fredag 4 februari 2011

Fredagsutflykt med bad.

När matten kom hem från tråkjobbet mitt på blanka dan idag, förstod jag att det skulle bli något roligt! Vad blir det? Vad blir det? tjatade jag oupphörligt tills hon tröttnade på mig och berättade att vi skulle gå och hämta Tiger och Tigermatten och dra till skogs! Då, när jag äntligen kom fram till Tigers grind blev vi som vanligt så explosivt lyckliga så vi studsade. Den filmen skulle ligga här, men den ligger sist, för matten vet inte hur hon ska flytta upp den hit.
Jag kutade omedelbart in i Tigers hus och la beslag på pip-tuppen, för den är finast och bäst och passar så bra i min mun! Det tog hundra år för Tigermatten att få på sig skor och broddar och sånt, och så tappade hon en vante och så tappade matten en vante men så till slut var vi på väg!
Det var sån tjock glansis med lite lagom pudersnö ovanpå så det blev attans underhållande att kolla mattarnas framfart med myrsteg och deras roliga utrop titt som tätt när dom höll på att tippa över åt något håll! Lika kul som tivoli, det var det! Det porlade en bäck i skogen och jag överraskade alla med att bada benen och magen!
Plaskade och slaskade och drack. Uppfriskande!
Tiger! Hoppa i! Det plumsar så mysigt runt knäna! lockade jag. Och i kom kompisen också och vi lekte att det var en supervarm sommardag och vi skulle simma på utflykt.
Sen hoppade vi i land och sprang av oss vatten-energin som vi var fulla av.
Vi hann med en del avverkning också. Vi planerade att mattarna skulle tända en lägereld med veden och så skulle vi grilla och mysa efter badet. Fast det sket sig för vi hade ingen korv med oss. Men när matten och jag var hemma igen efter nästan precis fyra timmar fick jag kulor med hjärtbuljong och hon fick nåt annat jox.

Här är filmen som skulle ligga först!

12 kommentarer:

Ludde sa...

Jo, jag slapp dricka det där akvarievattnet. För mycket lime, socker och vodka i. man vill ju inte bli en fyllehund. Husse säger att han gör en tomrad i texten dit han flyttar filmen. Sen laddar han upp stillbilderna som går att flytta ned och förbi filmen genom att först flytta ned dom "till höger" om filmen, och sedan flytta dom vidare nedåt. Hoppas din matte förstår vad han menar... Kramis!

Lizzieonline sa...

Åh vilken härlig avslutning på veckan ni haft !!!
Själv har jag fått en massa sand mellan tårna :-(( och det inte på en badstrand, utan matte och några till har fått för sig att vi ska "ruta in tillvaron " i ett ridhus på på fredagarna nu i vinter, och det är väl iofs bättre än att halka omkring ute men inte går det upp mot nån skogsutflykt inte !!!!

Puzz noset från Lizzie

Sigge sa...

Jo en del som roar sej medan jag blev torterad!
Den där bäcken hade jag gärna varit i

Anonym sa...

Hej, Vi försöker reda ut var det där Julita ligger (som vi ska flytta till) där vårbäckarna har börjat porla och barmarken syns på sina ställen. Jag förstår att du och Tiger njöt av badet, jag blev så sugen jag med men matten är rädd för att jag ska få lunginflammation om jag badar i så kallt vatten. Hon fattar inte att vi har päls.

Grabbarna boys sa...

Den där rundan hade vi gärna hängt med på.
Vattenpölar i skogen är bland det bästa vi vet.
Härlig helg på er.
Vov från grabbarna boys!

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja du Rudi mitt vatten var nog varmare än dit, och säkert renare också. Såna badställen får man vänta till våren med :)

Blöta nospussar från Vinja

Salza sa...

Åh så kul att få bada! Här är det tjockt med snö och is överallt, man kan inte ens ana vart det kan finnas vatten :(
Hoppas förresten att du hittar en katt åt mig snart! Jag väntar och väntar....

Freja Phaléne sa...

Min dumma uppkoppling tråkar sig så jag kunde bara se början av din film... Fast jag han ju se att ni måste vara superpolare!!!
Får försöka se hela när datorn vilat sig lite... Vuff från mig!

Eva sa...

Men ska matten verkligen stå där och filma istället för att bara ÖPPNA GRINDEN???
Det ser ju ut som om det var jättebråttom att hälsa ordentligt!

Tassintryck sa...

Åh vad glada de är att se varandra :-)! Härligt att se.
kram från mig
/maria

Hector sa...

Vilken skojig fredag du hade !
Jodå vi har kul här med, just nu är vi ju tre stycken som busar och far omkring.
Men att bada redan ? Det låter kallt.

Hillman sa...

Nä, va gör du badar mitt i vintern, det vet du väl att det är bara Sigge som sysslar med sånt. Hade du verkeligen så varmt, eller var det bara din oerhörda energi som ville ut, hihi.

Taxkramisar.