söndag 21 februari 2010

Rudi, djurskötaren!

Matte och jag har ett extraknäck några dagar. Vi ska mata och sköta grannarnas 4 kaniner och 2 katter :-). När vi kom dit i morse hittade vi knappt kaninerna. Skidstavarna har man satt upp för att visa var den skottade gången till burarna går om det skulle råka snöa när kaninägarna är bortresta... Hahaha!
Vi grävde oss fram och här är en av mina skyddslingar :-)). Jag skulle kunna jobba med att sköta kaniner på heltid faktiskt, så roligt är det. Speciellt roligt var det när jag lyckades hoppa in hela jag i buren hos den här polaren. Matte hann inte fota det. Det blev ett abrupt slut på min visit i buren...
Det var fyra stycken som skulle ha pellets, vatten och hö. Det blev många roliga vändor mellan huset och burarna och skjulet där två av kaninerna bor. Det var extra kul när jag råkade stöta till matte så en kanna vatten spilldes ut över hennes bara händer när hon balanserade allt genom drivorna. Hennes fingrar frös till is på en sekund verkar det som.
Jag fick inte följa med in i huset för att mata katterna. Annars hade jag gärna hjälpt till med det också. Det är spännande att jobba som djurskötare. Vi tog en promenad i vårsolen efter jobbet.
Här stod plötsligt en massa skogsmaskiner och var fula . Det ska visst gallras i Nellies gamla skog. Det ska jag kolla upp i morgon.

6 kommentarer:

Edith sa...

Vilket hedersuppdrag ... att sköta om kaniner och katter. Lillmatte hade en kanin som hette Bamse, men det var före min tid. Han var en jättegullig frigående kanin, d v s han fick gå runt i huset som han ville. Matte har berättat för mig att det blev en hel del små "kulor" att städa upp efter honom. Pariserkramar

Sigge sa...

Hm, varför får jag för mej att du inte är alldeles pålitlig som djurskötare?
Nåt säjer mej att du inte alls vill pyssla utan helst jaga.............
Vidriga skogsmördarmaskiner du hittade.
Bit av en hydralslang så kan de fortsätta att stå där och skogen blir kvar

Stella sa...

Vad häftigt, riktiga kaniner, det är annat än Elliots mjukisdjur det!
Blev du inte det minsta sugen på att tugga lite på dem?

Ludde sa...

Jag tror att du är som klippt och skuren till att vara djurskötare. Finurligt att staka ut vägen till kaninerna, men jag tror nog att du hade letat dig fram till dem ändå. Kanske bäst att du lämnar matten hemma nästa gång du går dit. Hon spiller ju bara...

Elliot Kung af Upphärad sa...

Jag undrar om det är sån där mjuk vit fyllning i dom kaninerna oxå, det var det i min nämligen :-)

Malte och Snoken sa...

å kaniner!! matte gillar kaniner!! vi oxå men gärna att jaga o knapra på... är du snäll mot kaninerna? vi hade klippt den stackarn direkt!
vilken vacker snöbild det var på spåret i skogen!! tom matten uppskattar den fast hon är så less på snön!