tisdag 16 februari 2010

Beteendevetenskap.

På mattes tråkjobb har dom köpt en väldigt bra hundpsykologibok, tycker jag. Den förklarar det där som människorna har så svårt att förstå....hundars hälsningsceremoni. Läs själva baksidestexten till boken här ovan så får ni en sammanfattning! Visst tycker man att boken bör bli en riktig kioskvältare?
Så här står det att hundarna ska göra när de kommer till festen. Klara instruktioner som inte kan missförstås.
Och, lydiga hundar som dom är, så gör dom förstås precis så.
Snyggt va?
Sen hoppar vi alla sidor om själva festen (som verkade väldans kul). Det börjar brinna på restaurangen! Alla hundar börjar pinka på elden, det funkar inte, så dom rusar ut....kommer så plötsligt ihåg sina stjärthål och alla springer in bland lågorna för att rädda dom! Andlöst spännande, tycker jag just det här kapitlet är!
Nu är det vild kalabalik, ska jag säga!Och så kommer slutklämmen. Så människorna äntligen kan fatta varför vi hundar hälsar på varandra som vi gör!
Nu kan ni, alla bloggpolare, visa det här inlägget för era mattar och hussar. Så här pedagogiskt förklarat kommer dom aldrig att få det igen!
Visst var det en bra lektion?!

4 kommentarer:

Edith sa...

Det här verkar vara en mycket intressant bok ... en sann kioskvältare. Den vill jag också läsa. Och du Rudi ... det är klart du ska vara med på utmaningen. Pariserkramar

Valle Vagabond sa...

Spännande, Rudi. Ska höra med min matte om hon är intresserad av att skaffa den där boken.
(Hon undrar om din matte möjligen jobbar på bibblan?)

Malte och Snoken sa...

jaha men det var ju toppen1 nu vet vi varför det ska luktas i baken! undrar just när malte o snoken va på fest o hängde av sig sina små rumpor...hmmm...?
otroligt kul bok, vilken idé!
slafspuss

Ludde sa...

Har aldrig varit på någon sån fest. Ser fram mot sommar och party i sommarstugan. Hoppas du har krokar så det räcker...