måndag 20 maj 2013

Rallychock av Julitaekipage i Hölö-Mörkö!

Nu kan ni äntligen slappna av för nu ska ni få veta mera om min überfantastiska tävlingsinsats igår! Eftersom matten varit helt däckad av feber och frossa ett par dar så trodde vi förstås att vi skulle vara hemma och krya på henne i stället för att tävla som vi längtat sååååå att få göra.
Men halv sex på söndagsmorgonkvisten hade hon ingen feber så vi drog till Hölö-Mörkö. Vi visste inte att det fanns nåt sånt på jorden förr, men nu vet vi. Det tar ett par tråktimmar att åka dit men det var attans fint där.
Värsta luftfuktigheten var det och mattens feber blossade upp igen så det blev ännu varmare i Hölö-Mörkö. Vi hade lägret i skuggan i daggvått gräs, så det var ganska bra. Närmsta campinggranne var snygg-Molly, men hon ville inte bli uppvaktad så jag behövde inte hetsa upp mig i onödan.
Vid lunchtid tog jag på min blå kavaj, det var premiär för i år. Om man så la hakan på kylväskan blev det uthärdligt. Helst ville jag ligga på plastpåsen, men matten tycket det var korkat i värmen så det fick jag inte göra.
Tävlingen då, utropar ni otåligt nu! Vi struntar i din kavaj vi vill veta om tävlingarna! För det var ju det fina i kråksången att det var TVÅ tävlingar i avancerad klass den dagen! Förmiddagsbanan såg ut så här. Den kallades svår för det var flera svåra moment och FYRA sidbyten för matten att hålla reda på!  Fatta min oro! Men det gick ganska bra, tyckte vi efteråt. Inga superfel och alla sidbyten blev perfekta. "Snurra-i-ett-hörn-skylten" stod i ett hörn så det var spännande, men gick bra. Efteråt sa dom som kollat på oss att vi varit riktigt bra, men det trodde inte feber-matten, för hon mådde bläh. Sen blev det prisutdelning och till slut var det bara vi och en till kvar och då kom vi på andraplats och hade fått 94 av 100 poäng!! Så då piggnade matten till.
Sen åt vi äggmackor och ett ägg gled av en macka rakt ner framför mina fötter...hehehehe! Klockan ett var det dags för nästa tävling. Den såg ut så här. Det är bara två sidbyten och matten favorit "snurra-i-ett-hörn-skylten" stod inte i ett hörn alls. Så det gick galant igen! Och vi har faktiskt tränat massor på den, det har vi. Det finns film på den här banan längst ner idag om nån vill se. Sen rev vi lägret, vi måste gå hundra gånger till bilen med grejer och matten höll på att slokna totalt. Men på prisutdelningen sken hon upp minsann! För den här gången VANN vi för vi var så ruskigt bra! 98 poäng av 100 kammade vi hem! Hurra för oss! Vår hejarklack blev nästan extatisk.
Kolla domarprotokollet för vinnarrundan! En massa stjärnor vid moment som var extra snygga och så "Jätteduktiga! Härligt samarbete! :-)" Hehehehehe...
Och protokollet för andraprisrundan. Där får matten beröm : "Mycket snyggt fotarbete av matte på moment 8"! Och så "Snyggt moment 1", det var sidbyte framför, det är jag superb på. "Mycket snygg runda i riktig rallyanda :-)" står det sist, så då blev vi så stolta över varandra, matten och jag! Vi fick 3 minus för att matten kallade in mig för tidigt, så det var ju onödigt, det kommer hon aldrig att göra om har hon lovat.
Mina priser !! En rejäl matskål. Kan man aldrig ha för många av.
 En korg som jag ska donera till gästkatten i Växjö, tror jag. Fin, men liten.
 En liten blå väska...
...så matten kan leka veterinär med mig! Och spara pengar!
Åsså två glasplaketter att ställa på prishyllan!
Att matten överlevde hemfärden i det tillstånd hon var i är en gåta, men hem kom vi klockan fem och sen dess har hon legat i koma mer eller mindre. Men väcker man henne och frågar...så mumlar hon bara att det var värt allt lidande...det var det!  Här kommer vinnarrundan! Fanfar och trumvirvel! Champagnekorkarna smäller...nu kör vi!


Ja, just det! I första honnören skulle man ligga enoenhalv minut på mattens högra sida. Plättlätt i värmen! I andra honnören, som ni ser på filmen, skulle man sitta framför matten och glo henne i ögonen och inte röra en fena lika länge. Sånt är jag en fena på så det var ju kul!


Bonusmaterial, minsann! Här kommer rundan där jag bara kom tvåa!

9 kommentarer:

Sigge sa...

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!
Såna där banor ser mycket komplicerade ut att minnas, absolut inget för min virrmtte.
Filmen den får vi bara se 12 sekunder av sen vägrar den visa mer

Siriosmilla sa...

Grattis till ett jättebra arbete!

Totti sa...

Jag ska tipsa matte om att lite tävlingsfeber är att rekommendera, om det ska bli bra resultat. Grattis!!

Vi i Kasperian sa...

Här är vi fyllda av beundran, den är faktiskt gränslös!! :D
TUR att vi firade er igår... ;)
Hoppas matten mår bättre nu!
Och visst är det fint ute på Mörkö! Platt, men fint. :)
Dit åker vi ibland. Matte kallar den ibland för "slånbärsön".

Ludde sa...

Ni är ju kanonduktiga både du och matten! Du har sån fin svansföring hela tiden och viftar lite glatt så jag antar att du tycker det är kul... Kramis!

Ulf sa...

Om du visste Rudi vad Nelson är glad att se hur bra du är nu med tanke på det matte beskrev i kommentaren hos oss.Du inspirerar oss mer än nånsin.

Eva sa...

Min traktordator vill inte visa filmerna, men det går ju att förstå ändå hur superduperduktiga ni är!!!
Att jag är full av beundran för er vet du nog (hoppas jag!) men nu blev det likadant med matten din. Tuff brud som fixar det där med feber i värmen!
Härligt att ni har så roligt!
PUSS på dig!

Jenny o Brio sa...

WOW! Å grattis!!!
Inte konstigt att ägget gled av mackan om matten var så varm, smöret smälte väl...
Krya på matten ordentligt nu!!! Även om det var värt varenda sekund att ge sig på ett sånt stollaprov med den åkomman!

Melody and M.E sa...

Vilken prestation! Stort Grattis!
Hur bra är ni då när matte är frisk? Ni kommer göra en
dunder säsong! Hoppas matten är kry nu och att ni får en riktigt skön helg!
Puss från Melody