tisdag 7 december 2010

Julbaket klart!

Nu ska ni få höra varför jag inte alls vill byta bort min matte och min husse:
Häromdan var jag och hussen ensamma hemma. Då sa jag med min lenaste röst: Kaaaan du inte baka kakor till mig? Dom där goda med ost i som du brukar baka till mig? Please, sa jag, för hussen pratar engelska. Så då gjorde han det, fyra fulla burkar med Luddekex blev det!!
Idag var jag ensam hemma med min matte. Då sa jag med snällrösten: Kan du inte prova det där nya receptet på ostgottis till hundar som du hittade häromdan? Snäääälla, sa jag, för matten är svensk.
Så då gjorde hon det. Alltså har jag en hel konkarong med kakor, kex och ostgotta färdigt till jul nu.
Det finns dom som tycker att det är jobbigt att baka till jul. Det tycker inte jag. Lätt plätt!
Så därför vill jag inte byta bort dom, dom är lydiga och duktiga på att baka hundkex båda två. Den nya sorten vi bakade idag luktar så gott så man kan bli halvt förryckt. Tur var väl det för utomhus stinker det så man blir helt förryckt. Det är visst nåt stinklager i Kumla som läcker stank så det blir klagomål i halva Sverige. Matten tycker att det är fräckt att läcka sånt på hennes lediga dag.

19 kommentarer:

Team Nelson / Ordringen. sa...

Ja inte är det väl tillåtet att släppa ut vidriga dofter hursomhelst i landet!?
Skuuuullle man kunna få receptet på godiskexen. Det skulle va dretbra det - husse pratar värmländska när han blir till sig. Han kommer därifrån förstår du.
Hälsn. Nelson

Tessan sa...

Satte en klädnypa på näsan ifall att det skulle stinka enda ner hit!
Duu jag förstår att du inte vill byta bort den hussen och matten som kan baka sådant till dig! Jösses vill ha recept på dom däringa gottisarna...ja Luddekexen har jag recept på ( hmmm undrar var? :/)Tjoflöjt snygging!

Ice Lolly on line sa...

Snacka om att ha det förspänt alltså !!!
Både kex och kakor ... men jag undrar ju förstås om inte din matte har en baktanke beträffande allt bak ...

Alltså jag tror att hon kommer att muta dej för att du snabbt ska komma upp i nästa klass bland rutor och ränder, så att vi kan ses nånstans nästa säsong :-)))

Am I right or am I wrong ... Du som spikar English ????

Massa nosgnugg kommmer iaf här från en liten isglass ;)))

Eva sa...

Vi vill också ha!!!
Kakor alltså! Men då måste vi ha recepten...
Om det kan ordnas ska vi säga både "please" och "snälla" till matten! Vi är ju amerikanare födda i Sverige, och hon har visst lärt en del engelska också...
Jesper och Assar

Bamse och Valle sa...

Men du vilket paradis du då hade. Kunde du verkligen låta bli att onte äta upp alla. Vi hade nog inte kunnat hålla oss från att ta en sto mumsbit. Nospussar från grabbarna i Norr

Grabbarna boys sa...

Vi vill också ha recepten på dessa smarrigheter.
Det går så bra på engelska för vi är ju tre engelska män här.
Athos kommer ursprungligen från gränstrakterna mellan England och Skottland och vi smågrabbar kommer så klart från england.
Och vilken fin bild på dig där du står i snön.
Vov från grabbarna boys!

Salza sa...

Suck.... så mycket godis får jag aldrig av min matte. :(
Men om din matte kanske gör som alla vill och delar med sig av recepten så kanske jag kan beveka min matte att baka till mig också.

Arlo sa...

Hej alla fans!
Matten har lovat att skriva recepten här i bloggen i morrn eller så...

Katarina sa...

Du har det bra du, Rudi!

Anonym sa...

Skulle det vara bloggtävling så skulle ni garanterat vinna. Hihihi du har allt bra pli på dina matthussar.Pussellipuss

Ludde sa...

Dom där ostgottisarna ser smarriga ut. Ser fram mot receptet i morgon. Luddekex har vi redan bakat så jag kan ha med på adventspartyt hos Kasper imorgon... Gottiga kramar, Ludde!

Prickarna och Dizze sa...

Håller med de andra... Du måste säga åt matte att lägga ut receptet..! Det där såg gott ut :)

Elba sa...

Wooooh! Vilka väldresserade människor du har! Har du nå't träningstips att dela med dig av?!

Sandra sa...

Men WOW!!! vilken super matte och husse du har....snälla kan du inte be dem lägga ut recepten så kanske vi kan tjata på vår matte så hon oxå kan baka till oss. :)

Boubou sa...

Mums! Vilka pyssliga och snälla människor du har!

Ann-Margret o Vinja sa...

Förstår att du inte vill byta ut din husse och matte när dom är så snälla och bakar åt dig :)

Tänker du ha nått kalas nu då när dom bakat så mycke :) Eller ska du äta upp allt själv ;)

Buttons sa...

finfin husse å matte du har, men jag skulle nog inte vilja byta ut min ändå. Hon har visserligen aldrig bakat till mig, men jag kanske kan övertala henne då vi får receptet................pussssss

Stella o Doris sa...

Kan inte vi få låna din husse eller matte, vår är usel på att baka, nu har hon iofs fått ny spis o ugn så hoppet har väckts lite....

Ha det bäst Rudi!

Hillman sa...

Ja, jädrans va mycke gotter som din matte och husse bakat till dig, vi får se hur det går här. Matte har nämeligen inte bakat alls ännu, så hon har lite bråttom att få allt klart. Det blir så när matte är pipig för då orkar hon inte göra så mycket. Idag har rafsat ut allt som vi måste sortera till sopstationen, det är plåt, plast, förpackningar och kartonger för ägg. Ni skulle sett hur det såg ut sen har tvättafinen gått för högtryck och diskafinen, sen gjorde matte en sockerkaka innan maten skulle lagas. Inget gör sig självt säger matten, husse har fixat med annat mänskligt tråk. Så våra kakor står nog inte så högt på tapeten, förstår jag.

Taxkramisar till både dig och dina tvåbeningar.