lördag 20 augusti 2011

Pinn-chock och arm-hopp!

Matten cyklade iväg långt bort och la ett långt spår till mig i morse. En timme senare var jag där och gick spåret. Vi fick värsta pinn-chocken när jag plockade upp den första. Den såg ut som om en attans flismaskin tuggat på den sen matten la den i skogen!! Då undrade vi vad för sorts vilt, tuggigt djur som gick i skogen tillsammans med oss! Spännande! Haha, här är vilddjuret! Gyllen-Kajsa var i samma skog och plockade svamp. Hon hade hittat min spårpinne och tyckte att den luktade Snygg-Rudi så hon flisade den! Sen fanns hon plötsligt där som jordens bästa spårslutsbelöning vid min slutpinne!! Lite svårt var det allt att koncentrera sig på spåret när hon satt där och glänste!

Jag berättade för henne att i mattens väska finns köttbullar, minsann. Då blev hon hur sugen som helst!

...och intog värsta bästa tiggarposen framför matten och väskan! Så då fick hon smaka, förstås!

Vad pysslar vi annars med här i Julita då, undrar ni förstås. Jo, vi roar oss med lite tricks.Först värmer jag upp med att hålla reda på vilken tass som heter "Tassen" och vilken som heter "Andra". Oftast är det lätt. Men ibland rör jag ihop dom, då får man inget godis. Matten säger att dt här är bara grunden till en grej hon tänkt ut att vi ska träna inomhus i vinter.


Sen brukar jag hoppa genom mattens armar. Det är så attans roligt!!


På danslägret sa matten att ALDRIG kommer hon och jag att lära oss det tricket, för jag skulle vara för stor, sa hon! Och hon trodde att jag skulle krossa hennes näsa när jag hoppade. Fast det har jag aldrig gjort. Vi ska finslipa det här, så blir det riktigt bra, tror vi!

19 kommentarer:

Ludde sa...

Vilken tur att Gyllen-Kajsa förgyllde din spårdag. Bättre slutpinnebelöning kan du väl inte önska dig. Skickligt att hoppa så fint utan näskross. Din matte kan vara riktigt stolt över dig... Kramis!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Så snyggt du hoppar. Lugnt och elegant. Det blir häftigt i dansnumret.
Nelson

Emma o Malte sa...

Vilka busa hon är Gyllen-Kajsa! Fast det måste varit ett spännande spår ni har gått i undran vem det var som tuggat på dina pinnar.
Vi tänkte faktiskt på din mattes näsa när vi såg hopp-filmerna!! Den såg ut att ligga i farozonen faktiskt :-)

Storolillnosarna sa...

Vilket sött spårslut! Om det alltid är såna vid spårets ände så skulle vi pojkar alltid spåra. (Eh.. det gör vi iofs också, så där spontant utan att matte lägger sig i olägger en massa pinnar i vägen)

Snyggt hopp genom armringen! Du får minst 10 poäng i betyg!

Heléne sa...

En sån lite sabotör den där Gyllen-Kajsa är, tugga på din pinnar!!!!
Tjusigt hopp.

Arlo sa...

Till Helene och Molly: Jag vill så gärna kommentera er blogg också, men ni har den där spärren aktiverad som stänger många blogger-användare, bla mig ute, om ni tar bort spärren får ni nog fler kommentarer!

Eva sa...

En TILL matte som tjatar om att tassarna heter olika!?! Fast här tjafsas det om "höger" o "vänster". Jag är ganska bra på det säger matte!
Och om det finns en gyllene Kajsa i slutet ska jag gärna spåra också!!!
Assar

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken tur du har Rudi som hade en tjej som spårslut :)
Här har det också spårats idag men på Vinjas spår hade det farit runt 2 settrar och en gubbe, inte kul alls då det var precis i början :( Men Vinja löste det bra tillslut ändå :)

Vilka häftiga tricks som du och matten gör, vad du är duktig :)

Unknown sa...

Kul att ni har så kul med freestylen - är väldigt nyfiken på programmet som börjar ta form! Vilket flyt ni har!

Vi i Kasperian sa...

Attans tjej som flisar dina pinnar! Men hon är ju vacker som en dag, och det förlåter ju det mesta. Ja, egentligen allt! ;)

Sigge sa...

Hm, undrar om jag också ska börja spåra om det finns snygga brudar i slutet.
Det där tricket är du superduktig på men jag är definitivt för stor för det.

Totti o Lydia sa...

Jag brukar flisa mina spårpinnar själv, kanske är det därför jag aldrig får spåra längre?
Hoppa genom armringarna kan jag också, fast inte så behärskat som du. Ser snyggt ut. Jag kan också vacker tass, fast om jag inte få godis illa kvickt, så slänger jag upp den andra labben också, för säkerhets skull.
Om några veckor tänker matte ta mig med på äppeldagar i Julita. Kanske är du där då och visar dina trick?

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja var verkligen jätte kul att det gick så bra för Ingrid och Allt-I på SM:et :)

Jo nog är det en svår tid nu att lägga spår med alla svampplockare som irrar omkring. Och det vet man ju att det kryllar av nu.
Men den attityd som gubben med 2 settrarna när man sa att man lagt spår där gör ju att man blir helt vansinnig.....Hur lätt hade det inte varit att sagt "Hoppsan, hoppas att det löser sig för er ändå för vi visste inte att det låg ett spår där"
Nej usch och fyy för spydiga gubbar men noll koll på sina hundar :( :(

Hillman sa...

Du är ju jätteduktig på att hoppskutta, världsbäst så ska ni slipa så vete fasen på vad, hihi.

Taxpussar

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att Rudi gillade att träma på klubben :) Det är ju där som det ska vara kul :)
Hoppas han fortsätter att gilla träningen där :)
Smart att försvinna innan skotten om han nu inte gillar dom.

Katarina Uggla sa...

Verkar ju väldigt trevligt att ha en snygging som väntar på en vid slutet av spåret!! Ska kolla med grannpudeln om han kan hjälpa till... Matte undrar om det funkar bättre även för henne med en goding som väntar... Om inte grannpudeln kan ställa upp så får jag låtsas att DU finns där..
Svansvift från Scilla

Hector sa...

Mmm vilket härligt spårslut ! Toppen bästa avslutningen på ett träningspass.
Det där som du håller på med - freestyle - det har lockatr matte till att få mig att hoppa genom armarna också. Men hur ska hon lyckas med det, förstår jag inte. Jag bara ställer mig på bakbenen och stöder mot hennes armar istället. Däremot har jag hoppat genom en rockring, det var skoj ! Nåväl mattes får lite ideer från din matte om en massa tossiga grejer att hitta på, så vi får väl se om det blir ngt av det.

Grabbarna boys sa...

ATTANS vad duktig du är Rudi tillsammans med din matte!!
Vi älskar att titta på alla era trix!!!
Och du Rudi??
Inte hade det märkts om du hade smygit dig in bland alla cockrarna...du kunde ju bara krypit fram så hade ingen upptäckt dig!!!
Vov från grabbarna boys!!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Vad kul, vi håller faktiskt på att träna just de momenten också. I helgen blir det Julita.