lördag 22 oktober 2011

Komplett samling och mossgrönt.

Här händer inte så mycket. Bara gamla vanliga skogspromenader och sånt. Häng med på dagens och kolla nyanserna!

Attans, vad grönt det är överallt på hösten. Grönare än på sommaren, tror jag! Vi gillar höstgrönt, matten och jag.


Supermjuka mossan är så grön så man blir bländad! När man ligger i den sjunker man nästan till Kina!

Visst klär jag i mossgrönt?

Sen samlade jag på två nya dass. Men nu ska jag sluta med den hobbyn, för dass är för otympliga att samla på.

Så dom här blir mina två sista, sen kan man säga att samlingen är komplett. Alla dass som är kvar som jag inte samlat på kanske någon annan påhittig hund vill samla på! Så blir den nöjd också. Nu ska jag snart tänka ut en ny samlarhobby...några mindre prylar...hmmmm....några idéer någon?

14 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Jag undrar hur det kommer att kännas? Att plötsligt stå där och inse att du inte ska leta efter dass. Det kan bli svårt, så du får nog snabbt börja samla på något nytt.Du är så påhittig så det blir nog inga problem.
Nelson

Storolillnosarna sa...

Jo, du klär alldeles utmärkt i mossgrönt! Och den där supermjuka "ända-till-Kina"-mossan gillar även Spirou. Den bara MÅSTE rullas i.

Förresten! Hur många dass har du i din samling? Det måste vara ganska många, så vi har viss förståelse för utrymmesbristen. Men tycker dock att det är lite synd att du ska sluta att samla på dom.
Här hemma i våra skogar m omnejd finns inte ett endaste dass. Förutom det gamla antika halvfallna som står på vår tomt, som används som förvaringkyffe för snöskyfflarna (!). Matte har inte hjärta att riva det. Och varför ska man göra det för? Var ska då snoskovlarna stå på sommarhalvåret?

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad mycke fina gröna färger du har hemma i din skog, och du passar lika bra i alla :)
Jaha, så det är slut samlat på dassen nu....Undrar vad det ska bli sen då....Hoppas att du kommer på nått bra att samla på.

Ja visst är det härligt när dom fått röra på sig ordentligt. Blev även en 8 km promenad tillsammans med Zäpo.

Hoppas vi kan få lite sol i morgon, det vore rätt trevligt :)

Ludde sa...

Jag tror att du klär i alla färger. Även mjuka färger som du sjunker ned i. Ska bli kul att se vad du tänker samla på i fortsättningen... Kramis!

Emma o Malte sa...

Men vad grönt ni har det hos er ännu! Sådär grönt är det inte här, mera.. grått typ! Jätte trist.
Vi kan inte alls komma på något du ska samla på! För vi tyckte de va kul att följa din dass-samling!!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Julita är verkligen vackert på hösten. Det är nog ljuset här som ger de klara färgerna. Vi har också varit ute i mosskogarna idag.

Katarina Uggla sa...

Makalöst vackra mossgröna nyanser du bjuder på Rudi!! Jag tycker nog att mossa är lite underskattat i Sverige, undanskuffat liksom. Inte kan man köpa något riktigt bra till sin mossa, bara en massa utrotningssaker... Den får ju inte vara i gräsmattan gubevars! Fast jag fattar inte varför; skulle det inte vara grönt där?! Jamen dåså! Sluta bråka med mossan!
Jag har ett finfint förslag till dig om vad du kan samla på! gör som jag; samla på bra, bära-i-munnen-vänliga och väldigt tugga-på-vänliga och inte-ta-så-mycket-plats-vänliga BARKBITAR!!! Jag tar med mig minst en eller kanske två om dagen hem ...
Svansvift från Scilla

Grabbarna boys sa...

Tänk nu om du hittar en väldans massa dass framöver och du får inte samla på dem....tänk över ditt beslut noga!!
Annars kan du väl samla på gamla älgar o döda fiskar t.e.x!!!
Och du Rudi!!!
Du är attans snygg i grönt!
Vov från grabbarna boys!

Salza sa...

Vilka härliga skogar ni har hemma hos er! Jag blir alldeles grön (fniss!) av avundsjuka... ;)
Roliga rotvältor gillar jag, dom är så kul att hoppa upp på... och såna kan man också samla. Fast... dom är ju ibland nästa lika stora som ett dass förstås.

Jenny o Brio sa...

Du har ju börjat så smått att samla på fisk och gamla älgar... Kan det vara nå't? Det är ju så att säga i stadiet innan de hamnar dasset liksom. Då slipper du gå så långt ifrån ditt dassamlande ;)

Du klär SÅ bra i mossgrönt! Men vad skulle man kunna hitta på som inte klär dig min sköna?

Lizzieonline .. sa...

Mossan, mossan !!

Vill bara påpeka att en skönhet som du klär i allt <3<3<3 !!!

Nospuzz från en av dina brudar lite längre uppåt landet !!

PS Jo, jag kan väl tillägga att min knäppa matte är så förtjust i just mossor och lavar att hon nästan blir lyrisk av hitta såna mattor .. själv blir jag mest matt över hur matte beter sig :-)) DS

Sofie sa...

du klär verkligen i mossgrönt och visst är det härliga gröna färger nu på hösten.

Nytt samlande ja jag vet inte. Klurig fråga. Har gillat att se dina dass :)

Wille sa...

Ja inte är det ngt fel på mossgrönt inte ! Att den sedan är sådär härligt mjuk som värsta mjukismadrass, det är helmysigt. Vi har sådan mossa på en av våra proemandstråk här, men dte är en bit bort så det tar ett tag att ta sig dit för oss. Men kanske bvi kan lyckas få med oss matte en dag på en sådan promenad !

Hillman sa...

Jo nog har jag idéer men tjejer kan väl inte samla på förstås annars vore det kanske nåt för dig, din don juan, hihi. Vi har oxå sån där björnmossa som du poserar i, den är attans mjuk och go att ligga på men oftast är den blöt och kall den här årstiden. Nu var det nåt tingligt du skulle samla på som finns där du bor, va sägs om tuggisar i alla dess former.

Taxpussar.