söndag 2 oktober 2011

Underbara söndag!

I morse packades jag in i bilen och så åkte vi till Kungsör. Det var dags för tävlingslydnadsträning i Arenahallen där! Så här ser det ut där. Låtsasgräs som man inte får pinka på och en hel drös med roliga grejer finns det där!


Jag var superbra idag! Allting vi hittade på var roligt. Svansen höll på att vridas loss av allt viftande. Jag skötte mig så bra så matten blev nästan tårögd. Dessutom galopperade jag in med apporten, det har jag aldrig gjort förut, jag brukar galoppera ut och trava in, för så är jag van att göra. Fast det är fel.
Ska vi aldrig skörda pumporna, tjatade jag när vi väl var hemma igen? Kan vi väl, svarade matten. Så då gjorde vi det. Det blev ganska många ganska konstiga pumpor. En del ser ut som värsta hudsjukdomarna.


Jag erbjöd mig att skjutsa skörden i skottkärran. Men hur jag än försökte, funkade inte mina armar och händer på rätt sätt. Så jag lät dom andra göra det i stället.

SEN! Blåa roliga bilen kom uppkörandes till mitt hus, hux flux! Och ur den hoppade...

...bästa Smilla....

...och lika bästa Siri! Jordens överraskning! Här på fotot har jag råkat tappa pip-pingvinen som jag hämtade åt tjejerna. Det är den jag kollar på. Vad brudarna kollar på har jag ingen aning om, men dom ser bra under luggarna, det har jag kollat.

Jag tog med Siri och Smilla på promenad förstås. Ibland ville vi lukta på samma fläck, det gick så bra så för vi är värsta teamet.

Och ibland hittade vi varsin fläck, det är också en bra idé

När Smilla ville testa min fina skogsmossa, bredde hon ut hela sig på en sten och jag höll vakt på en annan. Om det hade kommit något läskigt så hade jag räddat henne, det skulle jag ha gjort.

Medan mattarna snackade i hundra år lekte vi kull och tafatt i pumphögen. Jag älskar när Siri och Smilla kommer på besök hos mig! Hoppas dom kommer snart igen.


Många undrade om DÖDA ÄLGEN. Jo, den har nog blivit överkörd av någon bil, tror vi. Jägarna häromkring gillar att lägga hela döda djur till vildssvinsmat. Men aldrig har dom lagt en älg förut!
Sen undrade många om mina rallypinnar också. Matten glömde ta närbild på dom idag, men det är bara spetsiga träpinnar som hon hamrar ner med gummihammare och så sätter hon fast skyltarna med klämmor som hon köpt i någon affär med kontorsmaterial. Vi hade dom i spårskogen förr i stället för snitslar. Nu har dom fått nytt liv som rallyskyltsklämmor.

17 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Siri och Smilla är så nöjda med promenadsvängen och sällskapet! Mossan var härligt mjuk, älgen lite läskig, pumporna många och fina! Vi kommer gärna tillbaka!

Siriosmilla sa...

Får du inte nackspärr på linförigheten undrar Siri och Smilla! Vi brukar få det, men vad gör man inte för att matten ska bli glad!

Anonym sa...

Bilden på dig och alla prydnadspumpor är så vacker, fast du är den vackraste prydnaden av alla, prydnadsRudi! Matte undrar om man kan äta pumporna åxå eller om de bara är vackra?

Sofie sa...

Härligt med brudbesök så här en söndag. Här har vi bara slappat idag och grejat

[Anna] sa...

Alltid så fina bilder!! :) SPeciellt headern(heter det så?) Vilka roliga tjej kompisar sånna vill vi oxå ha!
Rackarns bra idéer du och din matte har//Bilbo & Gimli

Ludde sa...

Jag var allt ganska avis på din älg, för det är inte så vanligt att man hittar en hel älg sådär, men jag är nog mera avis på alla dina tjejkompisar. Dom ser för läckra ut, och speciellt på bilden när Smilla brer ut sig i mossan... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Två tjejkompisar på en gång, och så söta dessutom! Ni är för gulliga när ni nosar på samma fläck... säger alltså matte.
En sån massa konstiga pumpor! Såna där som dom säljer dyrt i våran affär! Du är ju inte bara snygg, du är ju FÖRMÖGEN också!
Blir faktiskt nästan lite avis... ;)

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att få åka på tävlingslydnads träning :) Hoppas du kom ihåg att inte pinka på gräset där ;)
Kanon att du tyckte det var så kul och det gick så bra. Galoppera in med apporten var ju super bra ju :)

Väldans massa pumpor ni fått hos er, vad gör matten med dom. Kan dom användas eller ligger dom bara och är vackra?

Riktigt kul söndag du haft då med både träning, dejt och skogspromenad. Vilken kanon söndag :)

Jenny o Dio sa...

Åh RUDI! Vilken vecka du har haft!!! Döda älgar, fisköga-foton (Alf såg bra kul ut :) lek och födelsedag minsann! Å rally!!! KUL!!! Men mest av allt imponeras vi över ditt fotgående med matten på filmen! SNYGGT!!!

Hanna aka Lilla My sa...

Vem är det som gett dig på pumpan? Hihihi

Nospussar från Tila

Hillman sa...

Vicken massa pumpor av alla färger och sorter, ska det bli din nya hobby pumaapportering, hihi.

Främmat av två söta donnor, ja den går inte av för hackor, här hade vi bara tvåbensbesök igår men det var kuligt det med.

Taxpussar.

Älsa o BollnäsTrollet sa...

hihiii vad du är snygg bredvid alla konstiga pumpor Rudi=)) väldigt vad din matte verkar ha gröna fingrar=)
Men oj den väldigt döda älgen har vi ju missat....usch säger våran matte den kommer nog att stinka där den ligger=) vi brukar hitta såna där ben i skogen som vi släpar runt på, men vi har aldrig sett eller mött en älg varken död eller levande i skogen....=) rådjur ser vi nästan alltid.

ha det så himla bra nu=)

Sigge sa...

En del har det bra!
Inte en brud har jag sett bara en massa svampar i vanlig ordning!!!!!!

Eva sa...

Jag fick inte se filmen! "Error! Try later!" sa' den:(
Men jag inser ju att du var superduperduktigast i alla fall!
Och otroligt fina pumpor ni skördade! Och väldans sött dambesök också. Klart du skulle rädda henne från allt misstänkt.
PUSS!

Lizzieonline sa...

Attans avis blir min matte när hon läser att ni varit i Kungsör och tränat i deras fina HALL ... fast skoj att läsa om att ni hade just skoj där :-)) för det ska man ju ha när det handlar om sk "lydnad" typ det ska va gott att lyda ( eller om det va leva .. ) för annars kan det kvitta ;-))

Puzz noset från en av alla dina brudar <3<3<3

becca & olga sa...

Oj vad pumpor :) vad gör ni med dem??? Hur går det med hane i en sådan hall, är det svårt att få dem att förstå att de inte ska pissa där. Min förra var ju tokig i att skvätta överallt :)

Storolillnosarna sa...

Hrmf! Alla brudarna är ju här!!! *morr*

Kul att lydnadsträningen gick bra. Men så klart den gör det när man är en ESS! Hörru, pudel också, muttrar Wilbur.

Men... hur sjutton lyckas du låta bli att pinka på låtsasgräset? Vi skulle pinka stora oceaner - ÖVERALLT!! Men väluppfostrade, det är vi! (eller inte...)