fredag 10 maj 2013

Från en stubbe till trädfällning.

Men vad är det här för långnäst stubbe, undrar ni förskräckta? Lugn, säger jag då, det är bara mattens rallybana som hon ritade för vi skulle träna här i Julita igår igen!
Här ser ni att jag sitter och kollar in den. Det blev attans kul.
Yssa och Yssamatten var där och Ymur förstås...
Vaka och Vakamatten var ett glatt par!
Aya och Ayamatten dök upp och tränade med oss...
Och Ayas lill-syrra Shanti gjorde ett kort gästspel på mattens arm.
Då blev jag valpsugen så efter träningen gick jag hem till min egen låssas-brorsa. Loke blir alltid lika begeistrad när vi ses!
Han är min fan-club liksom.
Hyss tänker han alltid ut. Han kom på att han ville ta Råttan på koppelpromenad och försökte sela på den med mina grejer. Tokern!
Efteråt tvättade han fötterna i fågelbadet. 
På kvällens skulle vi apporteringsträna lite. Hussen skulle stå gömd och kasta dummyn så den såg ut som en död fågel som störtade från himlen. Så då gjorde han det. Ser ni min röda dummy...där högst upp?
Så då måste hussen hämta sågen och såga ner en stam...
...och då, till slut, ploppade dummyn ner som ett skadskjutet fjäderfä mitt i liljekonvaljebeståndet!
Så kan det gå när man ska träna apportering. Då kan vissa träd stryka med.

8 kommentarer:

Ludde sa...

Va duktig din matte är som både kan rita banor och bygga dom så ni kan träna allihop. Då vore det väl katten också om hon inte ska kunna komma ihåg dom också och inte fastna i hörnet. Jag tror att du har världens sötaste fanclub hemma i Julita! Och världens innovativaste husse som verkligen tänker ut hur han ska få dummyn att falla ned utan att det ser ut som om någon bara kastar den... Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Tur på sätt och vis att du inte kan höra eller se matte när hon tittar på bilderna av dej och Loke!
Ooohhh...
Och så beundrar vi din husses realistiska inställning. Ska en dummy se ut som en skadskjuten fågel, så ska den... Och då ska den inte kastas, då ska den falla!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Roligt att vi får vara med och gå er kluriga bana.

Asta och Iris sa...

Hahaha, det där med dummien känner vi väl igen. När vi tränade Freja kastade vi dummies som fastnade både här och där. Vissa fick vi ner andra inte. Vi sa att dummien var en "dum"...mie

Eva sa...

Det där kallar jag husse-kärlek! Att såga ner träd för att du ska få tillbaka din dummie:)
Lilla Shanti-munnen gör mig oerhört puss-sugen!
Och så vill Assar ha ett ord med:
Du polar'n - ser att du också fått fanclub! Visst KAN det vara en liiiiiten aning småjobbigt? När Totte var yngre hängde han mig i hälarna så fort han kom åt. (Fortfarande efter 3 år förresten, om jag tänker efter...) Men JAG vill ju helst umgås med idolen Åke! Samma fast tvärtom? Nehej! Tror du det... Hmmmm.....

Storolillnosarna sa...

Att slänga upp dumma dummisar i träd har vår matte också lyckats med några gånger. Hon blir lika irriterad var gång. Värst var den där gången då dummien fastnade i ett högt träd som stod rakt utanför vardagsrumsfönstret - och matten såg den dingla och retas varje gång hon satt i soffan. Hehe! Men en dag hade den ramlat ned av sig själv. Matten hade såklart innan försökt få ned den - men misslyckats.

Den där Shanti var mig en söt en. Och Loke, speciellt på bilden där han tänker ta Råttan på koppelpromenad.

Anonym sa...

OJOJOJ! Vilket underbart inlägg, både roligt, sött och spännande :) Loke och du kommer att få massor med kul ihop tror jag :)

/Jenny o Brio

Unknown sa...

Rudi, vi älskar att läsa om dina dagar i Julita!