lördag 15 oktober 2011

Debuterat med den äran!

Idag har jag och matten varit på tävling precis hela låååånga dagen! Jag skulle begå debut i rallylydnad hade vi bestämt. Vi var ungefär 120 starter så det tog lång tid. Men jag hade filt och matten stol så det var inte så synd om oss.


Roligaste överraskningen var att hitta Siri och Smilla där. Så jag var med dom mest hela dagen. Alla tävlade vi och alla var vi bra!Det var attans roligt att ha med tjejerna på tävling. Det blev inte så jobbiga väntetider när man kunde vänslas med dom under tiden!


Jag kan förresten lägga en ny favvotjej till min samling. Hon heter Becky och jag var med henne en hel del ockå idag.

Men hur gick det då, undrar ni förstås otåligt? Jo, attans bra! På eftermiddagen skrapade vi ihop 75 poäng och man behöver bara ha 70 för att bli godkänd, så då blev det medalj, gottepinne och glada tillrop! På förmiddagen var jag hur bra som helst, tävlade som jag aldrig gjort annat och fick ihop 88 poäng, MEN tror ni inte att matten klantade sig kapitalt och gick förbi en skylt utan att berätta för mig vad vi skulle göra där?! Johodå, det gjorde hon! Så då blev det inte godkänt , fast jag var rackarns bra! Men domaren skrev många fina ord om mig på protokollet ändå, hon tyckte nog att min matte var bra otränad för det här...


Det fanns ett marknadsstånd där man sålde gottisar, så jag bad om ett gott ben som belöning för värsta bästa debuttävlingsinsatsen. Så då fick jag det.


Ni som kan se mattens fejansida kan se båda våra tävlingar på film där. Kanske kan vi komma på hur man kan visa dom här också.

16 kommentarer:

Ludde sa...

Åh, värsta rallykungen alltså! Grattis till medalj och tuggben! Får du bara träna upp matten också så kommer det att gå galant! Kul att du hade så många tjejer där att roa dig med medan ni väntade. Du gillar ju det har jag förstått... Kramis!

Lyckopiller sa...

Grattis till stora tjejtjusaren! Förstår att tjejerna gillar dig. Medalj verkar roligt att få...snart kanske matten oxå kan få en!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att ni tävlat rallylydnad och att det gick så bra :) Men attans matte du har då som missade en skylt när ni hade så bra poäng :( Bäst ta ett snack med matten så det inte händer igen....

Kanon att du hade tjejerna med dig hela dagen också så det slapp bli långtråkigt.

Var tävlade ni nånstans då?

Siriosmilla sa...

Grattis! Ni var superduktiga, även din matte! Tack för sällskapet. Det är alltid mysigt att träffas!

Unknown sa...

120 starter! OJ! Grattis till den strålande debuten, har hört att det är väldigt lätt att missa de där skyltarna...

Jenny N sa...

Precis vad jag anade: Att du skulle bli en rallystjärna också!! Att matten inte tränat sig ordentligt kan ju inte du lastas för ;)
Kul att ni är med i "rallyträsket" också nu :)

SV: Jag tror inte att jag kommer att klara mig "utan" hund i längden... Får se hur det känns framåt våren, om det kanske dyker upp en liten hund av mer "sällskapshundstyp" som lillhusse och jag kan glädjas med och åt. En som inte KRÄVER att man tränar varje dag, men som ändå gärna vill vara med på diverse upptåg och aktiveringsgrejer ;)

Till dess njuter vi med er genom era bloggar och snor någon liten stund med tjänstevovven då husse är ledig :)

Anonym sa...

Superdupergrattis! Du kan allt, precis som vi alltid har sagt. Såg filmen på fejjan, ni såg så exakta och kontrollerade ut. Trots att matten missade en skylt så är jag imponerad, hon visste ju precis vad alla andra skyltar betydde. Min matte ser ut som ett frågetecken när hon ser en sån där skylt:))

Eva sa...

Guldgullegubben!
Lite mer träning av matten så...:)
Du är helt undebar!
PUSS!

Ann-Margret o Vinja sa...

Men jösses så många anmälningar. Vilken tur att ni kom med på både fm och em :)
Synd du inte sa ni skulle tävla för då hade jag ju kunnat komma förbi efter Mh:t, var ju inte så långt där i från.

Katarina Uggla sa...

Att du skulle visa dig från din bästaste sida på rallytävlingen var väl en självklarhet, att matten inte var lika vältränad är en annan femma. Min matte är inte heller så vältränad, hon orkar knappt springa halva kapplöpningsbanan och det på en urusel tid dessutom... Mycket får vi hundar stå ut med!
Svansvift från Scilla Räserråtta

Sofie sa...

Men vad du springer på brudar hela tiden. Själva är vi lite mer kräsna och vill gärna jaga alla killar långt långt bort så länge vi inte löper.

Men stort grattis till eran första godkända tävling :) det gick ju klart bättre än vad ni hade väntat er ;) Synd att ni missade en skylt i tävling nr 2 det var riktigt synd. Men ibland kan ju matten bli lite förvirrad men du kanske ska träna henne lite bättre. Våran matte funderar om vi kan få ta dela av banan om ni har tagit kort på den :)

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis till din fina debut, men synd på Matten som var så glömsk ;). Har du provat att läsa skyltarna själv? Det gör min brorsa och det funkar hur fint som helst :)

Nospussar från Tila

Vi i Kasperian sa...

Asch, mattar som klantar sig lite av och till - sånt får man ta! Hör liksom till hundlivet... ;)
Du var i alla fall attans duktig. Självklart! Och du Rudi - den där Becky...skulle jag gärna träffa...

becca & olga sa...

Ojoj grattis till framgången och medaljen :) vad kul att debuten gick så bra :)

Heléne sa...

Grattis till fint resultat på rallylydnaden, vilken debut - och medalj och godis - inte illa!!!!!

Hillman sa...

Det är ju det jag säger du är världsbäst på vad du än företar dig. Sen att mattar klantar dä hör till, de bara är så där, kanske teflonminnet som sätter åt dem, hihi.

Taxpussar.