söndag 15 juli 2012

Jag har varit någon annanstans!

Oj, vad ni ska ha funderat och oroat er för var er polare Rudi hållit hus på sista tiden! Här kommer en ledtråd! Ser ni?
Så klart ni såg att det är Visingsö jag spanar på och ett inspärrat Brahehus som sitter bredvid mig!
Fast jag stannade inte hela tiden där, utan jag åkte bil i hundra timmar och när jag hoppade ut nästa gång var jag i ....Växjö!!!! Här kollar jag in ett hotell som verkar lägligt....
...för precis tvärs över gatan ligger ju huset som lill-matten bor i!
Men min fina lill-matte var på jobbet just då så vi tänkte käka varsin macka medan vi väntade på henne. Fast jag fick inte komma med in i mack-affären utan måste beställa utifrån.
Efter det spatserade jag till Växjösjön och studerade fågellivet där. Vet ni att såna här kompisar bajsar lika rejäla korvar som en mellanpudel ungefär!?
Vid discokulan satt jag och nynnade "I will survive" lite lagom högt så där.
När vi äntligen kom in i lill-mattens lägenhet blev jag påmind om den där attans pelaren som finns där och att man INTE får pinka på fast den ser så pinkvänlig ut!
Lill-matten lagade mat till oss och jag var behjälplig i köket.
På hotellrummet hade någon ställt fram en silvrig vattenskål till mig. Det var ju fin service. Fast maten hade jag tagit med hemifrån.
Matten och jag skulle gå promenad när dom andra åkte omkring och gjorde tråksaker, så då svalkade jag mig först i en fin fontän.
Dom har en sån supertjusig sjö i Växjö, den är liksom rund och promenadvänlig och tar en timme att gå runt. Så då föreslog jag en sån runda.
På ett ställe hade dom satt staket runt fåglarna så dom inte skulle flyga eller spankulera iväg. Smart!
När man var allra längst bort såg Växjö inte så attans kaxig ut minsann. Fast kyrktornet stod där och slog och störde en lantis som jag.
På kvällskvisten skulle vi på restaurang och på vägen dit hittade jag en till som gillade att leka i fontäner!
Matten hade specialbeställt ett rum med lagom utrymme för en trött spaniel mellan golv och sängbotten. Så det var ju precis som hemma!
Ibland käkade vi lite hur som helst. För så gör man på semestern.
Och om jag bara kollade på rätt sätt blev det alltid en portion till mig också. Sallad på pasta och kyckling minsann!
En gång åkte vi bilen till ett hus, och där försvann lill-matten in och gav en massa katter mat. Jag fick inte hjälpa till utan bara kolla genom dörren. Det var frustrerande. Liksom att jag som vanligt inte fick umgås med katten som bor med lill-matten.
När det blev olidligt varmt i Växjö krävde jag en simtur i sjön.
Det var attans uppfriskande. Fast ingen hittade en bra pinne som jag kunde apportera. Dom städar parkerna alldeles för bra i Växjö. Dåligt!
På hotellrummet låg jag ibland så här och vilade hjärnan.
Ganska ofta var jag på lill-mattens bautastora terrass-balkong och studerade blommorna. Jag hade min vattenskål därute för alla tyckte att jag slabbade ner parketten för mycket annars...
Men vad är det här, hör jag er förskräckt utropa?! Jo, det är bakterieväxter eller vad det hette. Vi gjorde ett studiebesök på lill-mattens jobb idag. Och där växer det sånt i burkar!
Sånt här håller hon på med på dagarna. Jag fattar absolut ingenting, men hon är attans bra på sånt!
Jag ville gärna in och kolla lite i feceslabbet för det lät ju intressant. Men där blev det stopp och belägg fast lill-matten får jobba där hur ofta som helst!
Det var skojigt på lill-mattens jobb för dom hade ett fikarum och så också. Och vagnar med blod, bajs och bakterier och sånt ovanligt!
Efter det behövde alla glass, tyckte vi!
Sen hoppade jag in i bilen igen och efter hundra timmar var jag tillbaka vid Brahehus och pinkade. Och hundra timmar senare så var jag hemma hos Alf i Julita och sen dess har jag sovit och sovit och sovit...

24 kommentarer:

Totti sa...

Men så konstigt...här åker du till Växjö, där jag brukar hålla till. Och så har matte anmält mig till en rallylydnadskurs _ det är ju ditt område. Det är nästan som jag har blivit du, och tvärtom...

Asta airedaleterrier och Freja sa...

Öh, jag trodde lillmatte bodde i Tailand och att din matte jobbade på bibliotek. Hmm, upp och nervända världen här. Kul semester verkar du ha haft ialla fall.

Asta airedaleterrier och Freja sa...

Medea=Asta och Freja. Nått har blivit knäppt med vårt googlekonto:-(

Anonym sa...

Varit någon annanstans, lite som "där är där man inte är...?" Men Växjö, det är ju nästan "Här är här där man är" - du kunde ju sagt till i förskott. Så kunde Humlespunkarna och du delat en korv eller nåt, kanske till och med fått varsin, under tiden vi andra druckit kaffe och skvallrat i allmänhet. ;)

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Åh, vad roligt att få läsa om din spännande semesterresa till lillmatten. Så mycket du fick uppleva.

Ludde sa...

Vilken spännande semester! De där fontänerna skulle jag gärna plaskat i också men att inte få använda hundpelaren hos lillmatten var ju kymigt. Hoppas du gödslade blommorna på terrassbalkongen ordentligt istället! Kramis!

Heléne sa...

Vilken trevlig semestertripp du gjort:) och massor av badvänligt vatten hittade du också.
Skönt att vara hemma hos bästisen Alf igen förstår jag, för borta bra men hemma bäst.

Ann-Margret o Vinja sa...

Men vilket häftigt äventyr du varit på då :) Studerat fågelliv, sjungit vid en disco kula, badat i fontäner och hälsat på din lill-matte. Låter som du haft super kul :)
Vilken härlig promenadväg runt sjön, kanon när det är varmt för då kan man ju bada hur mycke man vill :)

Fast lite taskigt att du inte fick komma in och kolla vad lill-matten jobbar med för nått.

Ja nog förstår jag att du var trött när du kom hem efter att ha gjort så mycke.

Kram

Vi i Kasperian sa...

En sån spännande resa, och tänk vad du har upplevt mycket! Allra bäst var förstås att få umgås med lillmatte, men attans mycket annat kuligt fanns ju också att upptäcka.
Fast nog ÄR väl i alla fall hemma bäst? Brukar i alla fall jag tycka.:D
Förresten - tänk att dom har klätt in hela stora Brahehus! Tur, så att du inte fick delar av det i huvet!!

Storolillnosarna sa...

Rackarns svårt att veta med sådana där pelare eller stolpar, men människorna har visst nån regel om de som är inomhus ska man låta bli. Ja, ja...

Tur att matte din kunde specialbeställa hotellrum med lagom höjd mellan säng o golv. Och vilken service med vattenskålen!

Såg att du kan sitta fint! Va fint!!

Katarina sa...

Vilken spännande resa! Bara det att träffa lillmatten...och till på köpet bakterieodlingar...wow!

Asta airedaleterrier och Freja sa...

Just ja, Senegal var det förstås. Men varför är det så mycket bakterier på tråk-bibblan? Är det så där mycket bakterier på de böcker matten lånar där?
//Freja och Asta

Eva sa...

Härlig tur ni hade!
Fast jag begriper ju inte varför du inte får hälsa på kissarna?!? Du har ju vana med Alf menar jag.
PUSS på er båda!

Higgins (Som lånar sin mattes bloggadress) sa...

Men vilken utflykt! Jag har aldrig bott på hotell, men jag har varit mycket på hotell ändå. Följde ju med matte till jobbet varje dag när hon jobbade på hotell! Jag hade världens viktigaste uppgift där och det var att slita sönder alla hemliga papper matte kastade i returpapperskartongen. Nu tycker jag det är rätt skönt att inte behöva gå till jobbet, har nog med att se efter de där pensionärerna jag är hos om dagarna när matte jobbar. Fast nu har hon semester.
Vilket coolt ställe din lillmatte verkar jobba på, jag har aldrig varit i ett fikarum där det funnits bajs!
Jag får nästan inte göra något roligt nu, försökte rulla mig i gräset på morgonpromenaden men då skrek matten att "nej, låt bli, stygnen kan gå upp", och jag får inte äta min vanliga mat och inga kex. De säger att om man fått tänder utdragna måste det läka i munnen först innan man får äta hårda saker. Ris och fisk är väl gott, men jag blir inte mätt och så vill jag ha KEX! Men jag får ju mina ostrullader flera gånger om dagen och så har jag fått glass - på order av veterinären - och såna där goda bitar av smackos som man kan svälja hela...

Higgins igen sa...

Oj, glömde ju säga att matte säger att jag ser ut lite som Frankenstein. Jag är rakad på vissa ställen, som exempelvis en fläck på huvudet och sen lite på ena sidan där veterinären tog bort några onödiga saker och så satte de dit blå tråd istället! Sen vägrar jag låta matte ta bort plåstret jag fick på benet för jag tycker det ser lite coolt ut och så tänker jag att folk nog tycker synd om mig när jag har det kvar. Då kanske de ger mig godsaker att äta när matte inte ser.

Lyckopiller sa...

Härlig resa. Vi har några veckor kvar tills vi påbörjar våran.

Christina Klosterberg sa...

Rudi - hur kunde du... Bara åka förbi sådär. besöka Växjö utan att ta vägen förbi Berg. Jag slår vad om att ni körde väg 30 från Växjö till Jönköping/Gränna Braehus. Då såg ni skylten Berg vid Bredhult. Så körde ni bara förbi......

Jeanette sa...

Brukar alltid läsa din blogg och så ser jag att du varit i Växjö - utan att hojta till!
Bor ju där ju, kunde visat massor fina skogar och annat runt andra sjöar är innerstans Växjösjö;)
Kul att du verkade gilla min stad iaf. Nästa gång förvarnar du oss här på bloggen!
Växjöhälsningar från Pudelvippan Milo med matte:)

Emma o Malte sa...

Vilken roadtrip du varit på!! Växjö är ju faktiskt ganska så nära vårat hem, så du kunde ju kommit hitom och hälsat på oss också :-)
Du ser ut att ha haft det jätteroligt hos din lillmatte iaf :-)

Grabbarna boys sa...

MEN Rudi.....tänk att du bara var 9mil ifrån oss grabbar och inte talade om det!!
Hade vi vetat att du var i krokarna så hade matten och hussen satt sig i bilen, slänt in oss där bak och dratt upp till Växjö på typ en timme eller nåt!!
Så nästa gång du ska besöka din lillmatte så lova att säg till...vi kommer på momangen!!
Och du Rudi...vi har faktiskt också badat i den där Växjösjön....så det så!!
Vov från grabbarna boys!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vi har ju nästan kunnat springa på varandra där i Växjö. Vi var ju där för en vecka sen typ. Osis i kvadrat, det hade varit hur kul som helst att träffa dig.
Nelson

Hanna aka Lilla My sa...

Ser ut som du haft en fin roadtrip, men jag bara undrar hur man ska komma åt fåglarna om de är instängda?

Nospussar från Tila

Vicky sa...

Men vilken tur att du är hemma nu då, så det blir lite ordning på torpet.

Felix sa...

Hade jag varit på en sån resa hade jag varit helt utsleten, det längsta jag åkt är 62 mil på en och samma dag. Då var jag slut i tre dagar, bara ville sova, hihi.

Det där inhängade huset var det ju synd om, tänk själv att vara inhängad hela dagarna, tur att de inte hängde in dig oxå, hihi.

Russelpussar.