lördag 27 februari 2010

Lååååååååång kalsong-promenad i plusgrad!

Håll i er, det här blir en långpromenad! Matte och jag kollade vad skogsmaskinerna åstadkommit för skada i veckan. Dom hade faktiskt bara gallrat, så det såg inte så illa ut.
Där maskinerna hade vänt fanns såna här fina gropar. Hallå, Sigge, här är dom! Jag spaar aldrig men det var lite kul att känna på geggan lite. Fast vattnet smakade inte gott alls.
Matte, titta vilka fina spår maskinerna gjort rakt in i skogen. Riktiga skogen, där vi aldrig går nuförtiden. Kolla, nu kan vi gå på äventyr här!
Ja men, raska på då, matte. Det är spårat hur långt som helst!
Vi följde spåren i evighet, det var väldans befriande att springa och rasa i skogen igen. Sen kom vi ut på en liten skogsväg och där låg en ledning nere på marken. Matte blev så orolig att det skulle vara ström i den. Men kom igen, sa jag, det ser du väl att det är en telefonkabel! Bara att traska över. Men nädå, kopplet åkte på och så drog hon mig och sig genom lårdjup snö så vi kunde gå under kabeln och fortsätta vår promenad.
Kolla här då! Här har någon kört med snöskoter rakt in i skogen, vi följer det spåret nu! Det var ett spår som hette duga, det! Genom storskogar, över små åkerlyckor, genom fler skogar och till sist på en gammal timmerväg. Mattes fötter rasade igenom snön ungefär vart åttonde steg, men jag travade fram så elegant.
Matte blev svettigare och svettigare, det var ju en hel plusgrad och hon var klädd för kallare väder. Plötsligt, tro det eller ej, tog hon av sig byxorna och spatserade vidare i bara långkalsongerna!!!! Vaddå pinsamt? Visserligen mitt i urskogen, och visserligen blev hon genast på bättre humör när det svalkade runt benen på henne. Men ändå, gå omkring halvklädd så där!
Eftersom matte inte var presentabel smög vi tillbaka hemåt på avverkningsvägarna igen och jag passade på att testa balanssinnet. Det blev helt klart godkänt.
När jag spanade ut över nejderna såg jag till slut mitt hus. Då var det exakt tre timmar sen vi lämnat det. Hungriga som vargar gick vi in till husse, som har födelsedag idag och som bakat sig en tårta medan vi var på strapats i skogen! Den kommer att sitta bra, efter lite mat och vila. Ja, jistanes vilken rolig promenad det blev idag i plusgraden!

9 kommentarer:

Wille sa...

Oooppss - kalsongpromenad, ja det är ju riktigt pinsamt ju ! Att din matte inte förstod att du skämdes ! Tänk om någon kommit. En gång har matte skämt ut mig , det var för flera månader sedan när jag bara var valp och knappt rumsren. Då mitt i natten, runt 03.30 en lördagmorgon behövde jag gå ut och väckte matte. Vet du hon gick hon ut med mig i bara morgonrocken ! Och vi har grannar rätt nära. Sedan den gången gick jag aldrig mer ut så sent. Dessutom bestämde jag mig fort för att bli rumsren och lära matte ett och annat om klädval vid rastning. Jag vägrar helt enkelt gå ut med matte i morgonrock.
Men för dig kom det ju som en överraskning att din matte klädde av sig mitt i skogen !

Wille sa...

En tackar.

Sigge sa...

GRATTIS till din husse!
Min matte behåller kläderna på även i skogen, fast det har hänt att nån jacka eller extra tröja åkt av. Men då handlar det om att få med svampen.
Den där spagropen såg heelt underbar ut.
Hos mej gallras det inte, det slaktas enligt kyrkeländet ska allt bort tydligen.
Tre timmar det är en ganska normal skogsrunda för mej
På måndagförmiddag så kommer matte att besöka din mattes jobb ihop med människovalpen Oliver.
Tror du hon behöver ha nåt gömt?

Sigge igen sa...

Glömde ju...........
Oroa dej inte för korvbiten.
Den finns i min mage.
Ingen korv förfars i mina skogar

Tessan sa...

Hahaha skrattar gott åt mattes "striptease" i skogen;)Jag blev oxå svettig igår...men det som åkte av var vantar och mössa...mer skulle jag nog inte våga, jösses DÅ skulle grannarna verkligen få ngt att prata om!
Kul att din matte gillar mina bilder´...ja jag lär mig vartefter med min kamera, och det är ju såååå kul!
Må gott, tjing tjong långkalsong!

Ludde sa...

Tur att ingen såg er! Tänk va pinsamma dom kan va ibland. Det var en fin promenad ni fick i alla fall. Jag har nog aldrig varit ute mer än två timmar i sträck, men det blir kanske längre promenader i sommar. Kramis!

Sigge sa...

Jaså du nu vet jag!!!!!!!!!!
Din matte har varit i en av mina skogar och strippat!
Jag hittade beviset idag och matte skrattade så tårarna rann.
Bildbevis hos mej till kvällen

Edith sa...

Vilken spännande promenad du och matte fick ... och lång. Jag tycker din matte var modig som slängde långbyxorna. Måste man ... så måste man. Själv har jag varit ute på promenad i regn och stark blåst. Inge' vidare. Förresten grattis till husse! Pariserkramar

Edith sa...

Jag ska hålla utkik efter svart/vita hundar i Paris. Återkommer med bilder. Ha' det så bra!