tisdag 30 augusti 2011

Kidnappad!

Idag kom matten hem mitt på dan. När hussen skulle åka till affären följde vi med en lång bit, sen hoppade vi ur bilen och skulle vandra hem genom skogar och fält, för det var en attans fin dag!
Kolla bara så fint det var!

Vi knatade förbi supermånga hönor som blev förskräckta när dom fick se mig!

En av många skördetröskor som jag såg. Det är ett rackarns skördande överallt här i Julita.

Men hallå! Kolla, kolla, utropade jag helt överraskad! Kolla bilen som kommer! Det är ju för attans Tigers bil! Klart det var! Tigermatten tvärnitade och vi slängdes in i bilen, och med en rivstart så gruset yrde svängde hon runt och drog iväg med oss! Tiger och jag kastades runt i bagageutrymmet i svängarna och matten höll i sig för kung och fosterland!

Efter en ganska lång mardrömsfärd blev vi till slut utsläppta här! Jag rusade ut ur bilen och flydde så långt jag kunde ut på en brygga...


...när bryggan tog slut slängde jag mig med dödsförakt ut i vattnet och sam iväg!

Nä, skojar bara! Gick ni på det? Vi hade fått skjuts till Tigers sommarstuga som ligger precis vid Hjälmarens strand. Där kan man bada hela dagarna och hela nätterna hela året om man vill! Och det ville vi, Tiger och jag!

Sen gick vi husesyn och vet ni vad? Man kan ta flygfoton inne i Tigers sommarstuga!

Näst efter sjön och bryggan är det här det bästa idag: tadaaaa...ett fint dass till min samling!

Vi var kvar hela eftermiddagen här vid Hjälmaren och badade och fikade och busade. Tänk så bra det kan bli när man blir kidnappad på sin långpromenad!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Wow vilken dag du har haft, vill åxå bada i hjälmaren.

Team Nelson / Ordringen. sa...

Här blir man ju skraj när man läser rubriken och slänger sig över texten. Skönt att andas ut och veta att man inte behöver sätta på sig Sherlock Nelsonhatten. Har nämligen fullt upp med ett märgben. Du fick ju en toppendag, Rudi.Så fint det verkar vara vid den stugan.
Nelson

Siriosmilla sa...

Där fick du ditt vatten, Rudi! Nu är det Siri och Smilla som är avundsjuka!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Åh, vilken underbar eftermiddag ni fick! I Stockholm hade vi inte ens något väder att njuta av. Aya fick faktiskt gå med på powerwalking runt en liten sjö, medan jag tjänade pengar till hundmat, leksaker, godis och lite annat.

Ronja the Schäfer sa...

Åh vad härligt ni har haft det. Här har det ösregnat hela dagen.
/Ronja

Emma o Malte sa...

Vilken rubrik säger vi bara. Här var vi livrädda för att gå in och läsa då vi fasade det värsta. Men som tur väl var slutade ju allt väl:-) såg riktigt härligt ut!!

Grabbarna boys sa...

Huuuuu, så oroliga vi blev dåååå! Du får inte lura oss så där mer.
Vilken toppendag du haft Rudi, Abbe hade gjortnvad som helst för att vara med er där i badet idag.
Vov från grabbarna boys!

becca & olga sa...

Sv: Ja hon är verkligen superhärlig att träna med :D

Vad kul med ett till utedass att fylla på samlingen med :D Skönt och bada med, det gäller att passa på. Snart är det riktigt kallt i vattnet igen. tror redan Olga börjar tycka det iaf för hon är inte lika badsugen längre :(

Ann-Margret o Vinja sa...

Om man får så där kul om man blir kidnappad skulle man ju kunna bli det varje dag :)
Roligt med en halv dag med Tiger och lite bad :)

Vi i Kasperian sa...

Matte gick förstås på det, men inte jag, inte! ;)
Va kulans du har haft - Nisse igår och Tiger idag. :)
Skulle gärna också vilja bli kidnappad, märker jag. Det är väl bara det att ingen vill ha matte också på samma gång, och då faller förstås det hela ... ;)

Ann-Margret o Vinja sa...

Ja jag hoppas verkligen att jag lär mig den och att vi även hittar satelliterna på tävlingsdagen ;) Känns lite tryggare om man iaf vet hur man hittar tillbaka :)

Ludde sa...

Du är allt en riktig baddare du! ...och en riktig BADARE också! Jag skulle aldrig slänga mig i från bryggan så där, men plaska i lite försiktigt vid sidan av bryggan skulle kännas rätt mysigt. Skönt att du inte blev nappad på riktigt... Kramis!

Eva sa...

Kidnappad har jag OCKSÅ blivit!!! Men det var inte alls lika trevligt - bara promenad med en JÄTTEdum människa som trodde att jag skulle följa med istället för att vänta på matten hemma. Lääääskigt var det!
Men du hade ju en toppenupplevelse du!
Jesper
Han har betett sig som om han vore kidnappad när en vän tagit ut honom... Mattegris? Inte han inte:)
Matten

Jenny o Dio sa...

Wohoooo! Vilken lyxkidnappning!!!!

Storolillnosarna sa...

Vilken braig kidnappning! En sån skulle även vi vilja va med på. Och va kul att du hittade ett till dass till din samling. :)

Annars så har vi pojkar faktiskt varit lite småsura här. Läste att du hade fått dambesök igen. Igen!! Va är detta?! Så himla söt o fin är väl du då inte... eller..? Hm..? Matte utbrast ett förtjust: "Åhh! Titta!", när hon såg nya headerbilden för första gången, o små löjliga kärleksfulla hjärtan svävade runt hennes huvud. Dumma matte!!

Du, killen, vi gillar dig skarpt, men vi kan bli liiite avundsjuka ibland.

Sigge Svamphund sa...

Jag vill också bli kidnappad!!!!!
Har ju mest tråkigt med tråkmatte nu

Sandra sa...

Vi vill oxå bli kidnappade och körda till en sommarstuga med sjö...toppen ju

Hillman sa...

Såna kidnappningar skulle inte jag och matten säga nej till heller. Fast bada nä det är för kallt, i alla fall här uppe men jag ska nog inte klaga så mycke för vermaturmätaren står på 37 plus i solen, hihi.

Taxpussar.

Sigge sa...

Du Rudi dina dass kan slänga sej i väggen!
Idag har jag hittat DASSET slå det om du kan!
Morr på dej!!!!!!!

becca sa...

Vad spännande :) Ja visst var det ett roligt trick ;D