söndag 28 oktober 2012

Livet med en enarmad morfinist.

När matten bara har en vänsterhand blir det nästan inget fotat eller skrivet. Men här är hennes fötter i värsta, längsta operationsstrumporna som om det vore intressant för omvärlden att se.
Och i fulaste operationsbaskern. Jag tror att matten var uttråkad eller så ville hon använda båda armarna en sista gång...
...för när hussen och jag hämtade henne i stan såg hon ut så här. Som en robot med godishanden låst i ett retfullt läge. Hon ska ha den selen på dag och natt i minst fyra veckor, så hon är lite retlig till humöret ibland. Fast hon ska vara hemma med mig i minst sex veckor sa doktorn som skruvade i skruven, så det är ju bra! Om nån undrar så var det en "omfattande rotatorcuffsruptur" som doktorn sydde, snickrade och borrade ihop i axeln.
Hon käkar hundra kilo medicin, morfin och sånt, hela dagarna och så skriver hon upp vilken sort och när på detta viset! Ont gör det tydligen för hon sover i fåtöljen på nätterna, eller så läser hon eller spelar WF i månskenet. Och då håller jag henne sällskap förstås. Så vi är trötta på dagarna.
Tur vi har hussen som har två armar. Han måste fixa nästan allt här hemma nu. Ta bort attans tunga islock från mina vattenbyttor t ex.
Så man kan släcka törsten nu när vinterkylan kommit till Julita.

14 kommentarer:

Emma o Malte sa...

Stackars matten som har så ont! Tänk om det hade räckt med oss som medicin, ja inte att äta då utan bara vårt sällskap!
Fast jag tror ditt sällskap gör attans mycket för matten :-)
Vi vill i alla fall skicka en riktigt stor krya på sig kram till din matte och hoppas att hon snart slipper det onda!
Kram till dig också bästa Rudi :-)

[Anna] sa...

Usch stackars din matte och dig! Men får inte din matte någon sömnmedicin så hon kanske får sova på nätterna, kan ju inte vara kul att sova sittandes och att det ändå gör för ont. Bra att du håller hon sällskap :) Man måste ta hand om sina mattor och hussar när de krasslar til dig med svåra ord så dära!!
Krya på matten och hoppas din husse låter dig åka på äventyr som vi får ta del av :)

[Anna] sa...

Men självklart alla flockar behöver en brunvalp, de är attans söta och trevliga!! Dessutom härligt busiga stundvis, skaffa en rumsren valp åt din matte så kan du uppfostra den och leka med den så kan den lagom många bus när din matte blir frisk igen. Våran Zeke ligger gärna på rygg i famnen och blir kliad överallt, det kanske är valpgos din matte behöver så hon blir fortare frisk, det är ju värsta bästa medicinen :)

Ulf sa...

Det där verkar inte vara roligt alls. Vi sänder en hälsning om snabbt tillfrisknande. Ni får vara extra snälla mot matte ett tag nu.

Eva sa...

Tycker så attans synd om matten din som behöver gå igenom detta!
Och så lite synd om dig för om det nu MÅSTE ske så kunde hon väl valt den andra armen och inte just godissidan?
Gott du håller henne sällskap är det!
Och en väldig tur ni har hussen! Kan ju inte has en törstig Rudi inte:)

Unknown sa...

Hu! Önskar dig snabbaste möjliga läkning....

desperat hemmafru sa...

Låter inte som så där jättekuliga veckor att se fram emot. Fast det är ju bara ena armen som är opererad och fötterna funkar finfint. Jag tror därför att det kommer att bli en attans fin rehabilitering för matten och många långa skogspromenader för Rudi. Det värsta onda måste bara få gå över först. Krya på dig!!!

PS. Det är så himla mycket lättare att se det från den ljusa sidan, när det inte handlar om sig själv... ;-) DS

Vi i Kasperian sa...

Fel arm, liksom... fast antagligen är det värre för matten än för dig!
Vi tycker synd om henne, och hoppas att det väldigt snart ska kännas mycket bättre. Och sen, sen blir det ju BRA!!! Så småningom.

Sen undrar jag - är det verkligen du som skrivit, för matten har väl lite svårt? Eller har hon faktiskt offrat sig för din skull?

Tur att du i alla fall har en husse som kan hjälpa dig med det som är viktigast jsut nu. :)

Ludde sa...

Hyggligt av dig att stötta matten nu när hon har ont. Tur att det finns E.böcker om hon vill läsa något för det är nog svårt att bläddra med en hand. Fast din matte kanske bara läser på arbetstid? Nu är det i alla fall två dar mindre att vänta tills hon är bra! Kramis!

Hanna aka Lilla My sa...

Hoppas matten kryar på sig snabbt, så du kan få korv i långa banor.

Katarina sa...

Krya på dig, matten!

Sandra sa...

Stackars matten men liiite bra för dig med heltidssällskap i 6 veckor!!! ;)

Wille sa...

Nämen stackars din matte, och stackars dig som inte kan busa hur som helst med matten. Men trösta kan man alltid när någon har ont eller är ledsen. matte och vi skickar krya på dig hälsningar till matten din, dem kan väl du framföra - snälla ?

Anna, Kompis o Daisy sa...

Men hjälp, det där lät ju både smärtsamt och komplicerat! Stackars dig, först det här och sen förlusten av din mamma... Usch, livet är bra orättvist ibland. :(

Sen förstår jag ju Rudis oro - godisarmen i det läget i minst fyra veckor - ska han svälta nu??? ;)

Skämt åsido, krya på dig och hoppas du kommer att må bra snart och slippa smärtan!