fredag 6 juli 2012

Spår, tält, kotte, tiger och åsna.

Igår var jag en sväng till stan och låg på tråkiga, hårda golv och väntade på saker och ting.
Men tidigt, tidigt  i ottan idag ville jag spåra. Så då åkte vi till Knektbacken och träffade bästa spårpolarna Rocky och Rockymatten!! Ett världsa-kul spår fick jag att klura ut. Så klart att jag plockade alla pinnarna så jag kunde byta dom mot kycklinghjärtan i stället!
Mattarna tyckte att det var så attans intressant att båda två har såna där smarta mobiler som man kan kolla spåren i nuförtiden. Så dom vet att vi hundar går exakt på metern rätt i spåret och att spåret är exakt på metern en kilometer och sånt strunt.
Men hur svårt kan det va att fatta att om vi hundar inte går preciiiis där spåren går så kan vi ju inte plocka alla pinnar med oss hem, eller...? Då skulle vi ju missa dom ju!
När Rocky också kom tillbaka från sitt roliga spår så åkte vi hem och pustade lite.
Nu på kvällen ville jag gå och kolla hur Tiger har det i regnskogsluften som råder över Julita idag. Och se på sjutton....han hade slagit upp ett tält på tomten! Eftersom jag aldrig tältat i hela mitt liv så kastade jag mig förstå in för att kolla.
 
Det var ju ett perfekt ställe att ha alla Tigers pipisar i, kom jag på! Så då hämtade jag en sprillans ny pip-and och pip-åsnan så jag fick ha dom i fred.
 
Sen ville Adrian och Tiger också leka i tältet.
Jag kunde inte tro att det var sant men när matten och jag skulle fortsätta vår promenad fick jag lov att ta med mig pip-åsnan hem!!!! När jag har Tigers pipis i munnen så har jag allt fokus på den och då kan jorden gå under och jag skulle inte märka det, säger matten...
...MEN så fel hon hade idag då! För när jag stötte på igelkotten så släppte jag pip-åsnan i pur häpnad. För jag har inte mött en igelkott på flera veckor. Jag trodde att dom flugit söderut eller nåt eftersom dom blivit så rackarns sällsynta hux flux.
Det värsta, men det skulle jag aldrig tillstå, är att när det är supervarmt och man går med en lånad pipis i käften är det så jobbigt att flämta, så man nästan ångrar sig att man lånat en pipis. Så när jag äntligen kom hem så släppte jag åsneskrället en stund för att hämta andan och då snodde matten den och nu vet jag inte var den är!!!
PS! Stoppa pressarna!!! Matten har lärt sig att göra en skärmdump!!!  Så nu kan jag visa exakt hur spåret som jag gick i dag såg ut!!! Hurra!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som om du inte behöver någon coaching i spåret. Igelkottar är taggiga har vi märkt. Kram från Freja och asta

Totti sa...

Sån tur att matten skaffat en sån där smartfån. Annars kanske hon inte hade varit lika sugen på att ut och spåra. De är ju så barnsligt förtjusta i leksaker, tvåbeningarna. Nästan lika förtjusta som du är i pipåsnan.
Läste först nu om din rallymiss. Men vad är en enda liten miss efter så många föredömliga starter? Matten får bara se till att ingen av dina flickvänner står och tittar på.

Vicky sa...

Matten har nog bara lagt den på något bra ställe, så du inte ska tappa bort den. För om du tappar bort den, hur ska du då kunna låna den igen från Tiger?

Unknown sa...

Det låter så kul att spåra. Det borde man väl kunna göra i stadsmiljö också?

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad trevligt med en dag i spårskogen :-). Låter ju bra att mattens mobil visar hur långt och var hon gått.
Snällt att du fick ta med pipåsnan hem :-).

Vad är det för någon app föresten som matten laddat hem så hon ser var hon gått ditt spår?

Ha en bra fredagskväll du, hussen och matten.
Kram

Vi i Kasperian sa...

Du Rudi, den där pip-åsnan ser ut att behöva vila upp sig riktigt ordentligt, innan den orkar träda i tjänst igen!
Matten har nog bäddat ner den nånstans i nån skön halmbädd eller nåt...

Emma o Malte sa...

Du har attans spännande dagar hos dig, du! Först spår och sedan tältning hos tiger! Vi är riktigt avundsjuka! Om vi flyttar upp till Julita tror du våra dagar också blir lika spännande då?

Ludde sa...

Skönt att du och matten kör hårt under semestern. Måste vara jättekul för matten att ha sån koll på spåret. Tiger är verkligen en bra polare som lånar ut pip-åsnan till dig. Pip-igelkottar är nog inte lika kul... Kramis!

Lyckopiller sa...

Känns som att ni har en riktigt härlig semester! Snart får jag oxå semester! Yippie!

Madde och Teddy sa...

Härlig dag i spårskogen, duktig du är som hittar pinnarna.

Älsa o BollnäsTrollet sa...

så kul i spårskogen du verkar ha haft Rudi:) sen tycker vi att nästa gång du ska tävla och det finns brudar som luktar gott så kanske du ska ha ett nosskydd fyllt med kycklinghjärtan så du inte känner doften av brudarna=)))
ha en skön lördagkväll:-)

Grabbarna boys sa...

Spår, tält, kotte, tiger och åsna och din mattes skärmdumpning.....asså vad det händer en massa balla saker hos dig hela tiden Rudi.
Men nu undrar vår trögmatte.....vad är en skärmdumpning då??
Dumpa skärmen...är det verkligen så bra!!
Vov från grabbarna boys!

Storolillnosarna sa...

Fy, vilken tarvlig matte som snor din pip-åsna!! Bara för att du vill andas. Elakt, säger då vi.

Det verkar spännande det där med såna där små-tält!

Och så är du duktig som vanligt att spåra upp alla pinnar. Utan att gå vilse, också.

Kikkan sa...

Har läst en del bloggar nu på eftermiddagen, har semester utan daglig datatillgång.. men ser att Du också har varit till världens ände. Synd att vi missade varandra, jag behövde också lite hjälp med att äta upp min glass i Trosa hamnen, men lyckades till slut!!!!! :)

Unknown sa...

Som vanligt är det full fart hos er! Men hur kunde matte sno den där åsnan...

Jenny o Brio sa...

Snyggt jobbat med dumpet där matten :)
Ett tält minsann och väldigt mystiskt att du plötsligt fick ta med dig pipåsnan. Hmmm!