måndag 18 oktober 2010

Jag räddar hjärtan!

Idag blev jag lite sugen. Så jag kollade i kylen... och gjorde jordens fynd! Nästan en hel hylla med hundkorvar och kycklighjärtan som bara låg där och höll på att ruttna bort!!
Snabbt som ögat slet jag ut kycklinghjärtepaketet som löpte störst risk att ligga och bli ankommet. Det var bara tre dagar kvar på bäst-före-datumet! Tre dagar, fatta vilken röta att jag råkade bli sugen och såg det! Här matte, KOKA, sa jag med bestämd röst!
Och det gjorde hon! Det luktade som i paradiset i mitt kök! Fast matten som bakade bröd samtidigt ville visst hellre att det skulle lukta nybakt än kycklingblod...
Kolla, kolla så det blev!
Och en hel hink med hjärtbuljong!! Skål på er!
Sen skulle det hackas och skäras i all oändlighet. Jag kan äta hjärtan hela, sa jag. Men nej då, här skulle finfördelas och frysas och tas fram när det är träningsdags, sa matten.
MEN, så åkte min tallrik fram. Hjärtbuljong och hjärtbitar och lite kulor!
Vilken fest en gråmulen måndag!
Sen blev det till att smälta kulinariteten i bian. Suck, livet är allt bra, eller hur? Ett tips: kolla era egna kylar, det kanske ligger nåt och ruttnar där som ni också kan rädda i sista stund.

19 kommentarer:

Grabbarna boys sa...

Herreguuuud vad smaskigt!!
Vi måste genast be matte undersöka kylskåpet
Eller Athos föresten, han kan faktiskt öppna vårt kylskåp.
Vi ber nog honom istället.
Tack för tipset.
Vov från grabbarna boys!!

Ej hundägare sa...

Inte konstigt att det går så bra för dig i lydnad, sån pli du har på matten. Själv hittade jag spenat till en god soppa.

Freja sa...

Tack för tipset, jag hittade blodpudding som var på väg att bli dålig. Matte tog fram en stekpanna men jag sa: Nej nej blodpudding äter man som den är. Utan lingonsylt.

Eva sa...

Vilken superdupertur att du kollade!
Men vet du vad? Vi har fått lära oss av Åke och hans matte att det går alldeles utmärkt att äta RÅA kycklighjärtan också! Det trodde inte vår matte, men det går jättebra!
(Fast då kan ju inte matte ha de i fickan till träningen lika lätt...Hon får väl koka en del då!)
Jesper och Assar

Hector sa...

Men jisses det låter ju urgott ju ! Jo lite sotis blir jag. Tittade nyss in hos Göte och han bjöd på äppelknyckarkaka, och så du, kyckling hjärtan. Jojo vad ska jag få då.

Sigge sa...

Fattar inte vad deet är för fel på mitt kyskåp.
Finns aldrig såna där kycklinghjärtan där.
Korv har jag sett och i balnd köttbullar.

Ludde sa...

Visst är det jättesmarrigt med hjärtan. Kycklinglever är inte så illa heller. Bra att du håller koll på datumen. Kramis!

Kasper sa...

Men hallåååå!!! Skulle gärna hitta sånt där i mitt kylskåp - men hur kom hjärtana dit!

Var ska matte leta???!!! Hon har hittills inte lyckats hitta några!
För det lär väl få bli hon som gör första insatsen.

Sen ska minsann jag hålla koll!!!

Jenny o Brio sa...

Jag lyckades få min matte att baka fler kex på lite köttrester från köttleveransens i helgen. Så bra att du sa att man faktsikt kan säga till sin matte på skarpen!!!

Såklart att vi ska ses nå'n gång i framtiden, Freja, du och jag. Det vore superkul! I vinter har vi dock fullt upp, men kanske till sommaren :)
//Elba

Totti sa...

Mmmmmm....snålvattnet rinner. Jag kommer, det är inte alls långt till Julita från oss, jag har kollat på kartan. Kycklinghjärtan har jag aldrig smakat! Vilket party vi kan ha!

Snygg-Göte von Fornborgen sa...

Tjena Rudi!!!
Vilken tusan till fest du fixade. Du kan välan ringa nästa gång. Jag försökte öppna våran kyl men jag tror att matte har satt lås på den. Det kan ju behövas med många tonåringar i familjen. Nämen nu va hon snäll och öppnade. Hm... nu ska vi se. Kåldolmar, ägg, grädde, smör, äh...va fasen inget som faller mig på läppen. Jag är besviken, missnöjd och väldans avundsjuk på dig Rudi som har ett sånt bra kylskåp. Men jag lever på hoppet. Nästa dag kan se helt annorlunda ut.
Killkram från Snygg-Göte!!

Edith sa...

Vilken tur att du räddar kycklingshjärtan. Jag hade gärna velat vara hos dig och smaka lite. Tur att du inte krossar hjärtan. Men det kanske du också gör ... stilig som du är.

Hillman sa...

Du det där lät smarrigt värre här blir det inte så gammalt och skulle det bli det så får Rävis ta del av käket.

Taxkramisar.

Salza sa...

Herregud... finns det kycklinghjärtan att köpa??? Jag som älskar allt som börjar med kyckling-.... Måste säga till matte att köpa såna till mig. Vilken smaskig middag du fick... lite avis där ;)

Tassintryck sa...

Jisses vilket hårt liv han har den där Rud;-)
SV: ja det var en härlig nyupptäckt :-)!

Kram från mig
/maria

Torsten sa...

Jag sprang glad i hågen till vårat kylskåp, men där hörde man bara sina egna andetag x 2...så ekande tomt var det!!! Känner mej ändå väldigt glad för din skull, som fick så gottigt en vanlig grå måndag....det är du sannerligen värd! :)

Lyckopiller sa...

Oh hjälp, jag som hade missat att du blivit LP2. Grattis jättemycket i efterskott. Inte undra på att din matte är så snäll med dig...du förtjänar det verkligen. Prickpussar!

Lizzieonline ... sa...

Hjärtlungräddning har man ju hört talas om :-) ( fast jag har iofs aldrir riktigt fattat hur det går till .. ) och att det som kommer från hjärtat går till hjärtat har jag oxå hört nånstans nångång, men att göra såna fynd i egna kylen, jag det toppar ju det mesta !!

Snacka om att du nog har trumf på hand om du nu bekänner färg med just HJÄRTER ESS :-)))

Nosgnugg från ett väldans avis ESS som nästan får spader när hon tänker på hur himla gott det låter !

Sandra sa...

åh vad gott det ser ut..undra om vi kan få vår matte till att göra sånt smaskens till oss.