tisdag 8 februari 2011

Sightseeing.

I natt fick vi påfyllning av snö här i Julita. Ganska mycket, och ganska blött var det. Men solen sken så vad gjorde det? På förmiddagen strosade matten och jag runt och njöt.
Det gick utmärkt att snörulla i det nya lagret!

Efter lunch tog jag bilen till Äsköping. Jo, den heter så, vår närmsta metropol. Solen sken även i Äsköping så jag tänkte guida er runt lite. För det finns säkert folk och hundar i bloggosfären som aldrig satt sin fot eller tass där!

Det här är Torgbodarna, här kan man träffa Sigge Svamphund och hans matte och Tigermatten när det är julmarknad. Idag var där stendött tills jag kom dit och tränade fotgående med störning (en bil och en fotgängare) med matten där.

Vi strosade vidare upp bland villakvarteren. Inga hundar, inga människor såg vi. Men en katt.

Nästa sevärdhet i Äsköping är skolan där Lill-Matten gick i sex år. Inga barn hade rast, så det var kav lugnt där.

Här är dagiset! Inte en kotte var ute i solen och lekte. Var har dom gjort av alla barn? Jag hörde några får bräka från ett uthus. Kanske fåren hade tillfångatagit barnen och dagisfröknarna?

Jag orkade inte riktigt tänka den tanken färdig utan gick vidare och kollade mot sjön Öljaren och kyrkan som ligger därnere. Jag har aldrig badat i Öljaren, det ska jag göra i sommar, bestämde jag bums!


Och här minsann är Main Street, Äsköping! Lite längre ner ligger Pizzerian där dom gör så goda kanter och så slutar vägen rakt in i ICA-butiken där hussen var när jag och matten gjorde Äsköping osäkert en tisdageftermiddag i februari.

13 kommentarer:

Katarina sa...

Så nu har vi varit i Äsköping också - tack för den utmärkta guidningen!

Anonym sa...

Äsköping?? Det har vi aldrig hört talas om. Pizzakanter...jag kommer direkt!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Man känner riktigt hur det döftar i Äsköping. Husse måste ha skrattat åt namnet första gången!!eller hur?
Pizza mmmmmmmums. Riktigt svenskt ska det vara.
Öljaren däremot låter som en svensk dragspelssjö. Afton vid Öljaren av Karl Grönstedt eller nån annan dragspelskung låter det som.
Tack för er sight-seeing.
Nelson o husse.

Jenny, Elba o Dio sa...

Äskköping, näe, där har vi inte varit tidigare. Nu behöver vi inte fara dit heller... Eller kanske ändå, för att gå på marknad i så fall...

Nu ska matten och lillhussen och jag ut på en kvällspromenad!

Puss på snörullarmästaren!
//Elba

Ludde sa...

Wow! Vilken metropol! Verkar som om det viktigaste som hände i Äsköping idag var att få besök av mästerspåraren Rudi. Jag kan hänga med dig till sjön i sommar om du säger till... Kramis!

Kasper sa...

Va - till och med jag har ju badat i Öljaren! Vid Julita gård.
Äsköping, ja se det var allt en metropol det! Ser mysigt ut, fast antagligen ännu mysigare när torgbodarna är öppna. Då får du guida oss ännu en gång!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken härlig dag ni haft med sol :) Kul med lite sightseeing i Äsköping :)

Hillman sa...

Äsköping har vi aldrig hört talas om varken jag eller matte, inte brorsan och husse heller för den delen. Då har ändå husse bott nere i Stockholm och varit lastbilschaufför under många år. Kul att få se hur det såg ut, vackert tyckte matte men Öljaren har tvåbeningarna hört talas om. Hoppsa att du får bada där i sommar, så vi får bilder på hur det ser ut då.

Taxkramisar.

Eva sa...

Vilket mysigt ställe det ser ut som!
Har sagt det förut men upprepar - jag skulle nog flytta ut i Sörmland om några år. Nu fick jag ett alternativ till!
Kanske, kanske finns nå'n som vill ha bostad här då, har jag funderat:)
Tack för titten!

Sigge sa...

Det var väldigt vad det var dött vid torgbodarna.
Men första lördagen i juni då kommer jag dit igen!!!!
Jag har nog gått ungefär samma sväng som du nån av gångerna jag varit där.
Öljaren har jag provsimmat ett par gånger, mycket bra badsjö, rekomenderas!!!
Förresten så hamnar du kanske i min blogg i kväll.
Jag morrade åt en bild i tidningen!!!!

Freja Phaléne sa...

Nej men oj! Akta er, min husse har sett filmer som börjar på sådana ställen och där händer alltid otäcka saker så jag får gömma mig under tassarna!!!

Tessan sa...

Jaha tack för guidad tur i den stora metropolen:) Det där med barn ute isolen har jag oxå funderat på felra gånger eftersom vi har dagis precis i närheten....Vet att när en annan var liten ( för 100 år sen;)) så var man ju alltid ute i ALLA väder mer eller mindre....
Du hälsa din matte att HAR broddar men det verkar ju hjälpa föga:( Idag är det snöoväder här och då blir det änu mer lömska att gå ute..halkade runt som en vante och var tjutfärdig! MED BRODDAR UNDER KÄNGORNA!:)

Kramis på er alla!

Sandra sa...

Ser så mysigt ut!