fredag 24 december 2010

Julafton.

Och så kom då äntligen SJ med min lill-matte! Klang och jubel! Tills hon kom på hur kul det är att borsta mina tänder. Du ska va fin till julafton, sa hon och gnodde på!
Jag förlät henne allt när det visade sig att gäst-katten inte var med henne den här gången så jag fick sova i hennes säng ! Snacka om lyx!
Matten och jag drog iväg på långpromenad i morse, och när lill-matte äntligen vaknat och jullunchen var avklarad tog jag med henne ut på buskalas!
Så där superspralligt glad blev jag när hon började leva rövare med mig!
Många skutt och hopp blev det!
Jag älskar när lill-matte är hemma hos oss!!! Hon är av en livligare sort än gamlingarna jag bor hos.
Fast ibland gör hon konstiga saker. Jag är inte så attans van vid att bli buren. Men det var helt OK, för hon skulle aldrig tappa mig.
Sen var det dags för Kalle Anka och då tröt orken hos mig. Jag kollade en stund när hackspetten fjantade omkring och lät, men Lady och Lufsen sov jag mig igenom, rackarns också!
Medan jag slumrade kom tydligen Tomten, för sen skulle klapparna öppnas...
...till mig fanns lite ätbart av olika slag...
...fast roligast var att finfördela allt papper och prassla runt med det! Snart ska vi äta gröt och sen ska vi gå en rejäl promenad har jag blivit lovad. Sen i morrn...då är det dags för vår amerikanska X-mas och då börjar det om igen!!!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul du har haft det på julafton, en hel del skutttande i snön för din del åxå.Jorå lillmattarna blev glada för sina grisöron. Vi blev jätteglada för vi fick gosedjur som piper och lite gott att tugga på. Visst är det kul med lillmattar, det är lite drag på dom. Kram

Bamse och Valle sa...

En riktigt God Jul, nospussar från brorsorna i Norr

Jenny o Brio sa...

Woohoo! Julafton 2 dagar i rad!! Snacka om lyx! Jo du verkar ha en toppenbra lillmatte du. Hon kan leka hon ser jag. Undrar hur lång tid det tar att lära upp en lillmatte/lillhusse? Mer än en vecka? Jag vill också ha en sådär rolig så'n!!!

Julpussar i drivor!
//Elba

Team Nelson / Ordringen. sa...

Kul det lät med två julaftnar. Imorgon åker Elton o Patsy hem. Trist för mig.
Annars har julaftonen varit toppen. Det kommer nog lite bilder så småningom. Nelson

Salza sa...

Åh, får du två julaftnar du? Vilken tur du har.....
Jag är ju hos tomten och har hjälpt honom hela kvällen igår, det var jobbigt men kul :))

Ludde sa...

Fuskigt med TVÅ jular! Jag fick bara en, även om den var riktigt bra.

Hillman & Illerson sa...

Visst är det kuligt att göra konfetti av allt papper men i år hade tvåbeningarna bestämt att det inte skulle vara några julklappar. Urtrist om du frågar oss, men en ätbar klapp fick vi i alla fall. Frolicar i massor, så nu har vi gottat oss rejält. Sen fick vi kalvsylta med alltför lite salt och prinskorvar samt råa älgköttbullar utan krydderier och lök förstås.

Taxkramisar.

Hillman & Illerson sa...

Vi glömde en sak, din lill-matte är en häftig tös, vi förstår att du haft skojsigt med henne.

Taxkramisar.