torsdag 17 februari 2011

En fin ledig torsdag.

Vi går åt nåt annat håll idag, föreslog jag. Ok, vartåt, undrade matten? Jag vill kolla om man öppnat jordgubbsplocket än, för du gillar ju såna bär, eller hur matten? Jo, det kunde hon ju inte förneka. Men jag var för tidigt ute, jag kunde inte ens hitta plantorna under snön.
Vi fortsatte vägen fram. I det här huset bor en jättesnäll, jättegammal tant. Här brukar vi få vila och dricka saft när vi går den här rundan på sommaren, det vet jag. Men nu sa matten att tanten är död, så då stod vi en stund där och mindes alla trevliga stunder vi haft i hennes fina trädgård.
Kolla, kolla vilket mysterium, utbrast jag lite senare! En åker utan staket men med en rejäl grind! Varför då, undrade jag? Men matten fattade ingenting hon heller. (Klicka så ser ni bättre!)
Sen kom vi till Skåne....nä, skojar bara! Gick ni på det? Fast visst är det platt som i Skåne? Det har jag sett hos bloggpolare som bor därnere. För jag har aldrig åkt så långt hemifrån själv.
Man måste gå en liten bit på stora vägen på dagens runda. Det är inget kul alls, tycker vi. Så där pinnade vi på fort som attan.
Snart efter det hamnade vi mitt i ett skogsjobb. Här kunde Tiger och jag ha gjort lite nytta, men jag hade ju bara matten med mig idag och hon är inte mycket att hänga i julgran när det gäller skogsavverkning. Så det fick vara.
Här var det ett nytt snabbmats-ställe i skogen! Nä, skojar bara igen! Hur jag letade fanns inget gott på menyn.
Kommer ni ihåg att jag skrev igår att vi inte har gatlyktor i Julita-skogen? Oj, vad jag for med osanning då! Här hittade jag ju en! Fast jag pinkade inte på den, det svär jag på.
När vi var nästan hemma tog jag hand om mattens ena vante...
...och fick vant-fnatt...
...jag äääälskarrrrr mattens vantar....
...dom är så släng-vänliga...
...ja det blev en yster tillställning som ni ser!
Sen blev det allvar! Matten ställde ut en "Ruta" i snön. Jag har inte sett en Ruta sen i oktober. Vi skulle kolla om jag kom ihåg hur man ska springa och ställa sig mitt i en sån.
Och det gjorde jag ju!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du är duktig, matten är jätteimponerad över hur man kan få en hund att springa och ställa sig i en ruta. Hon fattar ju ingenting, det är ju bara att be snällt så funkar det. Visst??

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vilken toppendag Rudi. Men jag är så orolig. Vem var det som skällde i slutet av filmen?
Är lite avis på dig att du har så mycket snö kvar. Fast granris är så kul att leka i.
Nelson

Ludde sa...

Vilken mysig promenaddag! Visst hade det varit mycket bättre om grinden varit öppen. Då hade du ju kunnat gå in och fråga dom som bor där... Kramis!

Ann-Margret o Vinja sa...

Härlig promenad med matten och härligt väder verkar ni haft :)

Duktig du är som kom ihåg rutan :)

I morgon bitti så far Vinja och jag på läger :) Hoppas vi slipper griskyla där :(

Kasper sa...

Nån som tänker att "har jag bara en grind så finns nog nån högre makt som fixar staketet"?
Vi är så glada över alla fina bilder, matte och jag. Förstorar och tittar och ler, - eller skrattar... :)

Freja Phaléne sa...

Du är då duktig du!!! Stå ruta och slänga vante och allt!!! Nospussar!!!

Ann-Margret o Vinja sa...

Sv. Det är ett sök och lydnads läger vi ska på som Spårmarkens Kennel i Storfors ska ha. Dom har även en Vinja valp :)

Vinja och jag har aldrig testat sök förut men alla var välkomna även nybörjare. Så det ska bli spännande se vad Vinja gillar det :)

Ha en skön fredag :)

Eva sa...

Ååååh!Vad du är duktig! Jag blir alldeles grön...:)
Och A hälsar att ALLT som går att slänga och dänga med är toppen!!! Han fick, äntligen, loss en handske han spanat in i förra veckan. Den var glömd och fastfrusen o A hade krafsat massor av gånger! Nu ligger den i leksaksbacken...

Totti sa...

Vad du är duktig som kom ihåg rutan. Jag gör allt för att glömma den mellan träningspassen. Jag får ju inte göra det alltför lätt för matten.

Hillman sa...

Vantleken är väldans skojsig det kommer jag ihåg att jag lekte med när jag var yngre. Idag tycker jag inte att de är så spännande, det finns andra saker som lockar mera, att jaga brorsan t.ex. hihi.

Taxkramisar.

Älsa o Ästher sa...

Rudi du ser såå glad o lycklig ut hela tiden...vilken tur att du hamnade hos din matte som ser till att du får göra såå mycket roligt! Vad duktig du var som kom ihåg rutan:)
Ha en trevlig helg nu!

Sigge sa...

En toppendag ser det ut som.
Men du det där Skåne är visst fruktansvärt platt och så saknar de våra skogar också.
En klunga på 15 träd kallas skog har jag hört!!!
Ska kolla det i augusti när jag ska dit