söndag 31 juli 2011

Freestyle-lägret del 1.

I fredags morse, med bilen fullpackad, åkte matten och jag till Ärla.
Men rackarns, utbrast jag när vi kom fram! Ska vi bo i en lagård? Ska jag campera ihop med en ko?!

Nähädå, sa matten och tadaaaa--visade mig min rumskompis! Va, utbrast jag överraskat? Aya från Julita, vad gör du här? Snygg-Aya som jag träffade första gången när jag promenerade med Siri och Smilla häromkvällen!

Jo, svarade Aya med entusiasm i rösten, du och jag ska vara rumskompisar hela lägertiden! Bo ihop och sova ihop och så! Attans, tänkte jag tyst för mig själv och smålog.

Aya hade sin säng med sig till lägret. När hon var ute och pinkade kollade jag om vi skulle kunna tänkas vara sängkompisar också, men det var supertrångt med bara mig där, så det verkade uteslutet.

Lägret, Rudi, lägret...bloggisarna vill höra om lägret inte om dina raggartankar, påminde matten nyss! OK, sa jag...här har vi då Frida Binette som liksom var överinstruktrisen. Hennes hund Itchi, på fotot, var en ganska så otroligt duktig hund. För att inte tala om hur kunnig matten är. Hon har vunnit freestyletävlingar ute i stora vida världen!

Den andra instruktrisen var koreograf minsann. Sophia Berg kunde allt om att dansa med eller utan hundar! Värsta proffset på att visa och inspirera, sa alla människor. Här med Fridas andra hund, Victor, som visar positionen "Mellan".

Sen var det en massa andra mattar och hundar där. Här är matte Marie och Solveig. Dom var hur kul som helst!

Mina bloggisar Zelda, Nemi och Åsa var förstås också där! Dom håller ju på att bli värsta freestyleproffsen. I alla fall Snygg-Zelda och hennes mysiga matte. Nemi är snart där också fick jag veta!

Vad gjorde mattarna då, undrar ni förstås nyfiket? Så här höll dom på, till musik. Torrdans heter det. Det betyder att vi hundar....

...fick vila medan mattarna slet ut sig i värmen. Attans bra upplägg, tycket vi runt staketet.

Men va trist! Var ni på värsta gruset, undar ni bestörta nu förstås? Nähädå, här var vi också, när vi hundar skulle trixa. Mattarna trixade på grus och vi andra på gräs.

Vissa mattar trixade så det stod härliga till! Här är matte Ullatina (utan s) och Eddie. Det var hur mycket fart och fläkt som helst i dom!

Mattarna var mycket uppmärksamma, skrev anteckningar, kollade, lyssnade och ställde frågor och så.

Själv kollade jag dom rumpor jag kom åt. Här Solveigs.

Här är också Solveigs rumpa fast för högt upp för mig!Flera gånger om dan åt mattarna så här tillsammans. Massor av god mat fick dom! Titt som tätt. Jag levde mest på mina gamla kulor och filmjölk för jag blev lite risig i magen av allt ståhej runt en bonngrabb som mig.

Vi har många fler foton och mycket mer att berätta från lägret. Men det kommer sen, för nu är vi så trötta och tråk-matten har kommit på att hennes sexveckors semester visst är slut. Så hon måste ta på sig jobbartänket och kolla jobbarkläder och jobbarlunch nu. då passar jag på att snarka under sängen ett tag.

14 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Mysigt att Rudi fick sova ihop med Aya, om det nu blev så mycket sömn förstås! Verkar ha varit en riktigt härlig kurs. Ser fram emot att få veta mer!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du måste koncentrera dig på dansen Rudi. Du är ju mer intresserad av alla tjejrumpor. Du vill väl inte att de ska kalla dig för... oops!! bäst att jag håller igen, men ni är ju i Ärla så då får du lista ut resten själv.
Ska bli riktigt roligt att få se resultatet av träningen förstås.
Nelson

Tessan sa...

Åhhh Rudi tänk så mycket skoj din matte orkar göra med dig! Jag blir sååå avundsjuk..men min kropp har liksom stagnerat och likaså inspirationen....:( Var lägret för bara sådana som har hållig på med freestyle innan, eller även för nybörjare? Ser ju att du redan innan lägret påbörjat ett "program" så jag tänkte ifall ni gått på ngn kurs innan? Jaja kul har ni iallfall och det är huvudsaken!
Kramis i klibbiga luften!

Rasa and LG sa...

Överkursen måste väl vara när hundarna dansar med varandra, medan mattarna fikar?

Vi i Kasperian sa...

Visst var det väl kul att se när mattarna dansade och spektaklade sig, där i gruset... ;) Fast det är klart, dom var ju på freestylekurs...
Och så undrar jag vad den där Solveigs rumpa hade så där högt uppe att göra!!???
Rumpor ska hålla sig på gräsrotsnivå!

Totti sa...

Åh, så kul! Nästa sommar vill jag också åka på freestyleläger. Matte och Lydia kan dansa och så kollar jag rumporna. Det r väl en sjyst arbetsfördelning?

Marie S sa...

Härliga rader! Hoppas ni inte hade samma hetta och värme som i Malmköping...

Katarina sa...

Slår vad om du hade det toppenkul, Rudi!

Grabbarna boys sa...

Vaaaaaaaaaaaa, är din mattes semester redan slut!!!
Attans vad snabbt tiden går dååå.
Superkuligt läger du varit på, vi väntar så klart på meeeeeer bilder.
Hur gick det att sova tillsammans med snygg-Aya då?
Vi är inte nyfikna alls, vi bara undrar!!
Vov från grabbarna boys!

Ludde sa...

Undrar om du förstår skillnaden på rumba och rumpa nu? Verkade som om du gillade kursen i alla fall, fast det kanske blev lite distraherande med alla rumpor... Kramis!

Eva sa...

Och vi fick sova med IRIS en natt i helgen! Det du!!!
Ska bli himlans kul att se mer därifrån. Och kanske lite mer dans och mindre rumpor då...?
Fast ditt huvudintresse har vi väl gissat förut:)
PUSS på dig gubben!

Sofie sa...

Härligt att ni har varit på danskurs då kanske du kan komma till dalarna och lära oss att dansa. Men jag antar att du hade intresset på annat håll kanske. Vi tycker också att det är helt rätt att mattarna också fick slita lite och inte bara ni.

Hanna aka Lilla My sa...

Det verkar hur kul som helst :)

Hillman sa...

Jädrar i min lilla låda, va häftig kurs du varit på, ja du behöver väl knappast lära dig nåt, hihi. Snygga brudar till höger och vänster, fasen om jag skulle kunnat dansa på ett sånt ställe, hihi.

Taxpussar.