lördag 2 juli 2011

Dag tre, lägret.

När vi styrde kosan mot Malmköping i morse krävde jag , redan i bilen, att jag skulle få ta ett dopp innan dagens övningar. Så vi rusade ner till vattnet först och kom till kursen blöta båda två, jag efter ett skönt bad och matten av ansträngningen i regnskogsvädret!
Så här gick jag och njöt!Alla lägerpolarna och mitt harem var samlade när vi dök upp. Idag kommer det att bli slappt, viskade Scilla till mig. Vi har en ny fröken idag, hon heter Reijke och är världsabra på TTouch så hon ska försöka lära mattarna och hussarna sånt hela dagen, förklarade hon.TTouch, mumlade jag, det låter som en rockgrupp. Det kan bli superhäftigt. Jag vill spela trummor, bestämde jag enväldigt. Då började mattens fingrar fingra på mig mest överallt på kroppen......hon cirklade så lätt och fint och behagligt och alldeles, alldeles underbart! Så där höll dom på med oss hundar och det blev bara skönare och skönare och man blev som spaghetti i hjärnan!Sen skulle vi jobba lite. Här visar Snygg-Asta och hennes matte hur man kan gå i en labyrint med dubbelt koppel, lugna steg och balans i hela snygg-kroppen.Alla skulle prova på. Det fanns ännu fler övningsbanor av olika sorter. Jag måste anteckna, kom jag på, för min spaghettihjärna orkar inte komma ihåg allt bra vi får lära oss! Så då fick jag ett block och penna för jag hade inte datorn med mig.Jag höll på att skratta på mig för plötsligt kom Sigge in i labyrinten och blev körd som en annan åkarkamp! Men skrattar bäst som skrattar sist för jag blev också lotsad så där, fast jag ville helst spåra i stället första gången...Efter det fick man lära sig nya toucher, som skulle övas på hundkroppar! Det gick liksom inte att hålla sig alert varken gentemot haremet eller konkurrenterna då. Det var bara att hänga på och njuuuuta!Vi fick lunchrast fast vi hundar knappt uträttat nåt. Idag hade matten ost på alla mackorna och jag hade ingen aptit. Jag åt lite filmjölk och ostmacka och sen delade matten och jag på en stor mjukglassbägare. Scilla fick också glass sen.När vi var mätta samlades gänget igen för ännu fler T-Touch-knep.Ganska pinsamt blev det när alla skulle få rosett på ryggen! Min var dessutom nästan rosa. Där gick vi omkring och såg ut som värsta olycksoffren med bandage runt alla kropparna.Kairi fick ett snyggt grönt. Vi skulle känna oss attans trygga och få koll på hela kroppen var meningen. Jag vet inte om det funkade på mig. Det var mest varmt med ett extralager i hettan, tyckte jag. Men jag hörde om andra som blev som nya hundar när bandaget kom på. Man kunde skaffa åskvästar också för såna som är åskrädda, men det är inte jag.
Vi tog en toapaus mitt i och då såg jag varför det var ett sånt rackarns oväsen på campingen idag! Värsta hoppslottet, tusen bilar och miljoner glada tonåringar som hoppade omkring i sanden och puffade en boll över ett nät. Dom skulle visst tävla till klockan ett i natt! Jösses, då sover ju jag!När vi kom tillbaka till lägret hade man börjat med en helt ny övning! Svans-touch minsann! Med små, försiktiga rörleser lyckades matten få min svans att må förträffligt. Hon konstaterade att hon egentligen aldrig lärt känna min svans tidigare, men att det var ju en trevlig bekantskap.Ja, så där satt vi och lyssnade och lärde oss och mådde så gott av allt ompysslande och uppmärksamhet. Vi hundar umgicks knappt idag utan det var en njutardag för oss.Ibland struntade mattarna i oss hundar och touchade varandra i stället! Här visar Riejke "the Python-touch"! Jo, för så gjorde man när en pytonorm vägrade ömsa skinn och vips så ömsade den! Den här mattens ben var inte skinnflått efter behandlingen men väl mjukt och lätt jämfört med det andra klunsiga benet! Alla mattar fick prova på varandras ben och alla blev alldeles konfunderade hur benet kunde bli så lätt. Så då kastade dom sig över oss hundar och gjorde likadant på oss fast på alla fyra benen så vi fick jämvikt och balans och så!Hett och kvavt var det och jag ville helst ligga på jord för det är svalast. Där låg jag på slutet ända tills åskan började mullra och lägret var slut för idag. Det var en attans bra lägerdag! Hör ni det Marie och Reijke?

18 kommentarer:

Katarina sa...

Så himla skönt du har haft det på lägret, Rudi! Vi vill också få T-Touch...

Kram från Nanna och Leia

Sigge sa...

Bara så du vet Rudi......22 oktober då är det T touch här igen med Reijke!
Tänk då kommer det minsann att vara svalt och skönt också.

Ludde sa...

Verkar ha varit värsta njutardagen! Som jag känner mig nu skulle jag behöva massvis av TT på magen... Kramis!

Eva sa...

Säger som jag sa' till Sigge att det där med ttouch ska googlas! Kan ni hundar ge mattar massage också? Det vore heeelt suveränt;)
Rysligt mysig dag ni verkar haft!
PUSS!

Siriosmilla sa...

Låter som en toppendag! Skönt med lite lugnare aktiviteter när det är så här varmt!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Här sitter vi som två fån och vet inte vad TTouch är. Husse får googla för jag vill inte gå miste om nåt bra.
Nelson

Tessan sa...

Åhhh så jag skulle velat varit där och Touchat!! Skulle behöva det på min kropp oxå! Men det där konstiga bandaget fattar jag inget av! Såna har jag liggandes här i lådan kanske skulle vira in mig lite som en mumie och bli super pigg sen!! Hade tänk komma och ta bilder på er men så orkade jag inte ett dugg i värmen! Kram från oss!

Tessan sa...

Hmmm efter att nu läst alla lägerinläggen så undrar jag ifall detta med kurser och läger alltid ska hamna då det är som hetast??;) Men här hade ni åtmisntone vatten att bada i! Jösses så mycket skoj ni gjort ,detta hoppas jag Marie fixar till nästa år oxå!!
Kram igen!

Grabbarna boys sa...

Det där vet vi inte heller så mycket om, men att det såg både skojigt och skönt ut är vi då säkra på.
Vov från grabbarna boys!

becca & olga sa...

Ojoj vad mycket ni fårgöra på lägret. ser så skojj ut :D Att ni får göra så mycket olika saker måste ju vara jättekul :D

Vi i Kasperian sa...

En sån härlig dag! Nu har allt min matte fått nåt att tänka på. Och jag också!
Dessutom ska jag ju snart få en sån där konstig väst - och sen blir det bara att vänta på Åskar!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad skönt att ni fick en lite lugnare dag du och matten på lägret. Lite massage låter ju kanon skönt :)

Men jag fattar inte hur det där bandaget ska hjälpa hundar som är åskrädda.....

Smart att börja dagen med ett bad när det är så varmt ute :)

Tassintryck sa...

Vad är T-touch? Hette det så? Är det ett finare namn på massage. Jag är lite trög...
SV: Jag har köpt av märket Hurtta. För oss visade det sig att fungera mkt bra. Trudi orkar mer på promenaderna när hon annars blir trött och flåsig. 13-åringen tycker att värmen emellanåt är riktigt jobbig så jag var bara tvungen att ge det ett försök. Man ska tänka på att känna undertill emellanåt då den kan vara kall utanpå men blivit torr inuti. Då är det dags för kallt vatten igen. Skall investera i en till Zero också när jag sparat ihop lite pengar och se hur han svarar på att ha kyltäcke på sig :-).
Kram från mig
/maria

Jenny o Dio sa...

OJOJOJ! Det låter alldeles underbart!

Tänk vilken lycka för matten att få stifta bekantskap med din svans!

Dio äger inte sin egen svans, den är nog våran tror jag. Hon ansvarar faktsikt inte för någon kroppsdel alls som befinner sig bakom frambenen förstår du. Det verkar mystiskt men är alldeles sant.
"-Vaddå bakben??? Nähäää dom är inte mina, dom klampar precis där som själva vill!"

Stella o Doris sa...

Vilken härlig kursdag! Det där med åskväst låter intressant, Flisa, vår kompis är ju rädd för åska o smällare, kanske kunde vara något för henne!

Kram på dig Rudi

Lyckopiller sa...

Åh så spännande! Vad mycket nytt ni har fått vara med om! Ett sånt läger skulle vi oxå vilja åka på!

Boubou sa...

Vet inte vad det är men det verkar mysigt... :)

Hillman sa...

Härligt med massasse, det brukar matten ge mig och då somnar jag så gott, hihi.

Taxpussisar.