lördag 1 oktober 2011

Döden och rally.

Idag hittade jag huxflux ett till dass till samlingen. Kanske inte mitt snyggaste, men det låg ju luftigt och så.

Vid dass-stället hittade jag blommande blommor. Jag poserar här, matten, om du fotar mig så alla kan se att det nästan är sommar igen i Julita. Varmt och blommigt! Sa jag.

Senare gick jag och kollade på DÖDA ÄLGEN! Den ligger alldeles still och luktar vid åteln nära mitt hus. Det är nog jordens dödaste älg. Den var säkert snyggare när den var piggare.

Om några veckor kommer DÖDA ÄLGEN att se ut så här...bara ben som sprids av rävarna i min skog.

För att tänka på nåt roligare bad jag matten bygga en rallybana till mig. Hon fixade och donade i en evighet. Jag såg att hon hade en ritning av banan i ena handen och skyltar och pinnar och så i den andra. Så stegade hon och räknade och måttade...och när hon äntligen var klar...så var halva banan felvänd!

Så då fick hon bygga om...och till slut kunde vi börja träna, men då var vi så trötta så vi orkade bara tre gånger.

21 kommentarer:

Sigge sa...

Usch, stackars döda älgen!
Matte vill inte ens tänka tanken på hur många som går samma öde till mötes om en vecka. Då när alla nöjesslaktare ska ut i skogen och "roa" sej med naturupplevelser. Det där med rallylydnad verkar homla skoj!

Siriosmilla sa...

Tror bara att det var matten som inte orkade träna rally mer än 3 gånger! Du, Rudi, hade väl orkat hur länge som helst!

Sofie sa...

Stackars älgen. Men vad är det för fiffiga pinnar du har fixat till skyltarna. Var har du hittat klämmorna?

[Anna] sa...

Vi undrar oxå var duhar fixat så där fiffiga pinnar till skyltarna? Varför ligger den döda älgen bara där? Någon måste väll ta reda på den? Läskigt!!

Anonym sa...

Hur har den stora älgen dött?? Den blir jurena smörgåsbordet för räven och och vargen. De behöver lite extra inför vintern. Hörru Rudi, din dassamling är imponerande. Ni behöver juinte gå pinknödiga särskilt länge i Julita:)

becca & olga sa...

Vad hade fart i den älgen????
vad kul med ett till utedass iaf och rally träningen :) Är det era egna skyltar eller är det ngn hundklubbs?

Ann-Margret o Vinja sa...

Men jösses vad dass ni verkar ha hemma hos er. Är det någon som dumpat dom hos er eller växer dom upp som svampar ur marken ;)

Vad fin du är vid blommorna :)

Har älgen bara dött så där hux flux bara så där?? Konstigt ingen kommit och tagit hand om den utan att den bara får ligga där.

Attans otur matten byggde rallylydnads banan fel :(

Ludde sa...

Riktig långsommar ni har där i Julita! Att det fortfarande växer upp dass måste väl vara rekord. Däremot döda älgar borde väl inte ligga och skräpa. Har du inte ens smakat lite? Kramis!

Emma o Malte sa...

Men stackars älgen då :-( Varför ligger hon/han dääär?
Så roligt med rallylydnad! Vi längtar till rallylydnadskursen som börjar till våren!

Katarina Uggla sa...

Rallylydnad verkar rät skoj tycker både jag och matten. Vi var i Julita idag men såg inte ett enda utedass... fast dom vi hälsade på verkade ha ett innedass...hmm. Döda älgar är obra ända tills de ruttnat ordentligt! Vi kanske ska ta å ordna fest där om sissådär en vecka eller två, då borde den vara högst ätbar!!
Svansvift från Scilla

Ann-Margret o Vinja sa...

Men usch vilka jägare ni har som dumpar en massa djur i skogen :( Dom som är vilda kan väl kännas lite okej. Men att lägga dit en död hund verkar vara en väldans bristande respekt för sitt husdjur.

Vi i Kasperian sa...

Säjer som alla andra - varför ligger älgen bara där? Ska den också vara åtel? Vill jägarna skjuta hundra rävar eller nåt?
Läskigt!
I alla fall är du jättefin bland blommorna, och visst är det härligt med sån här bonussommar.

Grabbarna boys sa...

Huuuuudå....en död älg har vi då aldrig sett nångång.
Vi har ingen aning om hur vi hade reagerat faktiskt, kanske vi hade försökt skälla tillbaka den till livet igen...man vet aldrig.
Flugorna måste gilla den iallafall.
Vov från grabbarna boys!

Eva sa...

Om man lägger en hel älg som åtel... Vad vill man fånga då? Kanske så'na där nöjesdödare som Sigge skriver om? Ni fattar ingenting!
(Och särskilt inte att du stannade långt ifrån! Måste ju nosa mumma!!!)
Lite skönt att höra fler har virriga vimsmattar dock...
Jesper o Assar

Eva sa...

VI fattar ingenting ska det ju vara! Med V alltså! Inget annat! Att matte inte ens kan hålla fingrarna i styr!!!

Storolillnosarna sa...

Rubriken lät ju som världen bästa deckartitel! Och det stämmer faktiskt! Döda älgar med märkliga jägare som dumpar dom där (o även hundar tydligen (!)). Ni måtte ha giriga viltsvin där i Julita, enl Wikipedia käkar de til 90% växter o sånt, men kan även smaska på lite as. *mums* Blev nyfiken o kollade upp det. Tänk var man lär sig när man bloggar runt så här. :)

Och så har vi Julita-dassen som tydligen poppar upp som svampar lite här och där. Mystiskt? Bara det är en början till en bra deckare. ;)

Och sist men inte minst: Var 17 har ni fått tag i de där finurliga rallylydnadsskyltpinnarna? Hm..? Undrar hur vassa de är....? Hur dog den där älgen egentligen? Inte av en rallylydnadsskyltspinne, väl...? ;))) Nä, nu skenar vår deckar-fantasi iväg med oss.

Salza sa...

Men Rudi.. döda älgar och andra döda djur ska man rulla sig ovanpå. Det brukar jag göra, och matte blir jätteglad då... eller kanske inte. ;)

Rallylydnad är matte också sugen på, och ofta hittar hon på roliga grejor, så jag hakar nog på när, och om, den dagen kommer tror jag.

Ha det gott bland blommor och dass!!

Anonym sa...

oj vad har hänt var älgen skjuten?
vilken tur att du hade det lite trevligt på din promenad , ja det e ju inte illa med ett utdass.
Bra för hussar och mattar när de går i skogen! nöden har ingen lag eller vad de nu säger.

Va härligt att avsluta med Rally Lydnad.

Ja det där från det okända var nog från Julita gård!

Ha nu en fotsatt härlig helg!!
Kram Ricco & Alfons & Towe

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vad händer i Julita? Fast det är väl konstigt egentligen att man inte oftare ser döda djur i skogen. Någon gång borde man väl hinna före rävar och fåglar och andra som rensar benen rena.Han kanske inte visste vilket dass som var hans? Det finns ju ett sånt överflöd på dass i Julita att t o m älgarna kan bli förvirrade.
Ulf

Hillman sa...

Älgar ska inte ligga så där och skräpa de ska va i frösaboxen, så dä så. Förstår att du blir lessen på sånt slöseri med reuserna, hihi.

Rally verkar vara jobbigt med byggande av bana, så det sliter ut hjärnan helt å hållet, hihi.

Taxpussar.

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken fin bild på dig och en massa pumpor som matten tagit :) Värsta fotomodellen är du ju :)