tisdag 29 juni 2010

Bläddrat och sågat.

Kolla, kolla! Min fotobok har kommit! Kolla där är jag...
...och man kan bläddra! Och se flera bilder av mig!
Och kolla...ännu fler! Visst är det fint? Det är en väldans bra bok! Kan nog bli kioskvältare!
Jo, och så var det spårpinnarna. Husse och jag sågade och sågade och sågade.
Sen räknade jag dem och la dem fint i en låda. 101 småpinnar blev det och 4 slutpinnar. Bra räknat av Ludde, Edith och Eva (trots att hon fick fel siffror att räkna med)!
Matte tyckte inte alls att pinnarna skulle ligga så fint i en låda. Hon stjälpte ner dem huller om buller i den här korgen. Sen ska de ligga här året runt och åldras och bli grå och fula! Fast jag har andra att spåra så länge. Sammanlagt har jag 135 korta och 11 långa slutpinnar nu! Bra! Då behöver inte matte leta ihjäl sig om jag någon enstaka gång råkar missa en pinne i skogen, eller som häromdan när en ramlade ur mattes ficka, DET var inte mitt fel i alla fall!
För övrigt har det varit attans hett idag och ikväll tog vi en tur till Klubben och tränade lite.

11 kommentarer:

Eva sa...

Vi vill mest tacka för tipset med kattmat i frysen! Matte gjorde små klickar på en bricka idag - supergott när man kommer in från prommis!
Och ganska rätt blev det ju med pinnarna ändå:)

Arlo sa...

Jaha, så kan man också göra! Fast min matte tar en halv tom mjölkkartong, fyller den med vatten, lägger i torr kattmat och så fryser hela klumpen. Sen gnager jag loss den infrysta Friskiesen och slickar på isklumpen.

Ludde sa...

Låter intressant med Friskies i is. Finns det inte några pinnar i dina skogar längre utan ni måste ha med egna? Kanske kyrkan som varit där? Bra att ni gjorde en redig hög när ni ändå höll på... Kramis!

Wille sa...

Vilken fin fotobok du har fått, och spårpinnar. Ska höra med matte om hon kan göra en fotobok till mig med.
Här har det varit en del att göra men vi har haft skojigt också.
ha dyt gott nu i den svala nattluften.

Edith sa...

Hej Rudi, Du har fått en kanontjusig fotobok. Bra med alla pinnarna. Dom kommer väl att räcka ett bra tag. Nu förstår jag att du är en hejare på franska också ... det är klart min bästis heter Ilda här nere. Fransmännen har svårt för "H". Nospussar

Unknown sa...

Infrusna friskies - det måste vi pröva! Tack för tipset! Fast i vårt fall blir det nog små muffinsformar i stället för mjölkpaket...

Lyckopiller sa...

Friskies i is...låter ju toppen. Men jag får nog göra som Åsa och göra de lite mindre.

Freja sa...

Heejj, äntligen hemma. Suttit i en stuga utan el eller vatten. Det första jag och matte gjorde när vi kom hem var såklart att läsa allt vi missat sedan sist i din blogg. Hmm matte undrar om spårpinnarna ska ha ett speciellt mått?

Har du badat? Jag har badat massor.
puss på nosen

Arlo sa...

Freja: Åh, vad jag har saknat dig, hoppas du haft en bra vecka i ödemarken! Spårpinnarna ja, de ska vara ca 10 cm och slutpinnarna så där 25 ungefär. Hur går det med agilityn? Hade du med hindren till stugan? Jag körde lite agilityhinder igår kväll bara på skoj, och det är verkligen skoj!
Nä, jag har inte badat, jag är en badkruka och landkrabba av stora mått. Du är säkert väldans snygg i baddräkt! Pusspuss!

Freja sa...

Jo agilityn går bra, matte har lite svårigheter att hänga med i svängarna. I stugan har vi tränat slalom men jag ville hellre ner til sjön så matte tröttnade när jag bara tramsade. Matte har anmält oss till fortsättningskurs i höst och oss emellan, matte behöver verkligen träna mer.

Malte och Snoken sa...

å va bra du e på att såga tycker vi! vilken schvung du har i tassen liksom!!