fredag 6 april 2012

Långfredag á la Julita-Rudi.

Men vad sysslar Rudi med nuförtiden, undrar ni förstås? Medan jag berättar så kan ni kolla in hur mina krokusar ser ut just nu! På första lediga dagen ringde klockan tjugo över sex. Så då hoppade vi upp och plirade ut på strilregnet som forsade i det nollgradig morgonljuset. Raskt bredde matten ostmackor och fixade termos och korvpåse!

Medan ni kollar på märgbenet som jag skulle få senare idag ska jag berätta vidare. Jojomensan, vi skulle åka till spårskogen och träffa Rocky och Rockymatten igen!!! Gå varandras långspår med varandras pinnar och så! Så då åkte vi iväg. När vi kom fram hade Rockymatten redan gått mitt spår så då älgade matten iväg och skulle lägga Rockys omedelbums. Vi andra väntade vid bilarna....

...och väntade och väntade och väntade tills matten ringde och sa att nu var hon minsann hopplöst vilse i storskogen och ville vi vara så snälla och tuta med bilen så hon kunde lokalisera den! Så då gjorde vi det...tutade. Men matten hörde bara fågelsång, så attans långt bort var hon. Rockymatten tänkte ta mig i spårlina och låta mig leta reda på vilsematten,

men då hade hon kommit ut på en liten timmerväg och meddelade glatt att nu kommer hon snart! Så vi väntade och väntade, då ringde hon och sa att hon gått vägen åt fel håll för nu var vägen bara en stig. Så då gjorde hon helt om och efter hundra år kom hon utforsandes ur skogen! Precis då hade det gått en timme och mitt spår var moget, så utan rast ångade vi iväg på århundradets roligaste spår! Det var på en kilometer i superrolig terräng, faktiskt rakt uppför en liten bergvägg en gång och en klurig spetsvinkel en annan gång! Alla pinnar plockade jag upp mitt i det roliga, man är väl proffs! Medan Rocky gick klant-mattens vilsespår delade matten och jag på ostmackorna i bilen.

Mitt i alltihopa började det snöa i stället för att regna! När vi kom hem var allt och alla genomblöta, så det tog en evig tid att packa upp och hänga upp allt vått. Mitt livs mest underhållande långfredagsmorgon, det kan jag klart konstatera!

Efter att ha snarkat var det dags för lite käk. Vet ni vad den vegetariska matten fick med sig hem från en sällsynt expedition bland köttdiskarna i affären häromdan? Jo, HACKKORV i slang! Hon läste vad som var i den och tyckte att det var samma som i hundmat, så hon köpte en till mig! Rackarns gott!

Glädjeämnena har duggat tätt idag. Tro´t eller ej, men plötsligt trollades ännu ett märgben fram till hunden!! Katten blev jordens avis och ville kolla då MORRADE jag åt honom, då stannade världen och alla såg sig omkring, till och med jag, för det var mitt livs första MORR! På tiden va´?

Medan jag gnagde ben fixade någon till att världen blev så där härligt vit och fluffig som jag gillar. Vi går till skogen och strosar, bestämde jag. Jag tog med mig Norsken för han har inte varit ute och sett sig omkring sen i höstas.

Norsken tyckte att det var "så där"-kul i snöskogen, men det struntade jag högtidligt i och bar med honom överallt.

Väl hemma så störtade Norsken på nosen i fluffsnön och bönade och bad att få gå hem till leksakslådan. Så då fick han det.

15 kommentarer:

Ludde sa...

Vadå olika? Fyra ben, svans, hängande öron och älskar märgben. Visst är vi lika! Lova bara att inte låta matten gå ENSAM i skogen och spåra i fortsättningen! Hon kan väl i alla fall ta med gps:en om hon inte kan ta med dig... Kramis!

Humlespunk sa...

Idel läckerheter med korvpåse och slangkorv och märgben och... Du vet hur man firar påsk, du. Tuffhetspoäng på den.

Önskar dig och familjen en riktigt skön påsk :)

Storolillnosarna sa...

Vaaaa?!! Har du aldrig morrat tidigare? Du är ju jämngammal med Grrrromit (sånär på ett rätt så drygt halvår, typ). Och han har hunnit morrat mkt under dessa fem år. För att inte tala om morrisen Wilbur. Fast.. det är ingen längre som bryr sig om hans ständiga muttrande. Hm? Det kanske inte är nån merit att morra? Det kanske t.o.m. är dumt att behöva morra... Äh, man måste ju varna lite. Tala om att man finns, liksom. Att märgbenet är MITT!! Så det så!

Dum fråga: Vad gör man ute i regniga/snöiga skogen medan man väntar på att sin spårkompis har gått vilse färdigt? (Vår matte hatar förresten att gå vilse. Usch!) Fikat räcker väl inte så lång tid?
Apropå vår värdelösa matte o att lägga spår. Hon gick en spårkurs för länge sedan, och skulle lägga spår på en stubbåker - och gick vilse. Det du!!
Hon gick en sökkurs en gång, det var lika illa då. Vilse! Tur att det finns hundar i närheten... :)

Sigge sa...

Vill din matte händelsevis låna min mattes lokalsinne+
Hon går aldrig vilse i några skogar. Kan låna ut det nån dag om ni ska ut i okända skogar.
Lappmögelet är vidrigt och jag tror faktiskt att du fått mer äckel än jag.

Hanna aka Lilla My sa...

Klart man måste säga ifrån, när kattuslingen försöker ta ens påskgodis. Med det sagt önskar jag dig en Glad Påsk!

Nospussar från Tila

Jenny o Brio sa...

Jag tackar å det djupaste över träningspasset som mina skrattmuskler har fått, igen. Ni är bara för underbara du och din matte :)

Vi i Kasperian sa...

Märgben är faktiskt det ENDA som jag inte låter NÅGON komma nära. Jo, matte får, men INGEN annan i hela världen.
För då morrar jag ordentligt, må du tro!
Men nu vet i alla fall dina tvåbeningar också att just märgben är det absolut gottaste som finns!

Bra dag för dej, och tur att Norsken fick komma hem till sin låda igen!
Hos mig har det ju varit lite dämpat, men det känns ändå bra.

Siriosmilla sa...

Ser att du har haft en härlig men blöt långfredag! Hoppas att resten av påskhelgen blir lika givande!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att komma ut och få spåra lite. Attans nyttigt att spåra andras spår än mattens.

Men varför i hela världen måste ni upp så tidigt att lägga spår när du var ledig hela dagen....

Hoppsan, så matten gick lite vilse. Det var ju inte så bra :( Attans tur att hon hittade tillbaka till slut då :) Hur långt blev spåret till Rocky då som matten gick och hittade dom tillbaka sen då?

Ha en fortsatt skön påskhelg :)
Kram

Vicky sa...

Den där klant-matten får du nog hålla ett öga på. Det finns nog skäl till varför man ska ha sin människa i andra änden av kopplet när man är i skog och mark, när dom går vilse så himlans lätt.

Emma o Malte sa...

Det skulle din matte fångat på film när du morrade!! Hade varit intressant att se!

smulan sa...

Härligt att få skratta så åt dina skriverier! Ni är allt roliga ni,di och din matte,hi hi.

Glad påsk på er önskar Smulan o co

Eva sa...

Vilken attans tur att matten kom till rätta! Våran skulle vi inte våga släppa lös i storskogen alls...
Aldrig morrat??? Undrar om det finns en viss "kvot" av morr som alla hundar i hela världen delar? I så fall kanske A har stulit dina morr, för han gör ju åt så det skulle räcka till mååååånga:)
Påskpussar!
Jepser o Assar

Sandra sa...

Ha,ha,ha,...din matte e ju helt vild på att gå vilse...fniss....tur hon kom till rätta iaf och att du fick gå ditt spår :)

Yvonne L sa...

Jag hade en jätterolig långfredag jag också. Jag fick åka BIL jättelångt!! Nästan hela dagen faktiskt. Han hussen skulle hämta en traktor på något ställe utanför nåt som heter Norrköping. Sen åkte matten och jag hem med bilen, var hemma ett tag och sen fick vi åka iväg igen till det där torpet som ligger på nåt annat ställe och där hämtade vi han hussen. Skitskoj dag om du frågar mig!