tisdag 16 augusti 2011

Gökbergs-koll.

Det var länge sen jag hörde göken, sa jag ikväll. Vi går till Gökberget och kollar om den hörs där, förslog jag ivrigt. OK, sa matten. Så då gjorde vi det.

Jag satt alldesles tyst och stilla på Gökberget med spetsade öron (!) och lyssnade, men göken tyckte tydligen att det var alldeles för sent på sommaren för att kokoa på beställning.

Så vi gick på upptäcktsfärd i skogen runt berget i stället. Älgbajs fanns det där. Men jag är inte tysk så jag blev inte så imponerad.

En supertrasig fågel hittade jag också. Det var sorgligt.

Är lingonen mogna? Ja, det är dom.

Innan vi lämnade skogen diskuterade vi om det var roliga spårmarker där. Vi kan väl testa nån gång när vi är lite äventyrligt inställda enades vi om.

Förresten, på kvällspromenaden igår dök Gina och Casey plötsligt upp och beundrade mig...

...det får dom så gärna, för jag tål att tittas på!

20 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

..dansa samba med mig...jösses där kom en textrad igen i slutet på inlägget. Vi går omkring i en väv av sångtexter hehe så är det.
Spårmarker, som ni skrev om. Det vore väl ett fint namn.
"Ulf Spårmarker" - synd att jag inte ska byta namn.
Tråkigt att ni inte fick höra nåt koko.
Det borde finnas en gök, anställd av turistbyrån, som gökade mot betalning för intresserade tyska turister. Den kunde sitta på ryggen på en uppstoppad älg. Förslaget är gratis och väl värt att beakta, tycker jag.
Ulf

Anonym sa...

Göken gör som den vill, fri som den är. Ny härlig header Rudi, du är riktigt snygg i arbetsskjortan.

Storolillnosarna sa...

Du får inte lura oss till skratt så där. Men det var den mest suptertrasigaste fågel vi någonsin sett. Nu kommer vi fnissa ett bra tag åt denna supertrasiga stackars föredetta ex-fågel.

Vi gillar förresten INTE att alla brudar kommer o beundrar dig... *morr*

Gromit blev lite stolt över att det var iaf nån - du Rudi - som fattade att man inte har tid att hoppa så himla rätt jämt. Fort är bra, t o m bäst!!!

Ludde sa...

Man ska nog vara fågelhund, som du, för att hitta en gök. Du hittade ju i alla fall ett tydligt spår efter fågel. Hade väl kunnat räckt till en fjäder i hatten, om du hade haft nån, men då hade kanske brudarna tyckt att du gjorde dig till... Kramis!

Emma o Malte sa...

Du verkar ha superkoll på det mesta!! och stackars fågel som var så trasig, undra vad som hänt den stackarn..??
Jag kunde tagit med den där älgbajsen till tyskarna jag träffade i helgen, de hade nog gillat de!!
Kram från Malte

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilka härliga promenad vägar du verkar ha hos dig Rudi. Du måste kolla med matten om inte jag och Vinja får komma och promenera lite med er och era härliga vägar :)

Ja det var länge sen jag träffade Vicky med hennes berdisar. Hon har haft lite fullt upp och har inte haft så mycke tid, tyvärr :(

Har du sett att Vinja fått sig en ny hemsida :) Den förra var visst så krånglig att uppdatera sa Angie.

becca & olga sa...

Vet inte om jag är lite fjantig eller så, men jag tycker det är jätte sorligt när man hittar döda djur :( De är ju alltid finast när de lever!

sv: Det lät ju jätteroligt :) ska börja träna på det, har tröttnat lite på viltspår och olga tycker endå klövarna är jättevidriga. ;)

Katarina sa...

Du tål verkligen att tittas på, det håller vi med om!

Svar till matten: Jag valde det eftersom det ligger förpackat i 'burgare' - så enkelt att ta fram ur frysen och tina.

Vi i Kasperian sa...

Hihihi, nu har jag och matte haft roligt en stund, både med dig och med i synnerhet ett par av kommentarerna, hihihi...

Du är ju bara supersnygg, Rudi, visst är det så! KLART att brudarna beundrar!!! :)

Ann-Margret o Vinja sa...

Men än är det inte försent att åka till Slagsta och köpa glass. Dom har öppet ett tag till :)

Vinja vägde idag 34,7 kg

Hillman sa...

Hej svejs i lingonskogen, för du verkar ha dragit igång med såna göromål, hihi. En massa beundrare har du oxå, inte dåligt här var oxå ett par hundar härom dagen men de var på rymmen. Hussen åkte in på byn för att tala om det och efterlysa någon ägare till dem. Annars kan de bli överkörda, han försökte fånga dem men det var inte så lätt. Det ordnade sig för på affären så träffade han en som visste vem hussen till jyckarna var.

Taxpussar.

Jenny o Dio sa...

Åh! Allra käraste vackraste Rudi! Visst tål du att granskas, in i minsta detalj så vacker som du är! För att inte tala om hur BRA du är :)

Långa seckelsträngar av beundran från din Dio

Wille sa...

Tjejer - alltid lika skojiga.
Här hör vi göken rätt ofta. I går kväll, sent, så var vi ute med matte och då var det en väldans massa sångare av släktet syrsa som hördes i sensommarnatten. Rätt mysigt må jag säga. Idag ska vi få kompisar på besök ett par timmar har matte lovat. Men först har jag en del annat jag måste göra.
Nospuss från Wille

Katarina Uggla sa...

Så kan det gå för fågelskrällena om de flyger i flygandes fläng rakt in i munnen på någon... Jag tycker att det är väldans synd att du inte är en ursnygg whippethanne istället för matte har börjat prata om att hitta mig en fästman. Jag anser att sökandet är överflödigt, jag känner ju dig och den där superläckra storpudeln som bor granne med oss! Mattar är så konstiga ibland...
Svansvift från Scilla( matte hälsar till din matte!)

Eva sa...

Den där pippin tänker då inte jag erbjuda mig att pussla ihop!
Stackar'n!
Skulle du inte kunna spetsa öronen eller???
Din matte skulle se J när han möter en snygg tjej...:)
PUSS!

Unknown sa...

Tjuuusig header! Vågar inte visa den för tjejerna...

Sigge sa...

Jo jo en del som har det bra, TVÅ brudar!!!!!
Jag har minsann inte dejtat på evigheter!
Men det är lite mycket med all svamp just nu.
Tror visst att det finns i dina skogar, bara det att jag inte kollat av dom

Buttons sa...

Jo du Rudi, att du tål att tittas på, det går ju inte att förneka, men nu är det ju så att jag inte är lagd åt det hållet, jag gillar ju också brudar.....skulle ändå vara kul att träffas, för du verkar ha kanonmysiga vandrings stråk. Hela skogen skulle förstås till mattes förtvivlan fastna i mitt hår.
Det var väldans pyttesmå köttbullar du hittade, du skulle se mina bautastora jag hittar i stallet. Finns så mycket så jag delar gärna med mig om du kommer hit.........blötpuss til din matte..........

Anonym sa...

Å Rudi! Vilken härlig promenad måste vara mumsigt med alla fina lingon. Förstår att du inte är impad av Älgbajset men du kunde ju samlat ihopa å skickat tilll Tyskland hiiiiihih. Håller med om at det var ju inte mycket fågel kvar. Å sen träffa lite polare med på hemvägen va härligt.

Vov vov Ricco & Alfons & Towe

Sofie sa...

Vilken härlig upptäcksfärd ni har haft. Vi hade helt klart blivit intresserade av både död fågel och älgbajs. Vilket himelrike du har varit och gått i.