onsdag 10 februari 2010

En timme i stan.

Idag skulle jag miljötränas igen, dvs, åka till stan. Där finns inte så många träd, man pinkar på pelare som den här i stället. Så då gjorde jag det. Många andra killar hade redan gjort det, det kändes allt på doften! Men nu är mitt överst, he he!
Många lukter blir det för en lanthund i stan. Varje driva var intressant. Matte blev uttråkad.
Här gjorde jag, som Sigge, ett fynd!Plötsligt var Nellie och henns matte där. Nellie från stugan i skogen hemma hos oss, hon som har flyttat till stan. Hon gick och rastade sig i parken, och så hittade hon mig! Nellie var faktiskt lite väl kär i mig idag, hon nosade mig i rumpan och försökte "humpa" mig både framifrån och bakifrån. Jag menar, vi var ju faktiskt mitt i en park mitt i stan!
Jag lämnade Nellie därhän och skådade lite annorlunda fåglar i stället. Dom var många och alldeles stilla och såg frusna ut.
Efter parken hände något underligt...där fanns barmark. Jag kunde strosa omkring utan minsta gnutta snö eller is under tassarna. En mycket märklig känsla. Det var liksom hårt och torrt samtidigt! Jag strök efter väggen för säkerhets skull, om det skulle vara något lurt med det.
Så stod vår bil där framför oss. Jag blev jätteförvånad. Jag har aldrig förstått hur matte kan veta var i hela stan vår bil bara står och väntar på oss. Just vid såna tillfällen är matte bättre spårare än jag. Hon hittar den var den än råkar stå. När vi ändå hittat bilen passade vi på att hoppa in i den och så åkte vi till hundmatsaffären och köpte en stor säck kulor till mig!
Sen åkte vi hem och där var det strömavbrott så matte tog med mig och stora kameran och gick ut för att fotografera granar och sånt trist. Sen hade vi ström så då åt vi och sen joggade vi , och nu är jag trött och ska ta mig en älgburgare och sen sova ett tag.

5 kommentarer:

Sigge sa...

Ha, ha, ha jag vet precis var du har gått!!!!!!
Ska kanske till stan nästa vecka då ska jag minsann pinka över allt ditt!

Elliot Kung af Upphärad sa...

Ja, du "statöserna" skall man akta sig för, dom har ingen ska i kroppen :-) Oj det mäste kännas konstigt att gå på barmark...

Valle Vagabond sa...

Lustigt, Rudi, att du och jag haft samma uppdrag idag. Lanthundar behöver stadstränas ibland tycker mattarna. Så du hade ro att pinka du? Det hade inte jag. Jag hade så fullt upp med att låta bli att hälsa på alla. Jag skulle nämligen gå intill matte istället för att springa fram och tillbaka hur som helst, så då kunde jag inte kissa alls. Fick göra det när jag kom hem istället. Fina bilder på dig, hälsar min matte. God kväll!

Ludde sa...

Verkar ha varit en trevlig stadsträning. Tänk att du hittade riktig barmark, och att matte hittade bilen. Det var länge sedan jag hade barmark under tassarna.

Malte och Snoken sa...

Du ska vara glad din matte hittar bilen, ibland gör inte våran matte det...
fredagspuss