söndag 1 april 2012

Nya klurigheter i Julita.

Hallååååå, hallåååååå, ropade jag när jag hittade det yttepytte huset idag. Men mina rop studsade mellan dom tomma väggarna. Ingen var hemma. Jag som ville kolla möblemanget och så för att få tips till min sommarstuga inför säsongen.

Vi gick till en ny skog idag, och vet ni hur klurig matten var där då? Jo, hon sa åt mig att sätta mig på ett ställe och stanna där. Så då gjorde jag det. Då försvann matten i galopp över stock och sten och efter flera minuter hörde jag ett ynka rop: Rudi! Kom! Så då satte jag av på räddningsuppdrag, låtsades jag. Det gick i hundra knyck och var superrroligt! Till slut hittade jag matten där hon låg bakom en bautasten och gömde sig!! Då blev vi så glada så vi hoppade nästan ur skinnet båda två!!!

Efter gömmalekan gick vi och lugnade ner adrenalinet ett tag...

...och kolla! Högst upp. Tre till fågelholkar...kanske jag ska börja samla såna i stället för vedstaplar. För dom är nästan lika otympliga som dass..

I nästa skog ville jag göra uppletande. I mattens fickor fanns bara en mobil och ett lypsyl. Ingen av dom var lämpliga för uppletande bestämde hon, så då tog hon resolut en grankotte, bröt av toppen på den och så SPOTTADE hon på den! Sen fick jag vänta medan hon gick in en bit och lallade runt och så kastade hon iväg kotten. När hon kom tillbaka till mig sa hon LETA! Och jag for iväg...resten kan ni se på filmen längst ner.

Hmmmm...fler fågelholkar...nu har jag ju redan en samling som heter duga.

Matten säger att jag måste klargöra om mina burkar igår...jo, många hade fattat det så att jag klarar att stapla dom i varandra på egen hand redan. Men fullt så intelligent är jag inte. Vad jag menade var att det var plättlätt att fatta vad jag skulle göra, det tar längre tid att klura ut HUR jag ska gå tillväga med alla burkarna. Men två i varandra fixar jag nu.Här är filmen ni väntat på! Den är lång, men bra. Det tog lite tid att hitta en bestämd grankotte i granskogen, speciellt som jag inte hade en aning om VAD jag egentligen letade efter. Det brukar ju vara grodor och sånt, inte kottar som matten spottat på. Men ger mig, det gör jag aldrig.

20 kommentarer:

Yvonne sa...

Duktiga Rudi! Inte dåligt att hitta en grankotte som matte spottat på!

Siriosmilla sa...

Fågelholkar är ju trevligt att samla på! Speciellt sådana med små gulliga fåglar i! Jag tror att du kan hitta massor!

Vi i Kasperian sa...

Filmen var inte bra BRA, den var fantastisk, nästan OLIDLIGT spännande!!!!!!!!!!
Haha, med din kapacitet kan du säkert samla BÅDE på vedtravar och fågelholkar!! ;)

Ludde sa...

Fågelholkar är spännande samlarobjekt. Om inte det räcker kan du ju samla på kottar, även om inte matten har spottat på dom... Kramis!

Storolillnosarna sa...

Oj, oj, oj! Du var mig en duktig mattespottadkottuppletarhund!! :)
Vår matte blev mäkta imponerad av att du bara fortsatte enträget att leta - utan tjat eller annan hjälp.

Om du hade varit oss, så hade vi tagit två steg in i rutan, vänt oss om och frågat matte: Vadå?!!! Hjälp oss, då!!! :)

Totti sa...

Jag kan bara instämma i föregående kommentar: Vilken uthållig kille du är! Leta och leta och leta utan att be om hjälp. Du är bara BÄST.

Grabbarna boys sa...

Vad läste vi.......samla på FÅGELHOLKAR!!!
Då vill vi vá med....här har matten och vi samlat på fågelholkar i mängd o parti huuuuuuuuuur länge som helst så därför vill vi vá med!!
Sen är du attans duktig på att leta efter något du inte visste om att du skulle leta....impade!!
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken kulig dag du och matten haft idag då :) Här har det mest åkts bil hela dagen, ja och ett litet stopp för parning då :)

Vad duktig du är Rudi och hittar borttappad matte i skogen. Duktig du är som hittade den gömda pinnen i skogen också :)

Kram

Unknown sa...

Vi är imponerade. Grymt. Här tappas koncentrationen på letandet efter någon sekund eller så... Säkert behöver vi träna...

smulan sa...

Åh vad jag tycker om att se film på dig:)


/Smulan

Emma o Malte sa...

Vi tycker fågelholkar låter spännande att samla på! Då kanske vi också kan vara med för vi hittar en hel del också på våra promenader!
Din matte är verkligen uppfinningsrik som hittar på en massa såna där saker med dig :-) Vi måste verkligen prova det där med att spotta på en kotte, det ser ju attans roligt ut!

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja nu kommer verkligen en spännade tid. Ska iväg i morgon och para igen och sen är det bara hålla tummarna att det tar sig :)

Kram

Heléne sa...

Duktig du är som kan hitta mattes spottkotte:-))

Ser att snön försvunnit igen och skönt är väl det. Skogen ska vara grön och härlig nu när det är april månad!!

Hillmans matte sa...

Åh, va duktig du är, helt otrolig förstår inte hur du bär dig åt som kunde hitta det matten kastade iväg. Det hade varit skillnad om matten gått hela vägen och lagt ned den men kasta iväg den. Du är helt enkelt jättebäst på att sakleta, du kunde kanske leta upp borttappade nycklar, mobiler och dyligt. Jag skulle behöva ha en sån som du ibland, när jag förlägger nycklar och telefoner, hihi.

Påskpussar.

Jenny o Brio sa...

Du är alldeles särdeles underbar Rudi du! Duktig som få :) Du har en ypperligt bra matte med, som hittar på så mycket kul saker med dig dagarna i ända!

Det är så härligt att det är vår så man kan fritraska runt i skogarna igen!

Lyckopiller sa...

Duktiga fina Rudi! Blir så glad av att se dig!

Edith sa...

Vilken superrulle med dig Rudi i huvudrollen. Du är helt enkelt bäst. Glad Påsk!

Annica,Älsa o BollnäsTrollet sa...

Vi blir så glada när vi kollar in här på dej Rudi, du är som en vitamininjektion:) precis vad vi behöver!
Tack för att ni håller tummarna!!

Sofie sa...

Åhh va du är duktig Rudi. Vi är himla imponerade faktiskt. Sedan så gillar vi att du samlar på saker och vad roligt at du visar upp vad du hittar i skogen.

cockettsriccardo sa...

Å Man blir ju så glad om å läsa va Rudi gör bilderna talar ju verkligen i klarspråk.
Lika kul å läsa om allt du hittar på.
Ha nu en skön Påsk.
Önskar vi nere i Skåne än så lyser solen men vem vet vad som händer.
Ha det gott // Ricco & Alfons & Towe