fredag 1 juli 2011

Dag två, lägret.

I morse skulle jag vara på lägret redan klockan nio och då tog jag det säkra för det osäkra...
...och styrde kosan direkt till badet för att svalka mig. Det var nämligen precis lika hett idag som igår. Inte en snöby eller regnskur i sikte på hela dan!

Scilla, the whippet, var ju gårdagens brud numero uno, men idag brädades hon av Kaira. Kaira och jag var på exakt samma våglängd kom vi på, så vi busade och lekte så löven yrde, och så pussades vi ibland. Då tittade Scilla bort.

Dom blev nästan som mitt harem, Scilla och Kaira, för dom var med mig hela dagen.

Vi lekte vattenlekar på kursen. Vi fick simma ut en och en till en simmande människa, och vi stora starka killar fick lov att bogsera hem människan. Lättplätt! Dom små fick låtsas bogsera folk :-)

Sen skulle vi plocka godis från havsbotten. Det är inte så lätt som det låter, tycker jag. Näsborrarna blir ju översvämmade och då tappar jag luktsinnet och hittar inte korvsnutten! Det gick bättre att hitta i en mugg sjövatten.

Sen var det dags för lunch och vila. Jag åt samma som igår och det gjorde matten också, fast hon hade ägg på alla mackorna. Ingen ost alls. Det var skönt att ligga tyst och stilla i skuggan och lyssna på fläktens surr och drömma en stund.

Med det samma efter lunchen skulle vi bada igen. Det fanns några små som alls inte ville gå i vattnet och då fick jag hoppa i och visa att det inte var farligt, bara kul! Jag fick hoppa i så många gånger så till slut ville jag knappt bada längre! Det här är förresten Asta, som också gillar mig.

Så då drog vi till skogs alla 13 hundarna och alla mattar och hussar. Nu hade vi en GPS och skulle leta efter en geocache. Om ni inte vet vad en sån är så kan man kolla på www.geocache.com eller så kan man lyssna på mig när jag förklarar. Över hela världen går folk omkring och gömmer små askar med prylar och ett papper i. Så berättar man var asken finns enligt GPS:n och så springer alla ut på gator och torg eller skogar eller öar och letar reda på asken. Så kan man byta grejer i asken och så skriver man på ett papper att man varit där och så gömmer man den igen. Så går man in på datorn och berättar för alla andra geocachare i världen vad man gjort.

GPS:n sa att vi skulle klättra allra högst upp på slalombacken. Snygg utsikt var det.

Efter att ha klättrat dit i regnskogsvärmen så måste alla vila sig ett tag. Sen skulle vi hundar hitta cachen. Klart vi gjorde! Vi hade ju tränat på att markera plastburkar i går.

Fröken Marie sa att det finns en cache gömd på Heden också, så vi knatade dit för att leta. Men ungefär då kroknade både jag och matten och några till, så vi gick till bilen och så åkte vi hem, fast det var två timmar kvar på lägret. Mitt huvud bara snurrade och mattens också och vi var så attans varma. Nu ska jag sova hela natten. Och i morrn är det läger igen!

9 kommentarer:

Marie sa...

Efter att vi loggat den på Heden så pratade vi lite skattjakt sen tog vi kväll alla! Vi var precis lika trötta som du och din matte!

Ses imorgon!

Eva sa...

Fattar inte att ni alls orkat röra er! Ni är ju inte såååå långt bort o här har det varit akvarium ute hela dagen! VIDRIGT!!!
Men vi har haft lite mysigt ändå, för lilla I är här!
Puss på dig, säger matten vi ska skicka...
Jesper o Assar

Anonym sa...

Härligt läger du är på. Vi är bara hemma och mellanlandar och läser bloggarna. Puss puss

Ann-Margret o Vinja sa...

Smart drag av dig att börja lägret med lite bad när det var så varmt.

Men vad mycke brudar du hittar på lägret. Hoppas du inte glömmer varför du är där när alla tjejerna svärmar runt dig ;)

Kan tänka mig att du och matten är trötta efter en sån fullspäckad dag. Hoppas ni orkar med dom 2 dagar som är kvar också.

Tur matten har mera semester efter lägret så hon hinner vila upp sig lite :)

Vi i Kasperian sa...

Himlans tur att det finns bad där ni är!
Klart att tejerna gärna ville umgås, du är ju faktiskt attans snygg, måste jag ju erkänna. ;)

Åh, förresten, va smart med en sån där fläkt! Nu har jag och matte fått nåt att tänka på!!!!
Ha det så bra i morgon! Även om jag inte TROR att det kommer att direkt snöa... fast man vet ju aldrig... men näe...

Ludde sa...

Kul med alla tjejerna. Jag antar att du inte ser så mycket av Sigge? Det var nog som hussen trodde att kursen inte var nå´t för mig. Jag simmar inte, och då kan man inte bogsera några människor. Snällt av dig att hjälpa de små hundarna att våga gå ut i vattnet. Du kanske kan hjälpa STORA hundar också? Kramis!

Team Nelson / Ordringen. sa...

vi har haft jätteskön värme. Synd om er som måste träna i tropisk värme. Ska du orka upp imorrn bitti får du tänka på tjejerna annars får matte inte upp dig ur sängen.
Tror iaf Nelson

Jenny o Dio sa...

wow, vilket kul läger!!! Fast lite synd att det ska vara tropisk hetta förstås... Drivis är kanske ändå att föredra :)

En massa trevliga bruttor orkar du väl med att flirta med trots värmen kan jag tro, DunJohan!!!

Vilket kalashärlig dag du hade med Tiger!

Pusspuss på lena nosen!
//Dio

Hillman sa...

Klart att man blir snurrig i roten, när det är så där varmt, det blir jag och matten mä. Vi gillar skuggan både hon och jag så vi hade nog mest softat i skuggen om vi varit med, hihi.

Taxpussar.