måndag 2 juli 2012

Långpromenad och mitt sista (?) rally.

Det var attans länge sen jag och Lessie busade kom jag på idag. Så då gick vi hem till henne och jag bjöd till allt jag förmådde för att få röja som vanligt med min största tjej...
...men hon var stillsam idag. Så då försökte jag klättra upp på henne. Det är en lång och farofylld klättring!
Kom igen då, utmande jag gång på gång, och Lessie var glad att se mig men orkade inte springa med mig som hon brukar.
Så berättade hon att hon blivit jättemycket opererad ganska nyss och varit supersjuk så hon var matt till tusen nu. Men att jag var det roligaste hon varit med om på länge. Så det var ju bra att jag kom förbi och muntrade upp fina Lessie! Puss och kram på dig sa jag när jag lämnade henne.
Sen kollade jag på flera tusen hönor och tuppar som gick omkring och sprätte.
Kommer ni ihåg när jag började samla på dörrar? Tur att jag slutade med det för här finns tio stycken på raken. Man blir ju utmattad av såna anhopningar!
På tal om utmattad så knatade vi omkring en dryg mil i värmen idag. Då kom jag på att vi stannar till hos Tiger och dricker lite vatten ur hans vattenkannor på hemvägen. Så då gjorde vi det. Fast Tiger var inte hemma, men hans giraffzebra var det :-)
Jaja, sen måste vi väl nämna några ord om gårdagens stora, skämmiga fiasko fast vi inte vill alls. Eftersom det var tropikhett igår hade jag kavajen på till tävlingen. Så stilig var jag åtminstone.
 Vi gick omkring och tränade lite för vi skulle starta först av alla.
Vi var faktiskt supertaggade och banan var attans lätt så det fanns inga tvivel hos oss att vi inte skulle klara dagens uppgift med glans.
 Kolla bara så vi laddade vid starten!
Här tar jag sikte på första momentet: hindret!
Och här har jag skuttat över...och tagit sikte på mina bästa, roligaste Siriosmilla om satt och luktade gott därborta utanför banan...  .....    .....  och det var det sista man såg av mig på den tävlingen....

PS. Tack Vinjamatten som kom till tävlingen för att fota mig. Sorry att jag ställde till så det inte blev fler foton :-) Jag skäms, matten skäms och det känns allmänt bedrövligt fortfarande...

16 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att träffa Lessie :) Inte konstigt att hon inte ville busa när hon blivit opererad och kanske inte mådde så bra.
Vilken tur att du har Tiger att gå hem till att dricka vatten på era långa promenader.

Ja nog var det tråkigt att man inte fick se er göra hela banan :( Jag som laddat med kameran och allt. Men den stunden jag så så var det väldans fint tycker jag :)

Kram

Ludde sa...

Men attans så fånigt att du fick lite hormonrubbning mitt i rallyt! Det var väl inget att skämmas över. Så skulle väl alla riktiga hundar göra också! I alla fall jag... Kramis!

Storolillnosarna med instämmande matte sa...

Men Rudi, då!! Tok-pelle! Gå o kära ned dig så där mitt i tävlingen. Men äsch, sånt kan hända även den bäste. Vår matte veeeeet! "Been there, done that", nickar hon instämmande. Ja, inte har hon själv minsann blivit förälskad på tävling, men vissa av oss hundar har.. *harkl*

Hon vet även vissa hundar som efter första agilityhindret rusat direkt bort till det dignande prisbordet.... Vadå ´ra! Det luktade ju himelskt gott! :)

Humlespunk sa...

Om "ränna efter brudar" räknas till samma kategori som "att frivarva" så vet Spunk preciis vad du pratar om. ;)

Katarina sa...

Du ska inte skämmas, Rudi - du är en spontan hund, helt enkelt - och det är bra. Vi ska inte låta oss hunsas!
/Nanna och Leia

Asta och Iris sa...

Du tyckte väl att det fanns viktigare saker här i världen än att tävla...brudar såklart! Du kanske behöver stadga dig och välja en liksom:-)

Unknown sa...

Det är ju detta som gör tävling med hund så spännande - det räcker inte att kunna alla momenten perfekt, man ska dessutom lyckas klara dem i miljöer med massor av störningar, nya varje gång.
Är det en tröst att publiken brukar tycka att det är väldigt kul med hundar som bestämmer sig för att prioritera något annat än tävlingen? Jag tycker att vi som tar risken ska vara stolta, om vi inte stod ut med att komma sist, bli diskade på tusen olika sätt, inte ens komma till start eftersom hunden ligger kvar i buren m.m. så skulle det inte bli några tävlingar att glädjas åt.
Klappa Rudi, det finns värre saker än ett överskott av social glädje!

Hanna aka Lilla My sa...

Det var väl inte så farligt, att springa av banan. Jag menar, du hade ju en väldans bra orsak, eller hur? De är så känsliga de däringa tvåbeningarna.

Nospussar från Tila

Emma o Malte sa...

Men klart man måste springa fram och hälsa på supergoddoftande tjejer! Man måste ju tala om för tjejerna att man tycker om dom! Jag hade gjort precis likadant som du Rudi

Sandra sa...

naaaw ja det är inte lätt när det sitter läckra brudar och tittar på...fniss

Linn sa...

Polare, skottkärror med höstskit - det finns massor av bra anledningar att lämna plan! Gjordét men vi är på det igen trots allt, det borde ni också vara :) //Nässla

Sigge sa...

Ha ha ha ha är det inte ostmackor så är det lukta gott brudar!
Bra jobbar Rudi, snart kan du nog strosa runt hemma på evig semster

Grabbarna boys sa...

Du är ju en GRABB ju....självklart är man intresserad av tjejer som luktar så där underbart gott.
Vi hade garanterat gjort samma sak!!
Vov från grabbarna boys!

Vi i Kasperian sa...

Kul att se att du faktikst är riktigt mänskl... hundlig, menar jag!!! :D
Förresten tror jag inte ett dugg på det där att du skäms! Tvärtom, du ser verkligen ut att veta PRECIS vad du gör när du lubbar iväg! Hehehe, såna där OMÅTTLIGA frestelser är förstås GJORDA för att liksom fallas för...

Eva sa...

Men gullegubben!!!;D
Hoppas att matten har slutat rodna så du kommer ut fler gånger och kan kolla vad för spännande som dyker upp! Men du kanske ska överväga att fixa banan först i alla fall då coh då? Så att matten inte får för sig saker.
PUSS på dig!

Yvonne L sa...

Äsch, lite roligt måste man väl ha tycker både Higgins och jag. Det var ju inte OS i alla fall! :D