söndag 19 december 2010

Söndagsrapport från Julita.

Nädå, det här är alls inte jag som man drar i svansen på Hundmässan i Älvsjö! Men matten åkte dit och kollade en massa hundar och hämtade en hel drös med gratisgodis till mig i går.
Hon såg massor av mina rasfränder, men ingen var svart och vit. Sen tittade hon på lydnad och freestyle och blev superinspirerad och vill testa idéer på mig. Kan vi väl, sa jag, fast inte i snöstormen idag.
Nä, i snöstormen idag drog vi ut med Tiger och Tigermatten. Det första som hände var att Gina och Casey, brudarna ni vet, kom rusande och ville umgås med oss! Och vi grabbar var inte nödbedda!
På rad med tjejerna, kan det bli mycket bättre?
Sen tränade vi lite på danserna vi ska köra runt julgranen. Det här är "Bro, bro,breja", det är snart min tur.
Rackarn kul att springa och busa i flock!
Men så lämnade vi brudarna och drog till storskogen. Mattarna hade tänkt ut en väg som vi aldrig någonsin gått förut. Där finns ingen alls trafik och vägen är superlång!
Det var en av våra bästa promenader någonsin, den tog aldrig slut!
Vi sprang och sprang, och busade och det var bauta-branta långa backar där mattarna hamnade rejält på efterkälken. Men man måste ge dom en eloge för att dom inte gav upp, även om det pustades högljutt ibland.
Det fanns ingen ände på Tigers och min energi idag, vi kunde ha fortsatt i all oändlighet, men mattarna vände våra nosar hemåt till slut. Efter fyra timmar var vi hemma igen och då var det nästan mörkt, fast vi hade gått iväg på morgonen. Matten har kollat på kartan och säger att vi sprang två mil idag. Inte undra på att jag var hungrig och snarkade i en timme efteråt. Matten som gick omkring på Mässan i fem timmar igår och så fyra i skogen idag klagar över att det stramar både här och där i benmusklerna. Så jag har satt henne på ordination vila tills i morgon då vi ska dra till skogs igen! Hoppas att ni andra också har haft en underbar söndag!

11 kommentarer:

Tassintryck sa...

Åh, ser superhärligt ut! Vilken toppenhund-dag.
kram från mig
/maria

Eva sa...

Verkligen en superdupertoppendag!!!
Förstår att matten var trött i benen - att gå på mässans hemska golv en halv dag är ingen höjdare!
Jesper och Assar hälsar och gratulerar att du också fick en massa gott gratisgodis! De gillar sitt väldans:)
Och vi får mer imorgon, som bästaste Gunnel tog hem idag:))

Kasper sa...

FYRA timmar! KAN man ta så långa prommisar???? På vintern, i all snö? DET måste jag tala om för min matte, men hon kommer nog inte att tro mig.
Men toppenkul har du haft, det kan jag se.
Blir nästan lite avundsjuk - jag har inte träffat en enda kompis! Alla verkar helt insnöade.

Ludde sa...

Jag trodde din matte skulle vara ledig över jul. Då kan man väl inte fara omkring som en skållad råtta till Stockholm och ut i storskogen? Det är ju jättejobbigt. Skönt att din matte fixade gratisgottis på mässan i alla fall. Det tog mig två dagar att tugga i mig den där tjurmuskeln... Kramis!

Totti sa...

Nu när din matte är långledig så blir det långpromenader varje dag, bombis! Jag är inte så lite avundsjuk. Min matte ska bara baka och städa den här veckan, säger hon. några långpromenader blir det inte tal om.

Jenny o Brio sa...

Jag är också avundsjuk... Min matte är inge kul alls numera, hon vankar från som om hon vore 90 bast. Här är det inte tal om att gå på några fleratimmarspromenader inte! Jag får väntat ills husse blir ledig, då blir det lite ordning iallafall.

Härligt med gratisgottan! Synd att du inte fick visa upp stiligaste svartvita springern för domarna i den kungliga hufvudstaden! Du hade ju sopat mattan med dom, snyggaste Rudi!

Massor med pussar!
//Elba

Stella o Doris sa...

VIlken härlig promenad, det hade vår matte inte orkat nu med all snö..
Men det är ju väldigt snällt av dig att hon FÅR vila lite :-))

Kram på er

Ann-Margret o Vinja sa...

Kan förstå att din matte är trött nu om hon först var på utställning i lördags och sprang runt, och sen ut och gå i 4 timmar i snön. Hoppas att det var plogade vägar ni gick.

Vad bra att matten hittade en massa gratis godis åt dig på mässan :) Låter som du inte blir utan nått gott då under julhelgen ;)

Ja se till att matten vilar lite nu så du har någon nytta av henne när hon är ledig i så många dagar.

Ja, visst är hon söt lilla Dio. Kommer kännas konstigt när alla flyttar. Tur Jenny har blogg så man kan få se lite bilder och kanske film hur den lilla tösen utvecklas.

Ha en bra måndag nu och hoppas att matten piggnat till ;)

Hillman & Illerson sa...

Hundmässa då kanske din matte såg min uppfödare för hon var där och ställde ut en av valparna från en tidigare kull. Det enda hon klagade över var p-platserna som var långt åt h-vete.

Du ser ut att ha jädrans så skojsigt, vi tar det lite mera lungt så här på ålderns höst/vinter. Igår var det snö runt hörnet och det blåste som attan, nej då vill vi inte ut mer än nödvändigt. Den där dansen brukade vi göra när våra reservmorsor levde, då var det skojsigt att snosa bakom, hihi. Fast en av våra morsor uppskattade inte dansen utan morfade till oss, den andra hade bara kul och lekte med oss.

Taxkramisar.

Grabbarna boys sa...

Du har det allt bra du Rudi.
Leka med bästa kompisarna och få massa gottis från mässan.
Kan det bli bättre??
Vov från grabbarna boys!

Jessica Gnista & Sota sa...

Åh förstår att din matte har ont i benen efter en dag på mässan och en 2 mils promenad i snön :). Tyckte faktiskt att jag såg din matte på Mässan i lördags men var inte helt säker... men nu när jag läste att hon var där så var det säkert hon jag såg :)

Ha det gott!!