torsdag 30 juni 2011

Dag ett, lägret.

Idag var första dagen på lägret i Malmköping. Det var alldeles för hett för läger egentligen, men vi var där och hade trevligt ändå!
Fast det första jag såg var Sigge, grrrrrr...och hans matte! Och så är det vår Fröken , Marie, som står där också. Hon var jättesnäll och pratade konstigt.


Vi samlades och kollade in varandra. Min granne Tobbe ligger under trädet. Underligt att han var där!


Den finaste hunden där var Scilla, whippet som springer fort, fort, och är vacker, vacker och vi var tillsammans nästan hela dagen!


Vi hade genomgång i en skidbacke mitt i värsta solen och jag höll på att kola av av värmeslag, och matten också! Vi skulle göra tricks och konster, men nästan ingen orkade.


För att få lite svalka grävde jag en grop, som jag la mig i. Men då tog matten resolut tag i mig och så gick vi ifrån och tog en paus bara hon och jag....


...hon tog mig till hundbadet och där lekte jag val och njööööööööt och fick livskraften tillbaka!


När alla hundar fick paus var det fler som ville bada med mig. Här är Tobbe och en till.


Matten och jag var lika hungriga när pausen kom. Då gick vi till bilen som stod i skuggan helt för sig själv, och där fick jag vila i buren med fläkten på. Och så åt matten äggmackor och ostmackor och jag åt en stor portion hundmat med massor av filmjölk på! Sen vilade vi i lugn och ro.


Efter pausen skulle vi leta burkar i skogen. Det var lättplätt för mig som ofta letar grejer i skogen. När jag vilat och badat två gånger var jag ganska alert ett tag. Men sen kroknade jag igen...


...för det blev lång väntan innan vi skulle spåra...


...jättelång väntan....


...Snygg-Scilla låg bredvid mig och vilade hon också!


Plötsligt var det min och hennes tur att gå upp till de preparerade spåren. Det var ID-spår. Det har jag aldrig gjort förr. Det var kul och först undrade jag allt varför någon gått och tappat en snygg tröja i skogen, men så kom jag på att det var ju lukten från tröjan jag skulle följa och ignorera det andra spåret som också gick in i skogen! Om man gjorde rätt så hittade man en godishög! Och det gjorde jag förstås. Då var klockan sju och vi åkte hem, och jag sov som en stock i bilen med fläkten på. Hemma drack jag tio liter hemmavatten och så slocknade jag helt. Sen vaknade jag och åt ett grisöra och nu ska jag snart sova natt. I morgon kl nio ska vi vara på lägret igen! Måtte det regna! Helst snöa!

14 kommentarer:

Lyckopiller sa...

Önskar att du var i poolen med mig. Kan slå vad om att vi skulle ha superkul...sen skulle vi ju ha kunnat gå på din restaurang ,D

Siriosmilla sa...

Låter som om ni haft en bra dag även om det har varit varmt! Tur att det gick att svalka sig lite i vattnet! Lite svalare skulle det kunna bli men snö..... Nej, det kan vänta ett tag!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Vi är nästan säkra på att ni får skönare väder imorgon.Tur att ni kunde bada och kyla av er lite.
Nelson

Emma o Malte sa...

Det var ingen dålig dag du haft trots superhettan! Vi hoppas oxå på svalare väder imorgon.

Eva sa...

Klok du som svalkade dig! Inget bra väder för vare sig läger eller annat...:)
Men imorgon får ni kanske både regn och Åskar-besök! Hoppas att det blir lagom i så fall, så ni kan göra nya kul saker att visa oss andra!
Och du, hälsa matten din och tacka för kommentar! Den värmde (på rätt sätt...)!

Wille sa...

Jamen det där låter ju som en rätt bra dag trots allt, fast värmen var jobbig. Det var varmt här också igår, men idag var det om möjligt ännu värre värme. Jag orkade knappt något alls.
Förstår om du är trött.

Totti sa...

Sån otur att det skulle vara värmebölja just när du var på läger. Men jag såg på väderkartan att det stundar regn, så håll ut. Jag gillar den där rapporten om godishögar i skogen. Och om badet. Men Lydia hälsar att du ska passa dig för den där Scilla.

Sigge sa...

Nu är det imorgon och det är alldeles mulet ute.
Hoppas, hoppas att det blir svalare för nu är det kvavt som attan!!!
Ses om en stund!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul du verkar haft på din första dag av lägret :) kan tänka mig att det var väldans varmt ute att hålla på med en massa saker. Attans tur det fanns en bad plats att svalka sig i :)

Hoppas du har orkat upp idag då och orkar med ännu en läger dag :)

Ska bli spännande läsa i kväll vad ni gjort under dagen :)

Vi i Kasperian sa...

Godishög och Scilla och badet verkar kuligast. :)
Hur gick det förresten med alla dom där ytte-pytte-små korvbitarna? Blev dom kvällsmat? ;)

Det är väl inte riktigt lika varmt idag - bara nästan...
Hoppas du har det riktigt bra, och får göra massa kuliga saker idag!

becca & olga sa...

Ojoj vilken dag. Det är ju kul att ni hade fint väder men så fint hade det ju inte behövt vara :S Inte så kul att träna när det är pissvarmt, men man får göra det bästa av det istället och bada :D Ha det gott <3

Storolillnosarna sa...

Kul läger, men synd på värmen. Ja, måtte det snart börja snöa. :P Vår matte svor över värmen idag när vi gick vår morgon- (läs: fm)promenad. Fast hon svor även över den bistra kylan för ett halvår sedan. "Vad e de för fel på LAGOOOM!!", muttrar hon ilsket.

Det där med ID-spår lät intressant. Hur sjutton fattar vi jyckar?
Funkar den där fläkten bra? Är den batteridriven? Hur funkar den? Frågorna bara hopas! :)

Ludde sa...

Värsta värmeböljan att kursa i. Tur att det finns ett bad i närheten. Godishögaar skulle jag vilja ha, men det är tji sånt nu, för min mage trasslar lite... Kramis!

Hillman sa...

Stackars dig som vart på läger i värsta hettan, då ska man ligga och slapra i skuggen eller någon annan kall plats, hihi.

Taxkramisar.