söndag 3 juli 2011

Dag fyra, lägret.

I morse var vi uppe med tuppen igen och tog en sväng till lägret. Det var mycket svalare väder så jag behövde inte simma först, men här är ett foto från när jag livräddade och bogserade folk häromdagen. Rena rama Lassien var jag! Fotot är från Fröken Maries hemsida.

Idag skulle vi lära oss en hel del om lugnande signaler och sånt. Det var en del praktiskta övningar förstås också. En skål med godis står och retas på gräset och man skulle gå förbi, helst i slakt koppel, utan att käka. Här är Kairi som låter bli att kolla på skålen...

..men sen gjorde hon så här, och det var ju inte meningen!

Min andra tjej, Scilla, promenerar förbi skålen utan att frestas. För egen del gick det riktigt bra, fast jag gjorde en blixtsnabb attack mot godiset men hejdades i sista sekunden!

Plötsligt böjde sig mattarna en och en ner över oss och så skulle man utläsa våra signaler. En del tittade bort, blinkade frenetiskt, slickade sig om munnen, trampade eller pussades. Själv körde varianten att ta av matten glasögonen!

Sigge var förstås där idag också. Han fick besök av släkten så han försvann ett tag. Jag pinkade över hans fläck en gång när han såg på...det kändes bra. Annars tror jag inte att vi morrades en enda gång idag.

Efter en del andra övningar var det dags att säga hej då och tack för den här gången! Hej då, Kaira, som hade både matten och jättesnälla gammelmatten med sig hela lägertiden!

Sista halvtimmen eller så intog jag den här ställningen. Det såg bara ut som om jag sov, jag lyssnade med ögonen slutna!

Det blev en halvdag borta idag, och sen jag kom hem har jag sovit som en stock, totalt utslagen. Jag har haft attans roligt på lägret, men jag har också blivit otroligt trött av alla intryck, alla kurspolare och framför allt av vädret!

Jag har simmat och simmat, jag har fått nya tjejer, jag har morrat åt Lino och Sigge många gånger, jag har ätit gott, jag har njutit av TTouch och jag har lärt mig att slappna av i konstiga miljöer med många hundar runtomkring. Nu ska jag återhämta mig för i morgon ska visst hända nåt alldeles särdeles roligt...

12 kommentarer:

Ludde sa...

Förstår att du gillade kursen. Det var en hel del som jag inte skulle ha klarat, så jag är inte besviken över att jag fick stanna hemma. Om man dessutom inte får äta godis, så är det ju ingen ide att kursa... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Fattar att du är trött - men det var allt en väldans konstig sov-... förlåt lyssnarställning du intog! Såg ut att göra ont på halsen!! Men du visste väl själv bäst, förstås. :)
Förstår att du haft det fint. Jag för min del är förstås mest avundsjuk på alla baden, och på allt godis ... jaja, på att få träffa nya polare också - men antagligen allra mest på det där TTouch...
Vi får väl se...

Team Nelson / Ordringen. sa...

Du är kul. Tar av glasögonen. Vila nu ut ordentligt efter denna roljobbiga vecka. Bra ord jag kom på. "Jag har haft roljobbigt idag"kan man säga kanske.
Hehe Nelson

Storolillnosarna sa...

Ni tycks ha haft det skoj på lägret. Vi, Spirou o Gromit, skulle också vilja gå på läger, få massage o träffa söta tjejer o ha det kul o simma i massor!!

"Inte jag!", ropar Wilbur från soffan. "Jag vill inte simma o jag vill inte låta nån peta på mig å ha sig o kalla det för nå TT. Matte dock får röra mig - på nåder. Fast brudarna vill ja träffa..! Å äta godis! "

Vi får fixa ett eget läger - bara för oss. Men... då blir det ju inga brudar... *suck*

Hm..? Va ska hända imorrn, tro?

Katarina sa...

Vilket bra läger du har varit på Rudi! Matten fick inspiration av TTouch och läste lite på webben - sedan övade hon på oss. Jag somnade efter en stund och till och med Nanna blev alldeles lealös. Tack för tipset!

Kram från Leia

Eva sa...

Så fint ni haft det! Och så glad jag blev att du inte morrat åt Sigge iaf sista dagen:)
Ta av matten glasögon var ett bra trick! Assar mest sätter sig o frågar "Vad ska vi göra nu? Vad ska vi göra nu? Vad VILL du nu???" om jag gör sådär...
Och så kom jag på att jag glömt googla ttouchen...
PUSS på dig!
SV Visst ÄR hon gullig, vår tjej?!? Och igår kan du tänka... Hon hade med sig en massa leksaker! Helkul grejer, med tyvärr döda eftersom hon är bra på att sabba pipen...

Jenny o Dio sa...

Åh Rudi! Vilken underbar kurs du har varit på!
Jag förstår att du är helt utpumpad! Du behöver minst en veckas slappartid nu :)

Sandra sa...

wow vilken kurs...verkar ju toppenkul fast gå förbi en godisskål hade varken jag eller matte klarat utan att ta en eller två ;)

Ann-Margret o Vinja sa...

Kan inte vara lätt att motstå en skål full med gott godis. man blir ju så hungrig när man är ute.

Kan tänka mig att du är trött efter 4 dagars läger i värmen.

Hmm, nu blev jag nyfiken....Vad är det för kul som ska hända....

Heléne sa...

En sådan kul kurs du har varit på och fått träffa polare, käka godis och simma. Förstår att du nu är helt slut.
Spännande vad som skall ske i morgon :-o
Måste nu googla på TTouch och se vad det går ut på.

Unknown sa...

Vilket toppenläger! Kanske ngt för oss nästa år, ska ni gå en gång till?

Hillman sa...

Jädrar i min lilla låda va du har jobbat, klart som korvspa att du är sleten, hihi.

Taxpussisar.