måndag 18 juli 2011

Mys-regn.

Idag har det regnat i Julita! Vi är alldeles överväldigade, vi trodde att allt regn redan var slut och att vi inte skulle få något nånsin mer!
Vi drar till skogs, utropade matten och jag i en mun när vi såg regnet i morse! Vi gillar verkligen regn! Jag blev blöt och smutsig och rufsig, det var så mysigt i stället för att vara torr och dammig.

Regnet fick leversnittarna att slå ut i barken både här och där. Så jag skördade för glatta livet.

Jag hittade snygga vattenpussar överallt. Det är så attans praktiskt med naturvattenhål när törsten kommer över en.

Jag hittade en blå kratta också! Lagon stor för mig när jag vill hjälpa till i trädgårdslandet...eller kanske kratta gruset med husse.

Efter skogspromenaden gick jag hem och torkade några timmar under mattens säng. Sen kom solen fram, så då gick vi en sväng igen. Det var så vått i luften så jag trodde att jag simmade. Plötsligt sa matten: Här är ett fint ställe för lite uppletande! Så då vallade hon en ruta och gömde tre fina grejer där. Mitt i fotot kan ni se hur jag jobbar och letar.

När man hittar grejerna måste man springa rackarns fort till matten och byta grejen mot korv innan man letar reda på nästa pryl. Det är superkul!

Sen åt jag middag och så ville jag träna lite tricks, för det brukar löna sig. Sitta fint och vinka...

...rulla runt, runt...

...knata upp på parasollfoten...

...och visa att jag minsann kommer ihåg hur man cirklar där.

19 kommentarer:

Siriosmilla sa...

Härlig dag ni har haft! Och jobbat bra! Här har vi mest latat oss.....

Marie S sa...

Men du vilken härlig natur där ni tränade uppletande! Den hade jag gärna velat se i verkligheten!

Eva sa...

Tänkte som Marie! Underbar skog!!!
Och du är ju så attans söt där du sitter och vinkar!
Vink vink härifrån:)
Och PUSS!

Katarina sa...

Det ÄR faktiskt skönt med regn ibland!

Vi i Kasperian sa...

Snygg du blev i regnet - tuffa ni är, både du och matten!
Här gillar ingen enda att vara ute i regnet, varken två- eller fyrbeningar.
I den skogen har dom gallrat fint! Skönt att se.
Du är himla duktig - fast jag kan åtminstone räcka vacker tass nu - det har matte aldrig tänkt på att lära mig tidigare... (snacka om olika nivåer, hehehe...)

becca & olga sa...

Fiffigt att använda parasolfoten :D

Sofie sa...

Här har vi också fått massor av regn idag. Inte alls härligt ensligt mig och kamelerna men vi har passat in promenaderna mellan störtskurarna. Du ser allt lite blöt ut i pälsen :)

Nej var glad för att du inte behöver nått tält. När jag sedan skulle ta ner det så hade det börjat blåsa lite så när jag lossade duken så rullade tältet i väg över gräsmattan....suck. Jag hoppas att jag får hjälp i helgen som kommer annars kom annars kommer många att få nått kul att skratta åt. Måste vara där i tid.

Lyckopiller sa...

Hmmm....ska jag följa med dig på såna långa regnpromenader så åker nog galonisarna på...men för dig skulle jag gärna ta en sväng i härlig regnskog och skörda leversnittar!

Team Nelson / Ordringen. sa...

Visst är det skönt med regn. Men nu är det nästan löjligt här. Det regnar så att det inte går att sova.
Din dag var ju helt perfekt. Lever i träden- har aldrig hört på maken.
Det märktes att matte behövde regn. Hon blev ju alldeles till sig. Du ska vara glad att du har en sån kompis att ta med dig till skogen.
Nelson

Ann-Margret o Vinja sa...

Så du och matten gillar promenader i regnet. Kan kanske vara skönt om det bara regnar lite "lagom". Men här har det verkligen vräkt ner idag så det var inte läge att gå ut då :(

Vad kul ni haft i skogen du och matten. Uppletande är verkligen kul :) Duktig du är som hittar alla sakerna :)

Sv. Nej det funkar bra att gå med alla tre själv. Om det skulle dyka upp nå vilt kan ja väl inte garantera att dom lyssnar. Men annars lyssnar dom hur bra som helst. Rex som mest gillar att jaga av dom tre får gå kopplad på såna ställen där man vet det finns vilt.

Maria sa...

Va duktiga ni är! Tänk om man hade er energi.. :)

Anonym sa...

Vad skönt för dig att du slapp galon kläder som jag fick ha på mig när det öste ner här. Min matte har börjat träna mig för agilityhindrena, jag ska ställa tassarna på musmatta, då få jag klick och godis. Men parasollfot har jag inte sett någon men det kanske kommer så smånsingom. Puss

Bamse och Valle sa...

Ja vi hoppas också att det snart kommer regn. Det bara dammar när vi springer på vägarna här ute i stugan. Vilken snygg kratta du hittade, och fram förallt vilken mysig skog du var i. Nospussar från brorsorna i Norr

Eva sa...

SV
GRRRRRR!!!! MOOORRRRRR!!!! VOV VOV VOVOVOVOVOVOV!!!!!
Jesper o Assar
(Tur för dig att du bor många MIL härifrån!!! IRIS ÄR VÅR TJEJ!!!!! mattes översättning, med ursäkt...:))

Ludde sa...

Visst är det skönt att vi tål regn! Du är lycklig som har en matte som gillar regn också. Min matte är nästan som Sigge närdet gäller regn, så jag får hålla till godo med hussen... Kramis!

Malte och Emma sa...

Vilken mysig promenad! Och det där med uppletande såg ju jätte roligt ut, det måste vi prova nästa gång vi är i skogen.
Och vilka roliga trix du kan! Rulla runt försöker vi också med här hemma, men det går sådär..

Team Nelson / Ordringen. sa...

Svar: Nu har jag ändrat så att du kan kommentera även på Ordringen.
Ulf

Parisercollie sa...

Snacka inte med mig och matte om regn ... för idag har det regnat och regnat och blixtrat och åskat så matte har blivit alldeles bensvag. Men nu är det lugnt igen och imorgon blir det sol och värme ... vad skönt. Colliekramar

Hillman sa...

Nja, det där med regn kan få vara för min del i alla fall om det regnar mycke, hihi. Ser att du fjäskar till dig lite extra godis på kvällskvisten, du är ju en riktig cirkushund vetja, hihi.

Taxpussar.