi.

Tvåbenspussar.

Eva sa...

Ochs å snacka Sigge om tortyr...! Sitta bredvid pizzor så! Ack ack ack vilka ägare du har!;-D
Avundsjuka på vädret är vi allt lite också. SNÖ må vara men detta blaskande... Tröstar mig med att det lär vara bra för naturen. (Vilket dock en stackars upprörd hare som for under engran nog inte höll med om...)
PUSS!

Katarina Uggla sa...

Så mycket skoj du gör! Själv går jag mest runt å trånar efter snygga killar som du!Jag får inte ens hälsa på alla snyggingar jag möter - inte skoj alls! Så jag har pratat allvar med matten, när jag får träffa snygga killar igen om några veckor så SKA jag hälsa på dig! Det är bäst du ber Sigge om tips så att du kan träna upp springmusklerna ordentligt... för när jag sätter fart går det undan på riktigt!
Svansvift från Scilla

Elin sa...

kikar in och säger hej innan vi surfar vidare. Kul att få se bilder på eran träning! =)

Hanna aka Lilla My sa...

Pizza är gott, men jag tycker nog att kanter låter en aningens snålt. Speciellt när man förlorat en massa snålvatten, bara av att längta.

Nospussar från Tila

Katarina sa...

Vi har också haft finaste vårvädret!
/Nanna och Leia

[Anna] sa...

Vad underbart med vårväder, här kom det tok mycke blötsnö så vi fick vinter igen, vi som precis känt lite vårdoft och sett svanarna komma tillbaka! :/

Jenny o Brio sa...

Wow! Vilken kvalitetslödrad du har haft Rudi!

Kompis o Daisy sa...

Rudi, vilken hjälte! Vi blev alldeles knäsvaga där ett tag... ;)

Menar du att din matte ger dig kycklinghjärtan av att krypa, kallas in, ligga stilla osv? Wow, det där måste vi träna in vår matte på med!