söndag 9 oktober 2011

Stora grabben.

Nu ska ni få höra om min söndag!

Först gick vi ett långt, roligt spår i ett nytt skogsparti. Det blev 1,3 km, 15 minuter, sju småpinnar och slutpinnen och en renslickad ostpåse som resultat. Attans bra resultat, tycker jag! Väl hemma slocknade jag under sängen. Det är påfrestande att spåra så bra.

När jag vaknade fick jag en present. Vaddå present, klagade jag? En isklump så här när det nästan är frost på gräset? Var är den roliga presenten?

Sen kollade jag närmare på isklumpen. Den var ju en delikat klump!

Märgben, förklarade matten pedagogiskt. Såna äter alla hundar, men din fega matte har inte vågat ge dig sånt förr, för hon tror att du ska få benflisor i magen. Men nu när du är fyra år, så är det väl hög tid att du får bli en riktig hund, en sån som gnager på ben, sa matten och såg ängsligt på när jag attackerade delikatessen.

Det var gottast i mitten, det var det. Jag gnagde i över en timme, sa la matten undan benet i kylskåpet. Om jag inte blivit sjuk av benflisor i magen innan dess ska jag få tillbaka det i morrn!
Annars har jag hört att man kan fisa hela natten efter att ha käkat ben. Det tror jag att jag kommer att göra, hehehe!

15 kommentarer:

Ludde sa...

Men hörru! Benflisor i magen? Har väl aldrig hört på maken. Det är jättenyttigt och gott med märgben. Hundar är gjorda för att äta ben! Bara dom inte är kokta så går det bra för magen. En och annan liten mysdoft efteråt har väl ingen dött av. Välkommen i gänget!!! Kramis!

Siriosmilla sa...

Vilken smaskig överraskning! Klart att du ska fisa i natt! Du kan ju alltid skylla på någon annan!

Anonym sa...

Åh du har ju fått samma lön som vi brukar få. Märgben är toppen för det är så hårt så inte en flisa lossar. Superbra matte du har som har insett att du behöver märgben:))

Vi i Kasperian sa...

Äntligen! Klart du ska ha märgben! Jag har alltid en drös liggande i frysen, och några färdiggnagda i korgen med mina grejer i.
Jag vill ha många, brukar placera ut dom här och där, som en markering och för att göra det lite hemtrevligt överallt. :)

Grabbarna boys sa...

Duktiga, duktiga Rudi!
Det är klart att du ska ha ett fisben som belöning!!!
Jo, för faktiskt så kan man fisa en hel del om man inte är van vid dessa underbart goda märgben!
Vi håller med om att det i mitten är allra godast och kan du inte få ut det själv så måste du fråga om hjälp!!!
När de tvåbenta bara trycker lite i mitten på benet så kommer det smaskiga ut som en liten korv!!!
Vov från grabbarna boys!

Eva sa...

Hälsa du matten att det bara är "F-ben" man ska akta sig för! Om jag nu inte fått lära mig fel på kurser och av veterinärer och så:)
Tugga på du! Och fiser du nå't så har du ju nå'n att skylla på... För du handlade väl inte ben alldeles på egen tass?
PUSS!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Välkommen i gänget Rudi. Klart att du ska få gnaga på ett märgben.
Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Åhh vad kul att få spåra. Hade ju vi också gjort nu i helgen om inte jag blivit sjuk :( Så typiskt när det varit ett sånt kanon väder.

Duktig du är som hittade alla pinnarna i skogen :)
Ja märgben är mums för en hund, Vinja älskar också att gnaga.

Tala om för matten att så länge benet är rått så ska man inte kunna få några flisor i sig. Ja om du inte har värsta krossar tänderna som tuggar sönder hela benet. Glöm sen inte att be matten hjälpa dig med märgen om du inte själv kan få bort allt, för annars så blir den ju förstörd.

Bara jag blir frisk sen så måste vi hitta nån dag som vi kan träna ihop :)

Sandra sa...

Matte läser med spänning...hon vågar inte heller ge oss märgben för hon är rädd för benflisor...måtte det gå bra för dig för då kanske vi oxå får...

Salza sa...

Säger som alla andra.... märgben är ofarliga, det lossnar inga benflisor där inte. :)

Dom kan återanvändas sen när dom inte är så roliga att gnaga på längre. Om matten eller hussen stoppar in t.ex. en stor hög med blodpudding eller nåt annat kletigt gott i det där hålet där märgen var. Då tar det en lååång stund innan man fått smaskat i sig allt det gottiga igen.

Hoppas att du inte förpestade luften i sovrummet alltför mycket i natt ;)

Älsan o BollnäsTrollet sa...

hihi ja våran matte var också så där feg innan hon vågade ge oss färska råa märgben...hon hade ju förstås hört riktiga skräckhistorier..men nu tuggar vi ganska ofta och faktiskt så får vi av lite av själva benet också och tuggar i oss..då blir ju matten lite skraj men det är ingen fara alls..vi kan bli lite hårda i magen..men vi får olja i maten så det går bra det med:)
Du är så duktig i spårskogen Rudi så det är klart du ska tugga på goda ben!
Ha det så bra:-)

Unknown sa...

Det var på tiden!!! :-) Grattis!

Storolillnosarna sa...

Har du inte ätit märgben förr?!! Då var det minsann på tiden. Du som är så duktig spår-hund borde få märgben tusen gånger om dan (eller inte riktigt sååå många, kanske). Kan inte matte din lägga ut märgben i spåret istf de tråkiga spårpinnarna? Spårmärgben, det vore nåt det!
Många gånger har vi fått märgbenstårta på födelsedagskalasen. Då med tända tårtljus på märgbenet. Ljusen får sen matte blåsa ut, fast äta - det gör vi själva. Mums!!!

Nu får vi inte så ofta dessa delikatesser för Gromit är allergisk, dumma jycke!! Fast någongång ibland "råkar" matte glömma bort hans allergi. Fast vi tycker dock att hon är "glömsk" alldeles för sällan.

Heléne sa...

Smaskens med märgben till en duktig spårkille :-)

Hillman sa...

Lyllos dig som fått ett så stort märgben, såna får inte jag äta för jag är för glupen, säger matten.

Taxpussar.