onsdag 20 oktober 2010

Hej hå, hej hå, vi nu till gruvan gå...

...nästan så ,men inte riktigt, blev det idag. Efter mattens och min, numera dagliga, supertidiga promenad låg jag och slumrade lite i min ensamhet (jo, jag har vant mig snabbt vid att vara ensam stundtals). Då kom Tiger och matten insusandes, väckte mig och sa att nu är det dags att åka till jobbet! Till jobbet, sa jag? Jag har väl för attans inget jobb att åka till, det är ju därför jag ligger här och degar alldeles solokvist. Joho du, idag ska du med till Tigers jobb hela dan, sa Tigermatten. Ta din pläd och kom! När vi satt i bilen såg jag att i Tigers käft satt min Pipgrisen fast, men jag sa inget :-)
Sen var vi hemma hos Tiger och busade massor en stund, så åkte vi bilen igen till jobbet där Tiger tillbringar sina dagar. Värsta roliga verkstan var det! Där fanns gubbar som kom och gick och hälsade på mig, dom luktade lite olja! Jag jobbade mest under Tigermattens skrivbord. På lunchen gick vi på promenad till två golden-brudar, rackarns vilken lunchdate det blev! Sen jobbade vi lite till och så åkte vi tillbaka till Tigers hus och busade tills min husse dök upp med bilen full av hundmat och så åkte vi hem med Pipgrisen och jobbarpläden.
Jag var så attans bra på att jobba så jag ska få göra det fler gånger, blev jag lovad!

9 kommentarer:

Sigge sa...

Bra job det där eftersom det ingår snygga brudar!
Tror jag ska skaffa mej ett sånt jag också.
Ingen aning om vilken frissa Nelly varit hos.
Men matte kan ta reeda på det och meddela din matte.
I E tuna är det i alla fall

Jenny o Brio sa...

GRATTIS Rudi, att få ett jobb i dagens läge är sannerligen inte enkelt. Men å andra sidan, med alla dina talanger vore det ju konstigt om du inte blev headhuntad!

Puss på oljefläckarna!
//Elba

Ludde sa...

Va skoj med ett eget jobb! Blir lite avis på lunchdejten. Skönt att Pipgrisen följde med dig hem... Kramis!

Lyckopiller sa...

Det är bra du hjälper till att dryga ut hushållskassan lite. För du får väl lön? ;)

Eva sa...

Han verkar bra på att ta ed sig dina saker, den där Tiger:) Tur att han är en så juste typ så att du får tillbaka dem också! "Låna ut kan man ju!"hälsar J som haft en del problem med Sunnys och Hannes och leksaker.
Och så vill de jag ska hälsa att det var bra du påminde om hjärtan! Matte kom nämligen ihåg att köpa mer i den av våra affärer som brukar ha bara för det.
Tack kompis!
Jesper o Assar

Grabbarna boys sa...

Bubblans vad kul det verkar vara med ett eget jobb.
Själva är vi bara på dagis på halvtid hos mormormatte o morfarhusse varje dag.
Fast det är inte fy skam det heller!
Vov från grabbarna boys!

Kasper sa...

Blir ju jättebra ju! "Snobbar som jobbar" har man ju hört talas om, fast du är ju ingen snobb förstås. Fast du KUNDE vara, för du är ju så attans både snygg och duktig.
(BRA att du fick låna tillbaks din pipgris, förresten!)

Hillman sa...

Vicken häftig kompis Tiger är, som låter dig följa med till jobbet, låter hur kul som helst. När vi var små då hade matte jobb i ena änden av huset där vi bodde och där var det lajbans. Stora cylinderarkiv som man kunde dyka ner i och hämta upp allsköns papper att göra konfetti av, hihi.
Hoppsa att du får följa med flera gånger.

Taxkramisar.

Freja sa...

Spännande med ett jobb, då slipper du ju stämpla eller bli insatt i något åtgärdsprogram. Jag förstår att du är duktig, hoppas att du får bra lön. puss