måndag 20 december 2010

Lön äntligen!

Att ha matten hemma på heltid är nyttigt. Hon tycker lika mycket om att ränna runt i terrängen som jag gör. Vi går en långpromenad, sa jag i morse! OK, sa hon och så gjorde vi det.
Det var snöstormsfritt idag, vi pulsade en hel del och ibland kunde vi gå där en snöskoter åkt. Där var det lättgånget. Vi mötte ingen och såg inget intressant på hela tvåtimmarspromenaden. Så är det ofta här hemma hos oss i skogen. Stendött!
Men sen blev det allt annat än stendött här hemma! Plötsligt stod Tiger och Tigermatten på vår gård som värsta roligaste överraskningen! Vi fick fnatt allihop! Varför kommer ni hit helt plötsligt, frågade jag med andan i halsen och tänkte att det måste ju vara en rolig anledning? Allt som gäller Tiger är roligt! Jo, sa Tigermatten, nu när du slutar som vikarie på vår verkstad så ska du förstås få din slutlön. Och så gav hon mig två stelfrusna påsar minsann!
Nä, inte pengapåsar fulla av guldmynt...något mycket, mycket bättre! Som lön för allt mitt slit och möda på kontor och verkstad i höst så fick jag två maffiga påsar med älgfärs! Som är BARA mina!!! Tusen tack till chefen från en f.d. anställd som är sååå nöjd med lönen!!

14 kommentarer:

Sigge sa...

Jag har ju varit arbetslös sen det vita helvetet kom i början av november men inte sjutton har jag fått nån slutlön inte. Vara ute i snöström, nä tck!
Mattes favvisväder det är rejäla åskoväder med massor med blixt o dunder då trivs hon.

Grabbarna boys sa...

Den där slutlönen skulle vi också vilja ha.
Vi älskar älgkött.
Det brukar vi faktiskt få ibland av mormormatte o morfarhusse.
Vov från grabbarna boys!

Tuna sa...

Schysst presentationsbild du har igen. Precis min stil. Jag ligger mest på rygg utomhus.

Och den där påsen du har i munnen är inte fel heller! Jag har frysen full av älgfärs i år - tackvare mig själv!

Matte har dränkt min förra blogg och tror att hon kanske ska komma igång igen med den nya - det återstår att se...

God Jul om vi inte hörs innan dess. Bara fyra dagar kvar. Tuna

Anonym sa...

Wow, vilken lön du fick! Allt för att jaga brudar. Fast det är ju klart, du arbetade hårt emellanåt. Matte är jätteavundsjuk, det enda hon får tag är älgklövar. Puss

Team Nelson / Ordringen. sa...

Now we´re talking!!!
Älgfärs. Det börjar porla runt huggtänderna bara jag hör ordet.
Han man jobbat så bra som du ska man ha lön för mödan.
Dejta nån snygging och bjud på lite käk. Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Vilken kanon lön du fick då. Alldeles egen älgfärs :)

Vilka härliga promenad vägar ni verkar ha hos er :) Synd jag inte hittar ute i Julita för annars kunde man ju åka dit och gå promenader när man är ledig :)

Hoppas matten ger dig lite av färsen nu då och inte äter upp den själv :(

Ludde sa...

Härliga skogsluffningar ni gör. DEN slutlönen var inte dålig. Hoppas du får komma dit på lunchrast ibland även om du inte jobbar... Kramis!

Jenny o Brio sa...

Det var sannerligen ett bra jobb det där! Hoppas att du får vikariera där mera! Älgkött är riktigt smaskens. Du har tur du, som har en vegetarianmatte :)

Puss på julnosen!
//Elba

Hector sa...

Det var ingen dålig lön dte inte. Jisses. Undrar omm jag ska ta och ta ett pass eller två på mattes jobb. Då kanske jag också får en bra lön. Ska nog höra med matte jag.
För övrigt ser jag att du roat dig, och tjejer har du träffat på också, fast det har vi med. Nea har sovit över och vi hade jättemysigt med henne, vi både busade och gosade. Hennes matte var på stockholms mässan också och ställde ut, den ena fick CK och blev kvalificerad till crufts, och den andra fick en "slät etta".
Här hemma bjöds vi på tårta då för att fira, dagen till ära, och det var jättegott !

Torsten sa...

Satan i gatan!!! Hög lön dessutom på ditt jobb....vart är det man skickar sitt CV???
Skoterspår är ju ett av mina favvo-spår, man tar sej så lätt fram i som :)

Edith sa...

Vilken generös chef du har haft. Älgfärs! Jo jag tackar jag. Nu är din jul räddad med så mycket god mat. Ha' det så bra!

Eva sa...

Behöver de nå'n ny? Kan de tänka sig en lite mindre och helsvart typ? (Ja, svart borde ju gå bra med tanke på Tiger-polaren!) Är lönen alltid så där bra? Och får alla anställda vovvar träffa den där tjejen på luncherna?
Du kan väl lägga ett gott ord för mig?
Assar
Jesper påstår att han redan är pensionär flera gånger om...

Kasper sa...

Men har du slutat? Kanske väldigt smart, då kan du ju återanställas senare och få en slutlön till - så där kan du kanske hålla på?

Kanske du kan söka som rastvakt eller nåt, så att du åtminstone kan träffa skojiga tjejen. ;) Tillsammans med Tiger, förstås.

Hillman sa...

Vicken häftig jullön du fått, älgfärs är bland det bästa som finns. Nu kanske du förstår varför vi nästan sitter på matte när hon mal älgköttet till färs.

Taxkramisar.