lördag 26 februari 2011

Sparkäventyr på Aspen.

Dagen började bra med gos med lill-matte! Sen blev det en promenad. Och sen blev det otäckt...alla tre började byta om till stadskläder och prata om att äta lunch på restaurang. Jag fattade förstås att jag inte skulle med dit, så jag blev orolig vad jag skulle göra i stället. Men jag fick åtminstone följa med i bilen...
...och blev avsläppt hemma hos Tiger!!!! Åk till stan och käka era plankstekar ni, jag och Tiger ska leva loppan under tiden, tjoade jag efter familjen när dom gav sig iväg! Efter att jag och Tiger sansat oss lite blev det jordens överrasking: Vi skulle ut och åka spark!
Tigerhussen tog sparken, och tigermatten och vi hundar sprang bredvid. Jag är inte så van att åka spark så jag trasslade lite i början, men sen gick det bättre. Vi åkte jättelångt...
...ända tills vi kom till en sjö. Där gick vi på isen. Det var första gången för mig! Attans spännande att kolla om isen skulle hålla eller om vi skulle få simma också den här mysiga promenaden! Det hade ju varit pricken över i. Men den höll för oss allihop.
Vi gick lite i en skog vid sjön också, sen sparkade vi tillbaka en annan väg till Tigers hus. Utflykten tog tre timmar och väl inne i Tigers kök stod vi båda och hoppade jämfota i väntan på lite lunch. Sen slök vi maten och vilade i fem minuter innan matten plötslig stod i dörren och ville ha tillbaka mig. Då var familjen mätt och däst vill jag lova och ingen orkade aktivera sig mycket mer idag. Vilken rackarns tur jag hade som fick följa med Tiger på sparkäventyr i stället för att åka till stan och käka plankstek!
(Tigermatten fotade på utflykten)

12 kommentarer:

Ludde sa...

Ser man på! Nu HAR du ju hittat is i alla fall! Bra jobbat! Spännande med sparktur. Det verkade vara kul. Förstår att du hellre var med Tiger än på en löjlig restaurang... Kramis!

Eva sa...

Vilken supertur att ha en extrafotograf sådär! Och att det är poöarens matte!!!
Tror du hade en mycket trebligare dag än de andra där hemma:)
SV Vet du vad det värsta är? Hannes FLYTTAR IHOP med Aika-tjejen!!!!!
Fast hon har just löpt första gång under deras tid tillsammans och visat sig vara... Kan vi kalla det "småtjurig käring" kanske:)
Men hon är ljuvlig!

Anonym sa...

Ahh nu vet du hur det är att vara på Runn. Bra att du slapp stan och att sitta i bilen, det äventyr blev ju mycket roligare. Puss

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken härlig dag du fick fast det först såg ut som om det skulle bli en tråkdag när fin kläderna kom på. Att få busa med Tiger i flera timmar måste vara kanon kul :)

Tur Tiger matten kunde fota lite också så man fick se hur kul ni hade :)

Hoppas inte matten är trött efter allt ätande igår så du får dig en promenad idag. Kan tänka mig att matten behöver ut och motioneras om hon åt så mycke mat igår ;)

Sköt om dig och ha en bra söndag :)

Sigge sa...

GRATTIS till första isturen!
Fast sjöarna är mycket bättre UTAN onödiga isen förstås.......

Katarina sa...

Du har det verkligen bra, Rudi som har en sådan schysst extramatte och extrahusse!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Spark är kul. När vi är uppe i Värmland brukar vi göra sparkutflykter. Det är extra kul för husse brukar få upp högre hastighet än när han lufsar omkring i vanligt hussetempo.

Viktigast var ju ändå att isen höll och att ni fick lunch. Säkert godare än att käka planka.
Nelson

Anonym sa...

Du e ju bara för härlig Rudi gillar verkligen din stil.
Mycket cool hund tycker vi!
Men vi tycker det e synd at ni fortfarande har snö .
Här är ju snön försvunnen men kallt e det å blåser gör det.
Vi längtar efter våren!
Ha det gott!
Vovov !
Ricco & Alfons med matte.

Parisercollie sa...

Vilken kul sparktur du kom ut på! När matte var liten bodde hon i Dalarna och då åkte hon alltid spark på vintern. Så nu blev hon lite nostalgisk. Colliekramar

Jenny o Brio sa...

Wooow! Vilken lyckodag!! Först en lyxnatt åsså Tiger-kul på det, med lite spänning också! Jag blir rent av lite avis!

Pussar i drivor!/Elba

Hillman sa...

Snacka om tur, en riktig sparktur, hihi. Du slapp vakta bilen medan tvåbeningarna gick och käka. Mycket roligare att åka spark, det har faktiskt jag oxå gjort men matten tycker att det är så mycket trafik här så hon har slutat åka. Annars är det jädrar så kuligt.

Taxkramisar.

Hanna aka Lilla My sa...

Låter som en toppendag, trots uteblivet retaurangbesök för din del :)