torsdag 24 februari 2011

Fartig pyttepromenad.

I morse trodde jag att det var helgdag för matten klev inte upp strax efter 5 som hon brukar göra, nädå klockan blev 7 innan hon pallrade sig upp ur paulunen. Sen skulle hon vara hemma en stund till innan det var dags att åka till tråkjobbet. Vi hinner inte gå långt, konstaterade hon, men vi kan ha roligt ändå, Rudi! Och så snöar det så vackert just nu!
Så då gick vi pyttekort till närmsta skog och kollade hösilaget. Där fanns miljoner djurspår.
Kolla, kolla! Däruppe stod rådjursflocken och kollade på mig! Dom syns bättre om man klickar på dom. (Nähä, typiskt, det går ju inte att klicka upp just den här bilden, varför dådå?)
Den här fina busken var plötsligt helt överväxt med grillkorvsbitar. Det tog en stund att plundra den. Såna uppgifter är kul att få!
Nä, nu gör vi nåt nyttigt, föreslog jag. Vi tränar lite i solen och snöfallet. Några inkallningar, det är upplivande! Om jag ligger här borta...
...så kommer jag som en kanonkula när du ropar "HIT" med höga rösten, så rådjuren flyr all världens väg. Vi gjorde flera inkallningar, ibland måste jag stanna eller lägga mig mitt i. Det är knepigt!
Jag hann träna på mitt kryp också, och fjärrkommandon, flera stycken. Och när vi kom hem tog jag några Rutor av bara farten! Rutan låg ju ändå där och skräpade mitt i vägen. Sen blev det tråkigt, för matten bytte till stadskläder och så fick jag och hussen vinka av henne genom fönstret. Det var en annorlunda och attans fartig torsdagsmorgon!

11 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Bra morgon Rudi. Träd som det växer korv på ska jag och husse försöka plantera i trädgården i vår. Ni har ju såna i skogen. Man kanske kan få ett skott?
Bra att träna inkallning med rådjur som störning.Klarar man det är man skicklig.
Nelson

Eva sa...

Vilken mysig torsdagsmorgon! Så bra att rådjuren får lite extra mat så där! (Kanske bra för dig också? Kul att nosa runt tänker jag.)Det där med "Stanna!" är svårt har jag förstått på A... J löd t.o.m. en kompis som egentligen sa' det åt sin egen hund för ett tag sedan:) (Han blev sittande kvar när vi gick stackarn, tills matte upptäckte!)

Grabbarna boys sa...

Tänk om vi också hade korvträd ute vilken dröm det hade varit, speciellt för Abbe.
Han har för tillfället fullt upp med att plundra fågelmaten i träden på tomten.
Men det ser ut som ni hann med en hel del på er promenad annars.
Vov från grabbarna boys!

Anonym sa...

Korvträd är finfint att ha. De är de enda träd som kan bära "frukt" mitt i vintern. Fina rådjurskompisar du har. puss!

Ludde sa...

Det var i alla fall en hundra gånger längre morgonpromenad än jag får. Jag vallar bara husse runt kvarteret i 10 minuter. Han klarar väl inte mer, gamlingen. Jag hinner precis pinka färdigt om jag har tur... Kramis!

Ann-Margret o Vinja sa...

Tycker du och matten verkade hinna med en hel del fast det inte blev så lång promenad. Och träna han ni också :)

Vilka spännande buskar ni har hos er som det växer korvar på.

Lyckopiller sa...

Vi vill oxå ha korvträd! Tycker du fick en rackarns härlig morron med matten. Och snart har du helg med. Då hinner ni göra en massa skoj. Själv ska vi jobba hela helgen. Cruellapussar!

Elliot Kung af Upphärad sa...

Ojj... måste ut i skogen i morgon och kolla om grill korvarna har slagit ut här oxå. Jag trodde det var för tidigt men det kanske är vår på gång ändå.
Väldigt innehållsrik morgonpromenad må jag säga, själv lyckades jag bara snutta sönder ett påslakan i morse :-)

Älsa Märta o BollnäsTrollet sa...

wow vilken fartig morgon:) och det är såå kul när det växer korv på buskarna:)
hihi jo våran katt sigge skule nog kallas "den flygande tjocksmocken" han är inne i sitt bästa vinterhull nu:)
ha en härlig helg...hoppas din matte får vara ledig!

Parisercollie sa...

Vilken trevlig torsdagsmorgon! Aldrig hittar jag träd med grillkorvar i. Måste prata med matten om det här. Vi brukar också träna lite ... men betoning på lite ... på våra promenixar. Då får Hilda och jag sitta fint och lugnt bredvid varandra och sen går matten iväg. Efter en stund stannar hon och då ska vi sitta kvar ända tills hon ropar "hit". Då springer vi med full fart till matten och får godis. Trevlig helg!

Hillman & Illerson sa...

Inte lätt med en matte som åker till stan och jobbar men du hade ju hussen hemma så då gick det ju ingen nöd på dig. Fart och fläkt blev det ju innan matten skulle åka, du fick göra skojsiga saker ändå.

Taxkramisar.