tisdag 12 juli 2011

Kollat Småland.

Alltså i går morse låg jag och sov som vanligt...


...då kom matten och väckte mig! Fast klockan bara var sju sådär.....


...lägg av...muttrade jag...det är ju mitt i natten......och så somnade jag om... Fast dom insisterade på att jag skulle pallra mig upp. Så då gjorde jag det. Gick en prommis och hoppade in i bilen, åkte i hur många timmar som helst...
...blev utsläppt för pinkning och benbad vid Hooks herrgård. Kollade lite på alla golfare som stod och slog... hoppade in i bilen igen...åkte i hundra timmar igen...


...och så var vi simsalabim hemma hos lill-matte i Växjö! Då softade jag på hennes soffa och kollade lite bloggar och så.


Vi inspekterade hennes bautastora balkong. Där fanns levande blommor och döda blommor. Hon ska plantera nya nu för vi hade med en säck jord till henne.


Sen badade jag i en fontän bredvid Växjösjön.


Och så såg jag en attans rolig buske som såg ut som en hund precis som jag, men svans och öron och så...


På natten skulle jag bo på ett vandrarhem som låg precis vid Helgasjön.


Det var rackarns fint där när jag kvällspinkade.


Så jag poserade lite här och där.Jag ville kolla på dom färgglada båtarna, men det fick jag inte...
...men jag kollade noga på bilen jag tänkte söka jobb hos. För då får man simma ofta och långt på djupt vatten. (Utan lina).


På vandrarhemmet visade jag matten att jag inte tycker det är det yttepyttersta läskigt att gå på brandstegar och plattformar tre våningar upp! Fast man ser rakt igenom.


På natten snarkade jag under mattens säng, precis som jag alltid gör...fast det var ju inte hennes riktiga säng...men det funkade ändå! Sen blev det pinkpromenad och sen blev det FRUKOST!! Jag fick två tallrikar fil, en ostmacka, en tallrik leverpastej, skinka och ost igen..sen tror jag inte att det var mer.


Hela tiden jag käkade frukost satt den här snälla killen och klappade mig. Han ville ha en egen hund, sa han, men det fick han inte för han bodde i Vasastan, sa han. Vad vet jag, hundar kanske inte får bo i den där Vasastan. Sorgligt, för grabben ville verkligen, verkligen ha en egen sån hund som jag!


Efter frukosten tänkte jag simma lite i Helgasjön. Det fick jag om jag hade linan på. Matten och hussen är så rädda att jag bara ska simma rakt ut som jag gjorde i Hjälmaren. Jo, det hade jag kanske gjort om jag fått chansen :-)


När jag kom till lill-mattes lägenhet hade hennes katt flyttat hem igen. Det kände jag allt på doften. Men jag fick vänta utanför tills katten blev instängd i sovrummet, för vi fick inte träffas för lill-mattens lägenhet är för liten att jaga katter i. Sen gjorde vi en massa annat som jag inte kommer ihåg, och sen åkte vi hem igen alla tusen timmarna i bilen. Fast jag fick pinka då och då förstås.


Snacka att man blir utsjasad av såna resor! Nu ser det ut så här i min bia. Ganska likt hur hela äventyret började i går morse! Det kanske ligger något i det där som en bekant till matten sa en gång: Varför anstränga sig med att resa bort, man kommer ju ändå bara hem igen sen?

20 kommentarer:

Ludde sa...

Oj, vilken bautaresa! Kul att du fick träffa lillmatten i djupaste Småland! Vilken härlig frukost du fick! Måste vara ett bra vandrarhem ni stannade på. Kramis!

Katarina sa...

Vilken långresa du har gjort! Ändå till Småland - inte undra på att du är trött!
-Sov gott!

becca & olga sa...

Ojoj vilka äventyr :D hihi vilken rolig buske. Sådana borde de göra fler av :D

Diesel och Tim sa...

vilket trevligt äventyr ni har varit på :-)

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vilken äventyrsresa( med fina bilder som matte har tagit). Synd om killen men han kanske kan skaffa en sån som du när han flyttar hemifrån. Nu kommer du nog att sova gott efter allt som du har varit med om.
Nelson

Vi i Kasperian sa...

Klart du skull resa bort så att jag och matte fick se alla sköna och vackra bilder. Men du BORDE ha fått kolla på båtarna (dom kunde väl ha sagt att du var behörig!!!) och så undrar jag om det är VÄLDIGT långt att åka till den där frukosten, skulle görna vilja övertala matte...

Väldans fin balkong din lillmatte har, förresten!

Totti sa...

Så kul att du har varit i Växjö. Där har jag varit massor med gånger, eftersom min matte kommer därifrån och vi hälsar på titt som tätt. Vi ska dit igen i början av augusti. Då ska jag ta ett dopp i Växjösjön och spana efter din buskhund. Lydia kommer garanterat att bli dödsförskräckt när hon ser den.

Anonym sa...

Vad skönt du ser ut att ha i din bia och vilken kul resa du verkar ha varit på, fått bada lite här och där. Det finns ju inget bättre säg? Har inte Alf lärt dig att du inte får jaga katter? Förresten hur mår Alf?

Storolillnosarna sa...

Vilken smarrig frukost!!!!

Ann-Margret & Vinja sa...

Men vilket spännande äventyr du har varit på då :) Träffat lill-matten och fått bada på olika ställen. Bra att matten tog så mycke fina bilder på dig så vi också fick följa med på din resa :)

Hoppas att allt är bra med dig och matten :) Nu är det bara att jobba på torsdag och fredag, sen är det ledigt :)

Eva sa...

Här tycks också att det var väldans trevligt att få följa med!
Och du, du kan nog skaka tass med Biffen i det där med att stanna i sängen...
Och visst får grabben ha hund i Vasastan! Där finns ju t.o.m. en lite berömd hundgård/rastplats i självaste Vasaparken! (Fast jag anar vad hans föräldrar tänker:))
PUSS!

Unknown sa...

Får du alltid så god frukost? Undrar Zelda o Nemi som även hälsar att det går utmärkt att bo i Vasastan om man är hund!

Emma o Malte sa...

Vilken rolig utflykt du varit på! Fast det är jobbigt när matte och husse måste väcka en sådär fruktansvärt tidigt...
Men det är det väl värt när man får träffa lillmatte :-)

Alltid lika roligt att läsa din inlägg på bloggen!

Sigge sa...

Jaaaa!
Nu anser din blogg att jag får lämna ett avtryck..........
Skoj resa du har varit på.
Matte hälsar att den där balkongen den vill hon väldigt gärna ha!!!

Siriosmilla sa...

Härligt med semester!

Grabbarna boys sa...

Alltså, tänk vad nära du var oss grabbarna boys egentligen när du var i Växjö dåååå.
Bara drygt 1 timmes bilfärd eller 9mil om du vill veta exakt.
Om du nu rest i tusen timmar kunde väl ni offrat en timme till på att hälsa på oss grabbarna boys dååååå!
Hur som helst, vi tycker du är en helskön grabb och gillar dig skarpt.
Härligt, underbart och helt fantastiskt roligt var det att läsa om din tusenmila resa!
Vov från grabbarna boys!

Buttons sa...

OJ,Oj,Oj, vilken fantastiskt tjusig bild på dig där du står med framtassarna på en sten och ser så otroligt ståtlig ut..........Du är kung............blötpussar

Edith sa...

Låter som en jättetrevlig semester. Den där gröna hunden såg intressant ut. Colliekramar

Hillman sa...

Bekantingen till din matte hade alldeles rätt, åka bort är klart överreklamerat, för hem kommer man igen innan man vet ordet av, hihi. Du ser i alla fall ut att ha haft kuligt på sidomestern, fast skönast är nog hemma i alla fall. Det är så varmt och läskigt att åka bil, för vi har en gammal bil och den finns det bara bond-ac i, hihi.

Taxpussar.

Jenny o Dio sa...

Hahaha! Du är för härlig du Rudi! Och VEM vill inte ha en hund som du? Må så gott i din bia, är du förresten alldeles säker på att du inte har drömt... Det brukar vara så att man börjar och slutar i samma sång då också...

Pusselipuss!