lördag 5 juni 2010

Planteringsdags.

Bli inte rädda! Jag ska förklara vad ni ser! Jo, jag tog med matten och hussen till marknaden idag och där stod Sigge i en bod och krängde sina varor. "Kom hit och köp! Finfina geléer och ljus! Bara idag! Passa på!" Så där stod han och gapade. Jag köpte en burk granskottsgelé för att få tyst på honom. När det inte funkade fick han ett kycklinghjärta av mig, och se då blev det lugn och ro på markanden. För övrigt lekte jag en lång stund med en samojedvalp. Hon var söööt!
När vi varit hemma och haft tråkigt i flera timmar så åkte vi iväg i bilen igen. Och snacka om förvånad när jag kom ut ur den och såg att jag var hemma hos Tiger! Jag visste inte att man kan åka bil till honom. Jag går alltid dit annars. Nu var det så att Tigers matte hade ett rejält överskott av plantor och matte hade ett lika rejält underskott av såna. Så då kom de på att vi skulle hämta en hel billast full av fina Tiger-plantor.
Vi busade en bra stund med bollarna (förlåt Tiger att jag råkade tappa bort din bästa boll när jag råkade jaga en av dina katter in i skogen). Sen blev det tråkigt hemma för matten stoppade näsan och händerna i jordpåsar och krukor. Så här blev det...
...och så här på tomatfronten...
... och så tog jorden slut.... suck ....så här många plantor har hon kvar att plantera fast hon höll på i evigheter i stället för att leka med mig. Fast det blev ju snyggare än med tomma krukor förstås! Och matten är så glad över alla fina plantor!

13 kommentarer:

Tessan sa...

MEN... jag har jord men inga plantor:(
Det är fuskigt det...så ro hit med dom!:)Näää får vänta tills "apanaget" kommer den 19:e då får det väl bli lite till....
Här har det varit dåligt humör idag....men nu lite bättre så jag ska ta och blogga lite!
Kramizen från oss!

Kasper sa...

Men vad är det för en konstig bild på Sigge - har han en apmask på sig eller nåt? Känner faktiskt inte alls igen honom! Snällt i alla fall att ge honom ett kycklinghjärta! Fast han skällde. Men det gjorde kanske du också?
Massa fina plantor ni fick, oj så vackert det blir när dom blommar, för det gör dom väl?

Sigge sa...

Men den där saken på bilden ör absolut inte jag.
Tittade på den gick till spegeln och tillbaka och tittade.
Konstaterade att så där ser inte jag ut.

Katarina sa...

Härliga tider när man kan plantera 'fådda' plantor! Så fint ni kommer få det i sommar!

Becca & Olga sa...

Åhh egna tomater! Mumms! Åh det luktar ju sååå gott!

Lena Deimo sa...

Matte blir GRÖN ( plantgrön ) av avund över alla plantor! Här är det fortfarande kyligt och blåsigt. Typisk Jämtlandsjuni... Vi har också hjälpt till att plantera en del - bara köldtåliga saker säger matte surt - och sedan har vi faktiskt varit på klubben och tränat! Urkul för det var så länge sedan.

Sigge sa...

Nu har jag kommit på det!!!!!!!!
Bilden är naturligtvis tagen när jag var ute på nån toalettrunda!
Då smög nån annan hund dit ocjh utgav sej för att vara jag.
Ska be matte att hon kollar med Kicki och Peppe som hade bode bredvid oss om de såg den typen.
Så begriper jag absolut inye varför min skitmatte har så skoj åt bilden

Torsten sa...

Jo, nog är det Sigge alltid...men inte som man är van att se honom :) Han tar nog även försälningen på stort allvar, hehehe...
Jaså, ni har fått lite planterat i helgen?! Får väl se när min matte får ändan ur vagnen....Tycker det är fint med många krukor som man kan stänka lite på :)
Matte hälsar o tackar för gratulationerna!
Ha en fin dag!

Stella o Doris sa...

Oj, vi hade nog aldrig gissat att det är Sigge....

Va massor med plantor, matte suckar, hon har inte hunnit med något sådant än....

Ha det gott vännen!

Malte och Snoken sa...

hihihi, jaså var det sigge som stod o hoade så där vid ett stånd. Tyckte du hjälpte din matte jättefint med plantering!
slafs

Älsa o Ästher sa...

hihihi...ja nog var han olik sej Sigge på den bilden, men det är klart om han "ropar" kom o köp så kanske han ser ut så=))
Oj vad plantor din matte fick=)och vilket smaskigt godis hon kokat till dej!!
Ha en bra dag!

Edith sa...

Vilka fina plantor matte fick av sin kompis. Det blir gott med egna tomater, men det kanske inte du gillar. Vad häftig Sigger ser ut i sitt marknadsstånd. Colliekramar

Wille sa...

Jag håller med de andra, vad konstig Sigge ser ut ! Men han sa att han skulle till Julita, så det var kanske inte helt fel det heller.
Vilken massa härliga plantor din matte fick. Nu lär det bli grönt hos er !